שלום לכם

ב ה י ר

New member
שלום לכם

הידע שלי על סכרת מאוד מועט. לפניי שנתיים גילו אצל אימי סכרת היא בת 62 . היא חיה בהכחשה מתמדת , לא מעניין אותה , אוכלת מה שבא לה ויש לציין שהאהבה הכי גדולה שלה בחיים זה אוכל. אומנם היא פעילה מאוד ועושה כושר גופני כל יום אבל עדיין סובלת מעודף משקל ולא מוכנה להתפשר בעיניין האוכל. היא מודעת לכך שזה מסוכן והפחדות לא עוזרות לה ...האמת היא שבתקופה האחרונה היא גם ניראת לי בדיכאון אולי יש קשר לכך שהסוכר גבוה היום מדדו לה סוכר ויש לה 270 איך מנסים לעזור לאדם שלא רוצה לעזור לעצמו? (אני יודעת שזו שאלה קשה, אבל בכל זאת?) אשמח אם תוכלו לתת לי רשימה של מאכלים שאסורים על סכרתיים. מה הסכנות באורח חיים שכזה? תודה

דואגת1

New member
סכנות

לבהיר, סכנות: עורון, פגיעה בכליות, גדיעת רגלים, פגיעה בכלי הדם ועוד... זה עלול לבוא פתאום בחטף, ואחרי שחוטפים משהו אין דרך חזרה. אולי לא הפחידו אותה מספיק. נראה לי שהיא גם אינה מרגישה טוב, קרוב לודאי שאינה מרגישה טוב עם רמת כזאת של סוכר בדם. היא חייבת להגיע לרופא מומחה לסכרת + דיאטנית לסכרת דחוף. מה אסור ? בעיקרון יש לשאול מה מותר: 5-6 ארוחות ביום לותר על סוכר, קמח לבן, לחמניות, עוגות, מוצרים שמנים, מעל 5% שומן, להמעיט באכילת פירות. לחם מחיטה מלאה, שיפון וכו' מטחינה גסה, לחם קל, להרבות באכילת ירקות מבושלים וטריים, מוצרי חלב רזים, בשר עוף רזה, אורז מלא. בהצלחה

קצת קשה לעזור לאדם שלא רוצה לעזור

לעצמו. אולי כדאי לדבר איתה קודם. להציע לה לדבר עם אנשי מקצוע- רופא סוכרת, דיאטנית, פסיכולוג שמתמחה בתחום ויש כאלו במרפאות הסוכרת. היא אינה מרגישה טוב בשל הערכים הגבוהים וזה אכן מסוכן לטווח הארוך - אבל אם תתחילי להציק לה "אמא - את זה אסור לך ולאכול. ולמה את אוכלת את זה?....." וכדומה תשיגי את ההפך. השתדלי להציע לה טיפול חיצוני של אנשי מקצוע. להדגיש כי אתם אוהבים אותה ודואגים לה. להסביר כי היא מרגישה רע בשל אורח החיים הלא נכון והעדר הטיפול. ניתן לחיות טוב עם סוכרת ולהנות גם מאוכל - במידה. בהצלחה. נשמח לשמוע איך העיניינים מתקדמים.

למעלה