שלום לכם

שלום לכם

טוב אז אני עוד סרבן מימין. הממ ביום פקודה אני כנראה לא אתייצב לפנות אתם תפנו בלעדי. אני לא יכול ולא מוכן לפנות ישוב יהודי זה נוגד את כל הערכים שעליהם אני נאבק ונלחם זה נוגד את סיבת שירותי בצבא וסיבת ההקמה של מדינת ישראל לדעתי. מדינת ישראל היא כלי ולא ערך עליון הערכים העליונים הם עם ישראל ארץ ישראל ותורת ישראל ושלושתם נקרעים בפקודתה הבלתי חוקית של הממשלה ולן אני משליך מעלי את אותה אמנה חברתית שאותה לא ראוי לקיים יותר, מה גם שערכיה הדמוקרטיים של המדינה נרמסים לרגלי ההתנתקות, בהתנתקות אין ום ערך רק החרבת כל חלקה מוסרית בחברה הישראלית. בכל מקרה לגבי סרבנות משמאל. אני חושבשהסרבנים משמאל אני מקבל את סרבנותם אך ראוי שיעזבו את הארץ. לכל סרבנהמאל ותומכי ההתנתקות מתוך חשש לחיי החיילים היושבים שם. :" מי שרוצה לשמור על חייו על חשבון האחרים, צריך גם להקריב את חייו בעדם בשעת הצורך. והנה אין לאזרח רשות לשפוט על הסכנה, שהחוק רוצה שהוא יעמיד בה את עצמו;וכשהנסיך אומר לו: " מועיל הוא למדינה שתמות" צריך הוא למות, כי רק בבתנאי זה היה חיי בבטחון עד עתה, וחייו אינם עוד חסד הטבע בלבד אלא מתנה על תנאי מידי המדינה." הדברים האלו נאמרו על ידי אהוב השמאל ואבי אבותיהם,י'ן י'ק רוסו, אלו שלא מתגייסים מחשש לחייהם או מחשש להרוג אם לא ערכיים כי אם פחדנים.
 

CountDust

New member
לא מדובר בפחד לההרג או להרוג

אלא מדובר בסרוב לההרג או להרוג בשם מטרה שפסולה בעיני הסרבן. בנוסף לכך - האם אתה באמת חושב שאזרחות צריכה להנתן רק לאמיצים? נניח שלפנינו אדם שהוא באמת פחדן נוראי. כשהוא אוחז בנשק הוא רועד בלא שליטה, כשהוא עומד אל מול האויב הוא מאבד את ההכרה מרוב פחד. רק המחשבה על מלחמה גורמת לו להתקף אפילפסיה. האם עלינו להגלות אדם כזה ולשלול את אזרחותו? האם אנחנו באמת מוכנים לקבל אך ורק לוחמים אמיצים ודורשים את עזיבתם של הפחדנים? כל עוד מדובר במקרים מועטים, שאינם גורמים נזק של ממש - האם אנחנו לא יכולים לחיות עם כמה פחדנים? מה האסון הגדול?
 

sela v

New member
אם תורת ישראל עומדת לנגד עינך

מה עם הגדה המזרחית של הירדן שגם הובטחה לנו? אני מציע לך לרתום את הצבא וללכת לכבוש אותה. לגבי העצה שלך שהשמאלנים יעזבו את הארץ. טוב אז אם כולם יעזבו תשארו משהו כמו 2-3 מיליון יהודים בארץ, רוצה את זה? ודבר אחרון אם התשובה שאתה רוצה שהשמאל יעזוב, אז השמאל חושב שצריך פשוט לתת לצבא לסגת ושכל המתנחלים ישארו לחסדי הפלסטינאים.
 

