שלום לכם

שלום לכם

אני לאחרונה נתקלת ביותר ויותר אנשים שאומרים שהכתב שלי מכוער, אולי תוכלו לומר לי למה הם יכולים לחשוב ככה? (לא שאני לא מסכימה איתם במידה אבל לא הייתי אומרת מכוער עד כדי כך..) שאלתי את רוב השאלות שלי בקובץ, על הדף. עכשיו נדמה לי שחשוב לציין שאני לא כותבת עקום, אבל הסריקה הייתה עקומה, אז יישרתי את קובץ. תודה.

מילה1

New member
כתב מיוחד- כל המנתחים- תביטו

באמת משהו מיוחד, במיוחד לנוכח גילה הצעיר של הכותבת. למשל - שימו לב לקונוס הגדל בחתימה, לבריח הגבוה ב- ץ, ף ועוד ועוד- כתב עם הרבה "תוכן", ממש מעניין מה יש לכולם להגיד. אני מבטיחה להוסיף את דעתי אח"כ (אם ישאר עוד מה להגיד), כי זו באמת בחורה מיוחדת.

מילה1

New member
מרוב תאוריות שכחנו את הכתב של ליטל

אז אני מתנדבת להתחיל בכמה נקודות: (קודם כל - הכתב מאד יפה לדעתי- יש בו הרמוניה, זרימה ואסתטיקה טבעית ואמיתית, לא מעושה ולא מאולצת). בוגרת לגילה, מרגיש מיוחדת ודי צודקת בכך. שאפתנית ויומרנית, אך גם חוששת מאכזבות והתבדות תקוותיה. מצבי רוח ירודים לעתים, עד דכדוך (זה הגיל?) למרות עצמאות רבה זקוקה להרבה תמיכה ופרגון. כושר הפשטה+ אנאליזה, יעילות, זריזת מחשבה ותגובה. ביחסי אנוש- יש מעצורים- לא ספונטנית עד הסוף, לא חושפת רגשות בעיקר לא קשיים- הגנתית, לכן צינית ועוקצנית- הקוצים שהיא מפגינה לעיתים הם כנראה להגנה על הבטן הרכה (ראו דוגמא- דורבן). לכן לעיתים עלולה לתקוף בעוצמה (בשעות לחץ- חבל"ז - לא להתקרב אליה!) לא אוהבת שמכתיבים לה, אך גם לא מורדת במוסכמות. נחושה להאבק בקשיים ולעשות דברים "למרות" כשאוהבת משהו - מתלהבת ונסחפת. כשלא אוהבת- חורקת שיניים אך די ממושמעת להמשיך ולבצע המוטל עליה. חושנות, דחפים ויצרים חזקים מחפשים מוצא. רגשות תוססים לא מופגנים. יצירתיות ומקוריות. זהו בינתיים, את סימני-הכתב עליהם הסתמכתי, אפרט רק אחרי שעוד מישהו יתייחס. מה איתכם? הכתב הזה הוא ממש "מתנה" למי שרוצה להתאמן בניתוח. ביי.

תלמידה חדשה ערב טוב

קראתי בענין את מה שכתבת ואני באמת חושב שעשית עבודה יפה ראויה להערכה. משהו קטנטן: לא כולם מכירים מושגים ושמות שאת מרבה להשתמש בהם, שכנראה הרביתם להשתמש בהם בקורס. אולי אני צריך להתבייש אבל אין לי שום מושג מה זה פופאל 3 ? אשמח אם תסבירי לי ולעוד כמה שאולי לא יודעים. או שרק אני לא יודע ? איפה עומדת סוגית השם ? נשמח אם תמשיכי לנתח ולהסביר. ערב טוב

בוקר טוב אודי

אני מרגישה כמו שתיל קטן שלמזלו הרב נשתל בקרקע פוריה ומדושנת וגם שמש אור וסבר פנים יפות לא חסר... (הכוונה לפורום ולצוות) ותודה על "הפרסומת" בהודעות המנהל זה מאוד מחמיא. הכתב של יפית היה "קל", נראה אם יצליח לי בכתבים הבאים... רודולף פופאל, גרמני, תלמיד של קלאגס נוירולוג פסיכיאר 1925 פרופסור לגרפולוגיה אוניברסיטת המבורג (הראשון בעולם) 1928 חקר את השפעת פעולת המוח על אופי ואישיות האדם, טען שלאזורי המוח ישנה השפעה על השרירים ועל תנועת הכתיבה, חקר את הפיסיולוגיה של המוח ואת השפעת איזוריה על מתח והרפיה של השרירים בתנועת הכתיבה. ביסס את שיטתו על איכות התנועה והקו.דיבר על דרגות הקשחה בכתב (1-5) "כתב היד הוא כתב המוח" חושבת שהמקבילה לו (בעניין גמישות ואיכות הקו) היא תיאה לוינסון? ממש לא יודעת עליה שום דבר אולי מישהו יכול לחדש לי? בקשר לשם ... חושבים על זה חוץ מזה עבדים הינו ל
במצריים ועבדים אנחנו לעבודות הבית וההכנות לפסח ...וכמו שאומר בעלי: "מדיבורים לא יוצא כסף" להשתמע

