שלום לכם

שלום לכם

הגעתי אליכם מהפורום השכן, אופניים. בא לי להתחיל ניווט עם האופניים, וזה מה שאתם עושים, נכון? אז אולי תוכלו לעזור לי, אני מנחש שזאת כבר אמצע העונה ושלא כדאי להתחיל עכשיו אבל מה אתם ממליצים לעשות קודם? אופניים כבר יש לי.. ידע על הנושא אין לי בכלל... אשמח לעצותיכם בנושא!

sdanpo

New member
שלום גל../images/Emo24.gif

אני שמח מאוד שהגעת , כי מעכשיו יש לי סיכוי לא להגיע ראשון מהסוף (סיכוי , אמנם קלוש , אבל סיכוי). ולכן גם לא אתן עצות. רק אומר שניווט רכוב זה כיףףףף , משלב גם קצת הפעלה מוחית בנוסף להפעלה הפיזית. בכל מקרה , תמר ,אלעזר, אילן וארז הם התותחים , ואם תספור עד שלוש אני בטוח שמישהו מהם יענה לך. בהצלחה דן פורת נ.ב. סיום שישי הארחרון הייתי לראשונה בניווט רגלי. נחמד . קשה ניווטית , קשה (לי בלי האופניים).

קודם כל תיקון טעות ../images/Emo140.gif

לצערי אני עדיין לא תותח, אבל כל האחרים שהזכרת, ביחוד תמר (אני ממש לא משוחד
) הם בהחלט תותחים. עכשיו לעניין, השנה יש רק עוד תחרות אחת, ביער משואה, ובהחלט כדאי לך להגיע, ולו רק כדי להתרשם ולראות אם אתה אוהב את זה (אין סיכוי שלא תאהב).

מתי היא?

אבל אף אחד לא אמר מה אני בכלל צריך כדי להשתתף
מתי התחרות במשואה? אם אפשר...אני שם!

sdanpo

New member
תאריכי תחרויות

כולם מופיעים באתר שוונג או באתר איגוד הניווט.

ויש משהו מיוחד כדי להשתתף?

ועוד משהו, כדאי ללכת אם כבר אז לעממי נכון? תחרותי זה יותר מדי לפעם ראשונה, מילא באופניים אבל בניווט איתם....

sdanpo

New member
אלעזר כן תותח!!

למרות שהוא לא הגיע לניווט האחרון..... מה צריך? 1*ראש. 2*גלגלים. 2*מפעילי גלגלים (אני חושב שבני-האדם קוראים להן רגליים). 1* מצפן (יכול לעזור ...) 1*מתקן למפה , אך עם זאת לא חובה , ניתן לאלתר עם כזה של האוניברסיטה (כזה שהדף נתפס עליו , וכמה חוטי קשירה\ברזל) 2 H ואחד O . 1*מישהו נחמד שיכניס אותך קצת לעניין כמה דקות לפני התחרות (יסביר לך כיוונים , התמצאות , עקרונות בסיסיים וסימונים). אם לא תמצא מישהו נחמד , אז אני אעשה זאת. בהצלחה דן פורת

OK

מפה מאיפה אני משיג? אני מוכן חוץ מהמתקן למפה, אבל אפשר לסדר את זה ומהמדריך האישי ל"ניווט בחמש דקות"...... נראה לי שאני ארשם למקצה העממי בתור פעם ראשונה.....

IlanShacham

New member
עוד כמה דברים

1. הניווט ביער משואה בשבת ה 10.5 2. במאמרים בפורום יש כמה מאמרים של ארז אזרחי שנותנים מבוא לניווט. 3. המסלול העממי הוא בד"כ המסלול התחרותי הקצר, אם הוא לא אז עדיף את המסלול הקצר - זה יותר מעניין ועדיין לא קשה. אתה יכול לעשות אותו בכיף בזמן שלך - מכיוון שכל אחד מסתובב לבד בר בשטח לא יהיה לך את הלחץ של לראות את המתחרים בורחים לך, או לפחד שיעקפו אותך בהקפה כמו במירוץ רגיל. בשטח הניווט תוכל לקבל הסבר כללי והסבר על המפה.

מפה של משואה תקבל בתחילת התחרות

אם אתה רוצה להתאמן, תוכל לקנות מפה באחד מסניפי ריקושט. (רשימת כל המפות מופיעה ב-www.nivut.org.il בתפריט Maps) בשביל להתאמן, כדאי לקנות מפה של איזור קרוב אליך - קברות המכבים, למשל, ולצאת לשטח. ככה תתרגל לקנה מידה ולסימונים (שלא דומים לאלה הצבאיים...)

יש בעייה בטחונית עם המפה הזו

לא הייתי ממליץ לרכוב, ובטח לא לבד על המפה הזו. באזור המגורים שלך יש מפות אחרות, כמו דרך בורמה, יער בן- שמן,אשתאול, יער הנשיא דרום ובטח עוד שכרגע אני לא זוכר.

amichay mazor

New member
ניווט רכוב נוסף

שבוע לפני הניווט במשואה יש ביום שישי 02/05 ניווט ע"ש אוהד זך . ביער ציפורי . פרטים שוב באתר איגוד הניווט . הניווט אינו במיסגרת ליגת סער בניווט רכוב - א ב ל אם תגיע לניווט ותשתפשף אולי שבוע אח"כ בניווט משואה כבר תהיה מיומן ותקרע אותנו . או אולי אפילו כבר תזמין חברים נוספים . בכל מקרה בהצלחה - ספורט אדיר - גם אפניים וגם ניווט . עמיחי

כדאי לך מאוד ללמוד איך לקרוא מפה

תנסה לתפוס איזה נווט, רכוב או רגלי, שגר באזור שלך ותבקש ממנו שיסביר לך איך לקרוא את המפות של הניווט, אלו מפות בקנ"מ של אחד לחמש עשרה אלף או עשרת אלפים, יש כמה סימנים שמופיעים במפות האלו ולא מופיעים במפות הגדולות וכדאי שתדע אותם.

אני יודע

שצריך לדעת לקרוא מפה, אני לא יודע איך קוראים אותה........ אני בשלבי-חיפוש של נווט ממוצע שיוכל להסביר לי משו על העסק הזה. מישהו מאיזור מודיעין.......

למעלה