שלום לכם

«Spider»

New member
שלום לכם

היו לי שני מורי נהיגה אחד אמר שמותר לרדת מהילוך רביעי ישר לשני השני אמר שזה אסור ושאני צריך לרדת קודם לשלישי ורק אח"כ לשני מי מהם צודק?

lihay

New member
תלוי עם אתה ...כנס אחי...

אם אתה נגיד ברביעי על 70 קמ"ש ואז לוחץ על הקלאץ'/מצמד איך שתרצה.... ובו זמנית (כאשר הקלאץ' עדיין לחוץ) אתה מתחיל להאט עם דוושת הבלם, עד שאתה מגיע בערך ל30 ככה... אז את יכול להוריד לשני..... זה תלוי תראה לפי המהירות של המכונית מה אתה מרגיש איזה הילוך דרוש למהירות. אם תהיה ב70 נגיד הילוך רביעי וישר תוריד ל-2 האוטו יאט לך בצורה פתאומית כזו...עם קפיצה מסויימת... מקווה שעזרתי..

fireman

New member
זה תלוי....

נניח ואתה נוסע בהילוך רביעי משהו כמו 70 קמ"ש זה יהיה הנתון שממנו נצא. אם תעביר להילוך שלישי תרים את הקלאץ הרכב יאט את עצמו אבל לא בצורה חזקה אם תעביר להילוך שני ותזרוק את הקלאץ' הרכב יאט את עצמו בצורה חריפה שאף תלווה בחריקת גלגלים אבל אם תעביר לשני ותרים את הקלאץ בעדינות המנוע יאט את הרכב בצורה משמעותית וחזקה אבל המנוע ירעיש מאחר והורדה להילוך שני תאלץ אותו לעבוד בסל"ד גבוה מאוד בכל מקרה כל האטה עם הילוך צריכה לבוא בהאטה מסויימת עם בלמי הרכב. בגדול שניהם צודקים, שתי האפשרויות הן מעשיות ואפשריות זה תלוי במיומנות ובהרגלי הנהיגה של הנהג, אני אישית עובר מרביעי לשני ישר ועובד בעדינות עם הקלץ' במידה והמרחק עד לעצירה הוא קצר, אם המרחק הוא גדול אני מרשה לעצמי לרדת עם ההילוכים בצורה מדורגת 5>4>3>2

eliad2

New member
נסעתי עם מישהו

שמוריד מ5 ל1 !! , הכל אפשרי אבל חבל על הקלאץ וזאת ניקראת עצירה לא מתוכנתת

fireman

New member
קודם כל

להאט את הרכב בהעברה מ5 ל 1 זה ונזליזם, זה בפירוש להרוס את הרכב דבר אחר הוא שרוב הרכבים (החדשים) מצויידים בהתקן המונע מהנהג לשלב הילוך ראשון\הילוך רוורס כאשר הרכב נמצא מעל מהירות מסויימת אך ורק בכדי למנוע את הנזק שנגרם מכך.

be_roo

New member
מה זה מותר? על פי החוק

תוריד לאיזה הילוך שאתה רוצה. מן הסתם אותו מורה שאמר שאור, לא סמך על התלמידים שלו שידעו לעשות זאת בעדינות הדרושה והגיר יהרס. מבחינה חוקית וטכנית אין שום מניעה להוריד יותר מהילוך אחד בכל פעם, אם עושים זאת כהלכה.

zolotov

New member
החלפת הילוכים

שלום רב לך. להלן תשובה אשר אני מקווה שתענה על שאלתך: קיים הבדל כלשהו, לא ביסוד אך באופן כללי, בין הנהיגה בעת לימודי הנהיגה והמבחן המעשי, לבין הנהיגה שלאחר קבלת הרשיון(נכון, טוב או לא, זו שאלה אחרת). בזמן לימוד הנהיגה, על מורה הנהיגה ללמד את התלמיד גם לחשוב, מה שניקרא חשיבה תעבורתית ומכאן, שעל התלמיד ללמוד לקרוא את הדרך והתנועה ומכאן לתכנן את הנסיעה, העצירה וכל הכרוך בכך, ומכאן תשובה לשאלתך: העצירה אמורה להיות מתוכננת, ולכן יש להעביר הילוכים כלפי מעלה על-פי סדר וכך כלפי מטה, אך לעיתים קורה שמגיעים למצב ומבחינים בו ברגע האחרון, ואז יש להניח לכל הנימוסים ולנהוג. בוחן נהיגה טוב בוחן את כל שלבי הנהיגה וביניהם את צורת החשיבה של הנהג (כך לפחות אני רוצה להאמין). איך שלא יהיה, שיהיה בהצלחה רבה לך

הבעייה היא שרשית יותר ../images/Emo141.gif

לדעתי שתי האפשרויות כשרות, ולכל נוהג מותר שיהיה לו סגנון-נהיגה משלו (בגבול מיתחם הסבירות). אלא שבמערכת הרישוי אין נורמות, ואין מיתחם-סבירות, וכל בוחן עושה מה שהוא רוצה - ולפעמים אותו הבוחן ידרוש דבר אחד כאן, ודבר הפוך שם: אם תנהג כמו נהג מנוסה - הוא יגיד אני רוצה שתנהג כמו תלמיד, ולכל השאר עוד תהיינה לך הזדמנויות בחיים, אבל אם תנהג כמו תלמיד - הוא יגיד אני רוצה שתנהג כמו נהג, ולא כמו תלמיד ...סדגש| ובינתיים, בלכתכם ל"טסט" אל תשעו ל"עצות" שאתם מקבלים כאן (גם לא לעצות שלי!) אלא לעצותיו של המורה שלכם: הוא האחראי על המוצר הסופי, הוא גם יודע, אולי, מה רוצה הבוחן המסויים שיבחן אתכם, ובשביל העצות שלום אתם שילמתם לו כסף. שבת שלום. האתר של קימקא

שאלה לעו"ד שמחה ניר

מה שכתבת קצת בילבל אותי, וכמורה למתמטיקה הגעתי כאן לסתירה לוגית ! (אנא קח את השאלה שלי בהומור ובקלילות...
) כתבת כאן עצה מסוימת בהודעתך, והיא לא להקשיב לעצות שמקבלים כאן בפורום, ואף הדגשת - גם לא לעצות שלי ! אם כך עומדות בפנינו שתי אפשרויות : א. להקשיב לעצה שכתבת בהודעתך : ואז לא נקשיב לעצות של אנשי הפורום, אבל אז גם בין השאר לא נקשיב לעצתך, והגענו לסתירה לוגית ! (כי התחלנו בזה שכן נקשיב לעצה שלך) ב. לא להקשיב לעצה שכתבת בהודעתך : ואז כן נקשיב לעצות של אנשי הפורום, ובפרט נקשיב לעצות שלך, ושוב הגענו לסתירה לוגית ! מה נעשה ?

למעלה