שלום לכם....

ThEEdgE

New member
שלום לכם....

הי אני בן 17 מאזור מודיעין וחנוכה אני מתחיל את הקורס של צופי האש בתחנה במודיעין שאליה אני עובר ממסגרת של משמר אזרחי עקב שיעמום וחוסר אירועים... רציתי לשאול כמה שאלות. 1. כמה זמן הקורס? 2.הקורס קשה? 3.מה אנחנו עושים במהלך הקורס? 4.באיזה ציוד משתמשים? 5.מה אנחנו מקבלים מהכבאות (שמעתי תיק עבודה או משהו כזה ואם כן מה הוא כולל?) 6.לאיזה סוג ארועים מוציאים אותנו? או שזה לכול אירוע? 7.שמעתי משהו על דרגות? מישהו יודע? אני ישמח מאוד אם תענו לי... תודה רבה אה ואיציק (לוי) שמחתי לראות אותך גם פה ולא רק במשמשר אזרחי הבנתי שאתה ממש בן אדם תורם.... כל הכבוד!!!

טוב, בכל תחנה הקורס הוא אחר ולכן

אני אישית לא אוכל לתת לך תשובה שתספק אותך... באופן כללי, הקורס הוא לא ארוך, אצלינו הוא ערך כחודשיים (למרות שבמשך כמה חודשים אנחנו עוברים מחדש על החומר העיוני והמעשי) הוא גם לא כל כך קשה, לעומת זאת הוא מהנה מאד. במהלך הקורס תכירו את התחנה ואת פעילותכם בה כמתנדבים (צופי אש) לעתיד. לא הבנתי את השאלה "באיזה ציוד משתמשים?" האם אתה מתכוון לקורס או לאירוע? מה אנחנו מקבלים? מדים, נעליים , כרטיס מתנדב, תיק עבודה? אולי במודיעין.... המתנדבים יוצאים לכל אירוע. בקשר לדרגות שמישהו אחר יענה לך... בהצלחה... ואולי נפגש באירועים גדולים... (גבעת זאב מודיעין זה די קרוב)

שלום לך רועי

ראשית טוב שנכנסת לפורום כבאים ואת כל השאלות שאתה שואל עכשיו יכולת לשאול אותי אתמול אני מניח שפגשת אותי וגם שוחחת איתי אז כמו שהסברתי לכם כבר אתמול הקורס ניפתח בחופשת חנוכה משך הקורס כ 60 שעות תשובות 1 הקורס הוא 60 שעות 2 והקורס לא כל כך קשה 3 לומדים קצת חומר עיוני קצת כימיה ופיזיקה 4 חצי יום עיוני וחצי יום מעשי 5 כל צופה שמסיים את הקורס וממשיך את היתנדבות גם לאחר מחויבות אישית מקבל תיק אישי שכולל קסדה חליפה זוהרת חגורת הצלה כפפות 6 לכל אירוע מצטרפים הצופים או עלפי החלטת מפקד המשמרת 7 בשירותי הכבאות הכבאים לכבאים יש דרגות כמו רב כבאי סמל רס"ל וכ"ו וצופי האש כחלק ממערכת הכיבוי גם מקבלים דרגות ותפקידים לשאלת נוספות צור איתי קשר לנייד המספר שלי בפרטי אצלך רעוי אתה מוזמן גם לבקר אצלנו באתר של התחנה ואני השמח עוד יותר עם עוד חבר´ה שנירשמו אתמול יבקרו באתר שלנו מקווה לראותך אצלנו בקרוב גיא מנשרוב רכז צופי אש איילון

ThEEdgE

New member
גיא!!!

וואי אפילו לא שמתי לב לשם משפחה... בטח שאני זוכר אותך ובטח שאתה זוכר אותי אני הייתי אחד מזה עם המדים של המשטרה שבא לבקש פרטים רק ששם אמרת שהקורס 40 שעות... אבל חפיף ככל שזה יותר זה יותר טוב... אני יצור איתך קשר גם בפלא. ויבוא לבקר אותך מחר (יום רביעי) אם תהיה שם... וכמה זמן לומדים כל יום כי אמרת חצי מעשי חצי עיוני כמה שעות זה סה"כ כל יום והתיק האישי רשום על שמנו? אנחנו חותמים עליו? איפה מאכסנים אותו? הדרגות נותנות לנו סמכות כמו לכבאי (במשרה מלאה) אם אותם דרגות? כאילו במקרה שיש כבאי עם דרגה מתחתנו או מתנדב עם דרגה מתחתנו אנחנו נותנים לו הוראות? טוב תהייה בטוח שאני יגיע אליכם זה דבר ראשון... ותודה רבה מאוד שענית לי על כל השאלות...

רעי

את כל הפרטים שאתה רוצה תקבל ממני בשיחה המתוכננת למתגייסים החדשים אבל אתה תמיד יכול להיתקשר לנייד שלי בכל זמן גיא

ThEEdgE

New member
סבבה שיהיה לך יום טוב...

תגידו אתם תולים
על המשאית?

למעלה