שלום לכם

ALI G

New member
שלום לכם

קוראים לי שרון ואני בן 19. אני משרת בגלי צהל ואני עובד כרגע על הפינה שנקראת "היום לפני". פינה בה מוזכרים מספר אירועים חשובין ומעניינים מאותו תאריך. אני אשמח אם תוכלו לעזור לי ולמצוא כל מיני תאריכים קרובים חשובים וגם מעניינים אימאייל: [email protected] תודה!

hastings

New member
לך לגוגל

ותקליד today in history או this day in history ותמצא שלל אתרים כאלה. תאריכים קרובים? ה 22.11 הוא יום השנה לרצח ג'ון פ. קנדי.

כמה הצעות (תודה לגוגל)

נקלח מהרשת ללא בדיקה. 16 לחודש: 1917 - הבריטים נכנסים ליפו ות"א. 1933 - ארה"ב וברית המועצות מכוננות יחסים דיפלומטיים. 1936 - הלופטוואפה מתחיל בהפצצות על מדריד, במהלך מלחמת האזרחים בספרד. 1945 - נוסדה "ישיבה יוניברסיטי" בניו-יורק, הקולג' היהודי הראשון בארה"ב. 1948 - מבצע "מרבד הקסמים" - מטוס ראשון עם יהודים מתימן נוחת בארץ. 17 לחודש: 1558 - אליזבת הראשונה עולה על כס המלכות האנגלי. 1800 - ג'ון אדמס הוא הנשיא הראשון שעובר לגור בבית הלבן. 1913 - פתיחת תעלת פנמה. 1922 - הסולטן הטורקי האחרון, מחמט הרביעי, נמלט למלטה על אניית קרב בריטית. 1938 - איטליה מכריזה על חוקי גזע בדומה לחוקי נירנברג. 1985 - הווארד סטרן מתחיל לשדר בתחנת רדיו ניו-יורקית.

טרה10

New member
היום יש לי יום הולדת..קשיש למדי.חוץ

מזה ב-19 לנובמבר 77 הגיע סאדאת לארץ..וזה המאורע הכי חשוב שקרה במדינת ישראל מאז ומעולם. אולי חוץ מהכרזת העצמאות ב-14 למאי ביום ששי. כי לא הרבה הכירו בנו. ואילו סאדאת המנהיג הערבי הראשון- שיצר מציאות חדשה. נ.ב. בארה"ב למשל נאום לינקולן בגטיסבורג- נלמד בעל פה בכל בי"ס אמריקאי. [ואצלנו לומדים את 'מגש הכסף'. שזה בכלל שיר של אלתרמן.]

ilar

New member
כמה הצעות

ערוץ ההיסטוריה - historychannel.com/tdih On-This-Day.com he.wikipedia.org וגם בעמוד החדשות של נענע יש טור יומי מצד שמאל

למעלה