תודה על ההסבר, ו.. לידיעה כללית

אני התמחיתי בנקוי ארונות מטבח, תנורים ומקררים, וגם בשמשות אני 'מבריק', מצד שני כמה שאני לא עושה תמיד אני שומע: "אתה לא מספיק שם יד" או: "כמה זמן זה עוד ימתין לך?". בקיצור, אני ואת באותה סירה. שבת שלום. אולי תנסי לנתח את הכתב שסרקתי ?

תיאה שטיין-לוינסון

פרסמה בספרה "handwriting analysis" (יצא לראשונה ב-1942 ויש לו גם גירסה גרמנית) הצעה לקביעת ריתמוס הכתב המבוססת על מרבית רכיבי הכתב ומחולקת לשבע דרגות. הקונספט שלה מבוסס בחלקו על מושג ההתרה והשחרור של קלאגס, אבל תפישת הריתמוס שלה שונה לחלוטין מזו של קלאגס (ולמען האמת, תפישה פשטנית, טכנית מאד וחוששני שאין לה ערך של ממש). הספר נכתב בשיתוף עם הסטטיסטיקאי הידוע יוסף זובין. הוא ספר טכני מאד, משעמם ביותר, ויעדו העיקרי ליצור כלי מדעי למדידה ולפסיכומטריה של רכיבי הכתב לצורכי מחקר.

לקראת "פסח" ולאור הענין הרב הייתי

מציע לקבוע סולם קצב חדש ושמו: "ריתמוס הנקיון". הייתי מציע לחלקו ל - 5 רמות כדלקמן: רמה 1 - פנתרי אג'קס שתוך אי אילו דקות משתלטים על ימבה של מטלות נקיון, מזיזים ומחזירים, מקרצפים ומייבשים בלי להזדקק לעיצות ויד מסייעת של הטווסים. רמה 2 - גם הם נולדו עם סחבה ביד, וכשהם רוצים גם הם נמרים, אך לפעמים הם מגלים סימניים טווסיים, עסוקים בנוצותיהם ולא 'מתחברים'. רמה 3 - חפרפרות בית שמוכנים לכל משימה ובלבד שזו לא תהיה ארוכה ומייגעת מדי, ולא תיתנגש להם עם היציאה הצפויה לבאולינג. רמה 4 - עכברי יבשה שפשוט נרתעים מהמגע המצמרמר עם נוזלים, על אחת כמה וכמה חומרי נקיון. הם מיישמים בקצב הליכה כך שבלבוסטה רצינית לא יכולה לבנות עליהם. רמה 5 - סטייל הדוב "העצלן", הכל אצלהם באייייייייזי מה בוער, למה חייבים היום ? אלה משרים אווירת אדישות וחמקנות, (דרגה 7 של פופולו ) וגורמים לחבריהם להידרדר מרמה 2 או 3 עד כדי 4 או 5. אגב, אני מתנדנד בין 1 ל- 2 אבל חוטף נזיפות כאילו שאני 4 או 5

מונה ג

New member
בהקשר זה כדאי

להזכיר גם את רודה ויזר (שהתנגדה לגישתו של פופאל), תלמידתו של קלאגס, שעבדה במכון הקרימינולוגי באונ' וינה. היא פיתחה את מושג המקצב הבסיסי (GRUNDRHYTHMUS) ככלי אבחוני. כמו פופאל הדגישה את חשיבות גמישות הקו אך גישתה הדינאמית (שמאוחר יותר הוכחה כלא נכונה) נגעה באספקטים חברתיים-מוסריים. המקצב הבסיסי אליבא דויזר הוא מושג קוטבי שנע בין נוקשה/רפוי, חזק/חלש וכו'. בסופו של דבר היא הגדירה 5 דרגות נוקשות ו 5 דרגות רכות של המקצב. בספרו של ברוך נבו יש מאמר של תיאה שטיין לוינזון בו היא סוקרת את התיאורטיקנים הגרמנים החשובים בינהם גם את פופאל ואת ויזר.

