שלום לכם

peteltut

New member
שלום לכם

אני מחפשת פעילויות לילד בגיל שנה + שנמצא בבית. האם אפשר לתת לשחק עם צבעי גואש? האם יש אתרים עם הדרכה ליצירה והפעלה המתאימים לגילאים אלה? איך לגבש סדר יום? תודה.

לאה_מ

New member
בדיוק היתה כאן שאלה כזו -

הנה הקישור. לגבי גואש - אני ממליצה דוקא על צבעי ידיים - אפשר לעשות את זה באמבטיה, ואז אפשר למרוח על הגוף, על הקרמיקה שמסביב, על האמבטיה... ובסוף לשטוף את הכל
ולגבי סדר יום - את נמצאת איתו בבית? אני משערת שיש דברים שמכתיבים לכם את סדר היום, ומעבר לזה - לדעתי הכי טוב שתמצאו מה שמתאים לשניכם.

maya100

New member
מצטרפת לדעתה של לאה לגבי הגואש

צבעי ידיים לא מלכלכים ויותר מתאימים לגיל הזה, מה גם שאפשר לשחק איתם באמבטיה. לגבי סדר יום, אני משערת שתוכלי למצוא הרבה מידע בפורום חינוך ביתי וגם באתר באופן טבעי (יש שם המון המון המון חומר ודיונים על העניין). יש גם קבוצות של הורים שנפגשות בבקרים מידי פעם. יש להם גם ספר על הנושא.

ליאת +

New member
הערה קטנונית לגבי צבעי ידיים

אצלנו הם כן משאירים כתמים באמבטיה ועל החרסינות (הפסים שבינהן). לא שאני כזו פדנטית אבל זו דירה שכורה וקצת לא נעים ולכן הפסקנו עם זה.

ליאת +

New member
זה כנראה קשור לציפוי האמבטיה שיורד

עם השנים... ואז חלקים באמבטיה נצבעים (אפשר להוריד ע"י שפשוף ממושך באקונומיקה- לא ממש הדרך המועדפת עלי להעביר את הזמן
) נו, טוף- שאלה יהיו הבעיות שלנו.

limori

New member
יש עכשיו צבעים חדשים מיוחדים לאמבטי

ה אני עדיין לא קניתי אבל ראיתי בפרסומות. אינ אקנה ואדווח לך אם זה שווה או לא.

maya100

New member
מצטרפת לדעתה של לאה לגבי הגואש

צבעי ידיים לא מלכלכים ויותר מתאימים לגיל הזה, מה גם שאפשר לשחק איתם באמבטיה. לגבי סדר יום, אני משערת שתוכלי למצוא הרבה מידע בפורום חינוך ביתי וגם באתר באופן טבעי (יש שם המון המון המון חומר ודיונים על העניין). יש גם קבוצות של הורים שנפגשות בבקרים מידי פעם. יש להם גם ספר על הנושא.

limori

New member
הילדה שלי בת שנה וחצי ויש לנו פחות

או יותר סדר יום. בבוקר לוקחים את אח שלה לבית הספר חוזרים יושבים לאכול אחר כך היא מנשנשת קצת קורנפלקס מול הטלויזיה. אנחנו יוצאות לסיבוב ביקור כלבים זה בערך שעה. חוזרות היא משחקת בחדר עם הצעצועים של אח שלה כמובן. עד שהיא מתייאשת ואז אנחנו שוכבות על הריצפה עם ערימת ספרים שהיא בוחרת והיא מספרת לי ספור אחר כך אני מספרת לה סיפור. והופס ארוחת צהריים והופס היא ישנה... כשהיא מתעוררת שוב היא אוכלת ארוחת צהריים ואחר כך אנחנו הולכים לפארק משחקים רוכבים על אופניים או הולכים לבריכה חוזרים שוב היא בערימת הספרים והמשחקים היא משחקצ עם אח שלה וכמעט ערב ערב אנחנו ממלאים אמבטיה והם יושבים שם במשך שעה והם משחקים. לפעמים אנחנו הולכות לחבר שלה והם משחקים יחד לפעמים אנחנו מזמינות אותו לכאן. אני ממש לא נותנת לה ציבעי ידיים תיבעי גועש אני גם לא נותנת לה לצייר. הילדה שלי אוהבת לאכול צבעים שערות וניירות. בכל קקי (סליחה) אנחנו מוצאים טונות של שיער.... ומצאנו פעם שארית של בלון שהתפוצץ. אנחנו ממש לא יודעים איך היא אוכלת את זה. בכל אופן הילד שלי מכור לצבעי אצבעות וספריי גילוח הוא מורח על שולחם האוכל ועושה מיקס של צבעים אבל תמיד כשאחותו לא בסביבה. אם הילד שלך לא אוכל צבעים וכו..את יכולה בהחלט לשחק עם ציבעי אצבעות וספריי גילוח אבל זהירות! זה מסוכן. עוד דבר שהיא אוהבת זה פזלים.

עוד רעיון לפעילות../images/Emo13.gif

כשילדיי היו בני שנה ושנתייםנהגתי לרדת איתם לגינה או לחצר עם עצים קטפנו עלים טריים ואספנו עלים יבשים במהלך "הטיול"הזה היינו מדברים על הטבע ואחרכך היינו חוזרים הביתה פורשים על הריצפה נייר בריסטול ועליו הייתי מורחת דבק לבן שקוף (לא מלכלך וגם לא נראה ) ועל הבריסטול הגדול הם היו מדביקים את העלים הטריים והיבשים ככל שהעלים גדולים יותר הם מוצאים חן בעניהם יותר אפשר לפזר מעל הדבק גם חול ואז יוצאת יצירה מרשימה כשמתייבש לגמרי הדבק אפשר להוסיף גם ציורים בצבעים קשיחים מסוג "גוקר" מכיוון שאלו לא נשברים ודי ארוכים להחזיק ביד קטנטונת

למעלה