שלום לכם

fresh mishmesh

New member
שלום לכם

כן, אני חדשה פה... קוראים לי ניצן אם זה מעניין אותכם. בכל אופן, רציתי לשמוע חוות דעת. לאחרונה הייתה לי שיחה עם חבר של אחי, שמאלני מובהק, בנושא הבחירות הממשמשות ובאות. השיחה שלנו התנהלה בהנחה שהבחירות שיהיו הן לא בחירות ישירות לראשות הממשלה, אלא שבוחרים למפלגות בלבד, והנבחרים יבחרו את רה"מ הבא. הוא אמר לי שכמו שהמצב נראה עכשיו, למצנע אין בכלל סיכוי לקחת את הבחירות האלה. בגלל זה הוא אומר שכדאי יותר להצביע למפלגות הקטנות (המייצגות את דעת השמאל, כמו מרצ למשל) מאשר למפלגת העבודה. ז"א- מצנע ממילא לא ינצח, אז אין למה לתת הרבה מנדטים לעבודה. לדעתו כדאי לתת יותר כוח למפלגות הקטנות בתקווה שאלה יסכלו תוכניות של הממשלה החדשה וכו´ וכו´... בכל אופן, רציתי לשמוע את הדעות שלכם בנושא... כדאי באמת או לא? (אני רחוקה עדיין מהתאריך שבו אוכל לבחור, אבל בכל זאת... אני מתעניינת)

youvall

New member
ממש לא...

תראי... כרגע,אחרי ששרון נבחר ליו"ר הליכוד מחדש זה ברור שהעבודה הולכת לארבע שנים באופוזיציה,אבל קו המחשבה שאומר שבגלל שאין לה סיכוי עדיף לפצל את הכוח של השמאל לקבוצות קטנות הוא לא נכון... במידה והשמאל יתחלק למספר מפלגות קטנות זה אומר שהכוח שלו יפוצל וכל מפלגה תפעל לפי האינטרסים שלה,כלומר יווצר מצב שהיום מר"צ בעד מדינה פלסטינאית אבל נניח שהיא גם בעד הקיבוצים אז התקציב הבא יתן הרבה כסף לקיבוצים אבל עוד יותר להתנחלויות המבודדות ברצועת עזה,אז מר"צ תצביע בעד וכך נוצר מצר שאין גוש חזק אמיתי ומאוחד שיכול לבלום את הממשלה בהחלטות שהשמאל לא מסכים איתם. רק עבודה חזקה,אם זה בממשלה או באופוזיציה יכולה לבלום את איתם ואת חרות ואת ליברמן... רק מפלגה חזקה באמת תוכל לעשות משהו בכנסת,לא מפלגות קטנות וחלשות... העיניין של המפלגות הקטנות התחזק רק לאחר שהיו בחירות לראש הממשלה בנפרד ולמפלגה בנפרד,היום בגלל שיש רק למפלגה חייבים לחזור למצב שיש ארבע-חמש מפלגות גדולות בכנסת ולא 17 מפלגות קטנות... ב28.1 חייבים להתביע לעבודה על-מנת ליצור גוש שמאל חזק שיעמוד מול איתם ושות´.... יובל

N a V e

New member
חיזוק העבודה-חיזוק האופוזיציה לקראת

ניסיון להפיל את ממשלת שרון.

EverMan

New member
איזה אופוזציה ?!

אתם חושבים בקטן ! חיזוק העבודה משמע היא יכולה להרכיב קואליציה נגדית ולהפיל את הממשלה ! ולקחת את ראשות הממשלה ! רק המפלגה השניה או הראשונה בגודלה יכולה לעשות זאת ! "עוד לא אבדה תקוותנו" ! אנחנו יכולים לקחת את הבחירות האלה אנשים ! אם רק נראה כמה זוועה שרון עשה , כמה כלום בו זמנית , וכמה הפתרון שלנו טוב - זה יעבור ! נגרום לכך שלא בגלל שהשם שלנו "עבודה" לא יצביעו לנו ! (מה שהיום קורה בגלל ההשמצות של הליכוד ומרצ). העבודה לראשות ממשלה ! נקודה.

למעלה