מילה1

New member
בעניין הנקיון, נדמה לי שרודה וייזר

היתה דרגה 1 - היא צידדה בנקיון יסודי ומיידי - כלומר לנקות את גרמניה מיהודים, לא כן? או שאני מבלבלת אותה עם מישהי אחרת מתקופתה?

מונה ג

New member
למיטב ידיעתי נטיות אנטישמיות

יוחסו לקלאגס. אין לי שום מידע לגבי רודה ויזר אך,לכי תדעי, הרי היתה תלמידה שלו אז אולי בגלל זה משהו דבק גם בה (?!) וכמובן בהודעה הקודמת שלי צ"ל 5 דרגות מתח (במקום נוקשות).

רודה וייזר אנטישמית? ממש לא.

קרל גרוס (הראשון שפרסם את החלוקה לשלשת תמונות הכתב) היה אנטישמי ועבד בשירות הנאצים. לגבי לודוויג קלאגס הסיפור סבוך קצת יותר. יותר משהיה אנטישמי, הוא דגל בתיאוריות גזעניות, והושפע מאד מגובינו, הרוזן הצרפתי בן המאה התשע עשרה שייסד לראשונה את התפישה בדבר עליונות הגזע הארי. קלאגס היה פילוסוף ניאו-ניטשיאני נחשב בתקופתו, וחיבורו המרכזי "הרוח כמתנגדת לנפש" הוכתר ע"י וולטר בנימין, מבקר התרבות הגדול של אירופה שבין המלחמות, כיצירת מופת פילוסופית. בחיבור זה מציג קלאגס את הפילוסופיה הביו-צנטרית שלו, הרואה באינסטינקטים, בויטליות וביצירתיות את השלמות האנושית, ובכפייה שמטילים התרבות, האינטלקט ועולם הערכים את היפוכה. אלו גם הקריטריונים שמשמשים את קלאגס לקביעת רמת הצורה של כתב היד. תפישה זו, ששמה את הדגש על האינדיבידואל ועל ביטוי אותנטי של היחודיות שלו, לא עלתה בקנה אחד עם העדריות הנאצית, וחסידיו של קלאגס נרדפו על יד הנאצים עם עלייתם לשלטון (קלאגס עצמו חי באותה תקופה בשוויץ). על הפילוסופיה הביוצנטרית ועל הגותו של קלאגס, ניתן לקרוא בקישור המובא להלן.

קלאגס אנטישמי

מעבר לאידיאולוגיה הירוקה שלו, היה קלאגס בהחלט גם אנטישמי דגול. לאחר מלחמת העולם השניה ניקו תלמידיו את כתביו מהערות אנטישמיות למכביר, כך שבמהדורות המאוחרות לא תמצאנה יותר ההוכחות לכך. אורסולה אווה-ללמנט, הגרפולוגית הגרמניה הראשונה שהעזה לתקוף את הפילוסופיה של קלאגס ותלמידיו (אחרים תקפו נושאים גרפולוגיים ספציפיים יותר מתורתו, ולא באותו להט), ערכה אוסף של ציטוטים שנמחקו. קלאגס היה הוגה דעות חשוב בין שתי מלחמות העולם, ורעיונותיו דיברו אל קהל מעריצים נרחב בגרמניה, הרבה מעבר לקהילת הגרפולוגים. רודה ויזר היתה יותר "גרופית" של הלכי-רוח לאורך תקופות חייה השונות, והחלקים האידיאולוגים שלה קיבלו תפניות בהתאם לרוח התקופות השונות, ומתבטאים גם בפרשנויותיה. המשותף לשניהם היה אמונתם בדטרמיניזם - כלומר: האדם נולד בעל תכונות מסוימות וכזה ישאר. גישה זו עמדה גם בתשתית הפילוסופיה הנאצית, שבה - כמו בסרטי הילדים המצויירים - העולם מחולק לטובים ורעים, והכל ברור ופשוט. גישה זו, כמובן, מנוגדת לכל מה שידוע לנו מהפסיכולוגיה ומהמציאות. דפנה

לא ממש, חוץ מטיפונת על קצה המזלג

במאמרו של יעקב ברט, בחוברת 8 של האגודה לגרפולוגיה מדעית ומאמר שלה על זוית הכתב שתורגם מגרמנית ע"י דפנה ילון בחוברת 11 של האגודה.

למעלה