שלום לכם

Reznik

New member
שלום לכם

ניגשתי לקרוא את המאמרים שלכם על איך ניתן להעריך מטבעות שיש על פי המאמר הזה נסתי להעריך את סוג המטבע באתר הזה לא הבנתי קצת באם תוכלו לעזור לי אני אודה לכם אני מצרף סריקה של שני צידי המטבע מטבע של חצי דולר מסדרת קנדי שנת הטבעה 1980 יש שני סוגי מטבעות בטבלה הזו 1) 1980-P 2) 1980-D איך ניתן לדעת איזה סוג מטבע יש לי? איך ניתן להעריך את סוג המטבע? (MS-65 וכדומה) הנה תמונת הפנים של המטבה ותכף תבוא תמונת הציור. אני אודה על כל עזרה (ואם אני אסתדר נעבור למטבעות:p

Reznik

New member
מטבע כמובן ולא מטבה../images/Emo3.gif

וכמובן כל טיפ שיש לכם יעזור

coincollector

New member
רזניק שלום

קודם כל, לגבי סימן המטבעה - תסתכל מתחת לדיוקנו של קנדי ומעל התאריך, יש אות קטנה שקשה לראות בתמונה. P מסמל Philadelphia, ו D היא Denver, מקום הייצור של המטבע. לגבי האותיות MS-65, הן מסמלות מצב ולא סוג. בארה"ב מדרגים מטבעות על סולם בין 1 ל 70, כש 1 מסמן אסימון שחוק עד שלא ניתן לדעת מה היה מוטבע עליו, ו 70 היא שלמות אידיאלית שכמעט לא קיימת - מטבע שהוטבע בעוצמה חזקה במיוחד, נאסף אישית מהמכונה בידי אדם לובש כפפות, הושם בקופסת קטיפה, וכך הלאה כל שאין עליו שום פגם. בשביל לקבל דרוג מעל 60 המטבע חייב להיות חדש, כלומר ללא סימנים שהיה במחזור כלל. לסיום, לגבי שווי המטבע שלך - הוא שווה בדיוק את ערכו הנקוב, דהיינו חצי דולר.

Reznik

New member
קודם כל תודה

ושאלה נוספת מה בדיוק מציינית המספרים בעמודות שממוספרות מ60 ועד 70 בטבלה? ובמידה והם לא מציינים מחיר יש מקום שניתן לבדוק את המחיר? דרל הנט או באיזור באר שבע?

coincollector

New member
ודאי שהם מציינים מחיר

ועוד בדולרים. ראה עוד אתר, שנותן את התמחור למטבעות בדרוג מתחת ל 60: http://www.numismedia.com/fmv/fmv.shtml וספציפית לגבי מטבעות החצי דולר: http://www.numismedia.com/fmv/prices/kenhlv/pricesgd.shtml העניין הוא שהתמחור תלוי לחלוטין במצב. אל תעלב, אבל אין ממש סיכוי שהמטבע הזה ידורג 65 או אפילו קרוב לזה. שוויו הקטלוגי דולר אחד, ובפועל שוויו חצי דולר.

Reznik

New member
ממש ממש לא נעלב

ההפך דווקא נראה לי ממש נחמד כל העסק (אולי נגנוב לאבא את האוסף???) עכשיו אם רשום בעמודה 90 זאת אומרת 90 סנט או דולר? אני סתם מנסה להבין איך אני אוכל לתמחר למה לאבא שלי יש אוסף נחמד מאוד לא גדול אבל חביב ואני דיי בטוח שאין כאן שום אוצר אבל מי יודע
תודה על העזרה. אני אוכל להציק לך עוד בשאלות כי בטוח יהיו עוד.... ושוב תודה

powo

New member
מנצל"ש מטבע

למי יש אולי מושג בנושא מטבעות מזל

rachelea

New member
נראה לי שמדובר בקוף

ואם כן, הרי שזה לשנת הקוף עפ"י לוח השנה הסיני.

powo

New member
רחל ואם שוב

זה יראה לך כמו קוף. הבקש עזרה ללמוד איך להוריד תמונה יותר ברורה מהסורק

למעלה