שלום לכם!

שלום לכם!

מישהו כאן יכול להסביר לי קצת איך חותרים בקיאקים?? או איך חותרים בכלל? נגיד אם יש לי מצוף בצד שמאל שאני חותר בקיאק זוגי או בודד אז איך אני עוקף אותו? (יש לי מחר מבחן בימאות ואני לא יודע מאיפה להביא חומר על זה כי המחברת שלי נאבדה)

עקרבנון

New member
סבוב בחתירה

יש שלוש דרכים לסיבוב בחתירה: א. חתירה רק בצד ההפוך מהצד עליו ברצונך להסתובב, במקרה של הדוגמא שלך כאשר המצוף הוא בצד שמאל, חתירה בצד ימין בלבד, ב. עצירה לאחר שהקיק כבר במהירות מסויימת בצד שאליו רוצים להסתובב, במקרה שהבאת, החנסת והחזקת משוט במים בצד שמאל. ג. בקיק זוגי אפשרות של שילוב של שתי השיטות, עצירה בצד אליו רוצים לפנות, וחתירה בצד השני. השיטות הראשונות "טובות" גם לקייק של שייט בודד וגם לזוג, השלישית, מכיוון שמחייבת זוג משוטים טובה רק לקייק עם יותר מחותר אחד. לכל שיטה יתרונות וחסרונות כאשר ההבדל המשמעותי הוא שפניה עם עצירה מורידה מהירות אבל מתבצעת ברדיוס סיבוב קטן פניה בחתירה פחות מורידה מהירות אולם רדיוס הסיבוב גדול יותר

עקרבנון

New member
תנסה באתר של צופי ים חיפה

בחומר העיוני , יש שם הפניה כזו, יש על חתירה הפקודות השונות ועוד, ובהצלחה!!!! http://www.tsiah.up.co.il/

תודה רבה אבל

אנחנו למדנו על חתירה עילית וגריפה ובאתר שנתת לי כתוב על עגינה וכדומה לא כתוב איך חותרים בקיאקים אני יודה לך מאוד אם תיתן לי אתר שמתאים לחתירה בקיאק. בתודה מלך המשחקים

עקרבנון תקן אותי אם אני טועה

אם אני שט בקיאק בודד אני צריך לפנות שמאלה אני חותר ימינה? ובקיאק זוגי אם אני צריך לפנות שמאלה זה שמאחורי עוצר את הקיאק ואני חותר ימינה? ואותו דבר גם לגבי צד ימין רק ההפך?

עקרבנון

New member
לפנות שמאל, חותר בצד ימין

לחתור אחורה פשוט במקום "לגרוף" את המים לאחור עם המשוט, לגרוף לפנים זה הכל נורא נורא פשוט, תחשוב בלי לחץ ומה היית עושה אינסטנקטיבית, זה בדרך כלל במקרה שכאן נכון

עקרבנון

New member
לפנות שמאל, חותר בצד ימין

לחתור אחורה פשוט במקום "לגרוף" את המים לאחור עם המשוט, לגרוף לפנים זה הכל נורא נורא פשוט, תחשוב בלי לחץ ומה היית עושה אינסטנקטיבית, זה בדרך כלל במקרה שכאן נכון

למעלה