שלום לכם

סמדר34

New member
שלום לכם

יש לי שאלה שמסקרנת אותי ואת משפחתי, שם משפחתו של אבי הוא זיליג (או זליג, לא בטוחה) מאז ומתמיד הוא אמר לנו שהוא ומשפחתו נחשבים לכהנים אשמח לדעת אם זה נכון וכיצד מתקשר כהן לזיליג? תודה על ההתיחסות

האם בדקתם מצבות של הסבא?

אינני יודע אם יש קשר לשם, אבל היה כדאי להסתכל, אם אפשר, על המצבות של הסבים שלך מצד אביך לראות אם כתוב "כהן" או שיש סימן של כהנים (שני ידיים פרושות). אם יש אז קרוב לודאי שאביך צודק. אם חסר אז יורד הסיכוי.

asaf2000

New member
את בטוחה שזליג זה לא שם פרטי...?

בכל אופן מומלץ להפנות את השאלה גם לפורום שורשים משפחתיים.

סמדר34

New member
קודם כל תודה רבה

לא בטוחה שיהיה ניתן להגיע למצבות מאחר והן נמצאות ברומניה ואני חושבת שאף אחד מבני המשפחה הנמצאים בחיים, אינו יודע היכן הן ממוקמות דבר שני, האם זיליג אינו נכלל בשמות המשפחה שבאופן וודאי נחשבים לכוהנים?

בהתמצאותי בגינאולוגיה

אין שום הכרח שזיליג, או יותר נכון זעליג שייך למשפחת כהנים. אבל ממש לא מחייב שכהנים לא יוכלו לקרוא לעצמם זעליג. ואם זעליג, אז מעט להשכלתך. זעליג הינו תרגום גרמני לאושר. מאושר הוא זעליג. ולכן יש צירופי שמות לרוב במזרח אירופה של 'אשר זעליג', ממש כמו 'יצחק אייזיק' ו'שמואל שמעלקע'. ואני ממליץ לך לפנות לפורום הגניאולוגי הידוע של תפוז בהנהלת מר ארנון הרשקוביץ, פורום שורשים משפחתיים. שם לא ילמדוך את הצד ההלכתי / תורני. אבל הם רכשו שם נסיון אדיר בבירור אחרי מקורות משפחתיים גניאולוגיים. אולי ימצאו עבורך ב'גואיש גן מקורות למשפחת זעליג כהנים. בהצלחה.

למעלה