shay or eli

New member
נפלא ../images/Emo70.gif ../images/Emo39.gif

אז הערכים העליונים שלך הם אחדות לאומית, התפשטות טריטוריאלית ופנאטיות דתית (פירוט של מה שעומד מאחורי הסיסמא "עם ישראל, ארץ ישראל ותורת ישראל")
מזל טוב: אתה פאשיסט
אתה מעמיד ההלכה, את הלאומנות ואת הכיבושים מעל לאדם עצמו. אבל כדי להבין את סרבנות השמאל אתה צריך להבין איזו ערכים אנחנו מעמידים מעל החוק: חיי האדם, שיוויון ערך האדם, כבוד האדם וחירות האדם. מצאת מכנה משותף לכל אלה
אני ארמוז - זה לא הלאום, זה לא הארץ וזה לא התורה - זה האדם! חברה שבוחרת להעמיד במרכז את האדם ואת זכויות האדם היא חברה דמוקרטית - חברה שבה בני האדם בוחרים בשלטון שמעליהם. חברות שמעמידות ערכים אחרים מעל האדם (אלוהים, לאומיות, גזענות וכו') הן חברות - וכאלו אנחנו ראינו ורואים ברחבי הגלובוס. הכיבוש הוא מצב שסותר את השאיפה שלנו לחברה דמוקרטית: מצב שבו עם בן 3.5 מיליון נפשות נשלט ע"י מדינה שעם אחר בחר את ממשלתה הוא הפרה של זכות בני-האדם לבחור את השלטון שמעליהם. מצב שבו מתנחלים מקבלים את כל הזכויות האזרחיות והאנושיות שלמדינת ישראל יש להציע, בעוד שכניהם חיים בתת-תנאים וללא כל זכויות אדם או אזרח הוא הפרה של עקרון שיוויון ערך האדם. מצב שבו מדינה נלחמת כדי לשמור על שליטתה באוכלוסייה אזרחית מוביל למלחמה כנגד אותה אוכלוסייה אזרחית, מה שמוביל לפשעי מלחמה ולהיווצרות תאי טרור בתוכה -ולכן הוא הפרה של עקרון חיי האדם וסכנה לחייהם של בני שני העמים. מצב שבו מוקמים מחסומי החנק ונבנית חומת האפרטהייד כדי לאבטח את שלטון הכיבוש - כאשר שניהם כרוכים בהשפלות, בהתעללות, בהפרות של הזכות לחינוך ו/או לפרנסה - הוא הפרה של עקרון כבוד האדם וחירותו. אי-אפשר להשאיר את המצב הזה רק מעבר לקו הירוק. הרי כבר עכשיו התומכים שלו קוראים ליישם את אותה מדיניות דיקטטורית בתוך תחומי ישראל: הוצאת אזרחי ישראל הערבים מהמשחק הפוליטי ("אין לך רוב יהודי"), רציחות פוליטיות, הסתה גזענית ("עם של תולעים" - ח"כ חזן, נציג יש"ע בליכוד), קידום ערכים דתיים במקום דמוקרטיים ואפילו בוז גלוי לדמוקרטיה - כמו הכהניסטים שדורשים את הקמתה של "מלכות ישראל החדשה". לכן אנחנו מסרבים. זאת לא פחדנות, גם לא חוסר ערכים, זה פשוט מאבק על הדרך שבה צריכה ישראל ללכת. זה מאבק נגד תפיסות כמו שלך שהכיבוש יצר - של העמדת הלאומנות, האדמה או ההלכה מעל האדם. סרבנות השמאל היא המאבק על הדמוקרטיה כנגד הפאשיזם - שתי תפיסות עולם שפשוט לא יכולות להתקיים אחת בתוך השנייה.
 
זה האדם?

יכול להיות. אבל מי אמר שהערבים נכללים בהגדרה הזאת? חיי אדם - אין צורך לפרט. הערבים רוצחים והורגים בנו כבר שנים. חיי אדם לא שווים אצלם כלום, די להתייפייף. שיוויון ערך האדם - ערך האדם? שיוויונו?? פחח. גם אני אוהב לפעמים לפוצץ כמה אנשים בשביל להראות שיש לי ערך כלפי כל האדם: הכליות שלו, הכבד שלו, הלב שלו, המעיים, מערכת השתן, הראש... כבוד האדם - בדיוק מה שאין לשכנינו הערבים. ("הכבד שלו, הלב שלו, המעיים...") חירות האדם - "נא להכנס למרחבים מוגנים", למה אני צריך לשמוע את זה? כי איזה ערבי חושב שיש לו זכות להרוג אותי? ולמה אנשים צריכים לפחד לעלות לאוטובוס? ולמה אנשים צריכים לפחד ללכת לקניות? לאכול פיצה? "חברה שבוחרת להעמיד במרכז את האדם ואת זכויות האדם היא חברה דמוקרטית" - את ההתייפיפות של השמאלנים כולם כבר מכירים. כלל העולם הפך אותה למושא צחוק, הערבים שמו אותה לפרצה בגדר ולנו - הימנים - נותר רק להתבייש. מצב שבו עם של 3.5 איש רוצח את העם שלצידו הוא שוכן, והעם הנרצח מעודד אותו ומתחשב בו - זה מצב מביש ועצוב. והעם הערבי נשלט ע"י ממשלתנו כי הוא בחר להלחם במקום לחלק את הארץ (בושה שאנחנו לא חשבנו על זה), ולהשאר כאן כשניצחנו והקמנו מדינה יהודית. על הפרות שיוויון זכויות האדם דיברנו כבר. מקווה שהפנמת. איזה תאי טרור ופשעי מלחמה - הם רוצחים. הסכנת חיים כאן היא לנו ולנו בלבד. הם מתפוצצים עלינו, אנחנו (הצבא) רק מנסים לתפוס אותם אחרי "הפשע"; ואם יש מזל - אז גם קצת לפני. על השטויות האחרות אני לא אענה, עניתי במקומות אחרים כאן בפורום. ח"כ חזן צודק בהחלט. הכהניסטים גם (כהנא בהחלט צדק. אם היינו מקשיבים לו היום היינו יותר אנשים ויותר שמחים עם חיים יותר טובים וחיוביים). הקטע המודגש הוא תירוץ פשוט יפהיפה לשנאה העזה שלכם כלפינו ולאהבה שלכם כלפי רוצחים. "שתי תפיסות עולם שפשוט לא יכולות להתקיים אחת בתוך השנייה" - אולי באמת הגיע הזמן שתפרשו לצד השני. אתם הרי בעדו, לא?
 

Alexco

New member
אור,

בבקשה להבא לא לדבר לגופו של אדם ("אתה פאשיסט"), כי זה עלול להתפרש כהעלבה.
 
למעלה