שלום לכם :)

gray star

New member
שלום לכם :)

התחתנתי שבוע שעבר וחמותי וחמי מאוד מתערבים בחיינו אני נכנסת לשם ומרגישה שנכנסתי לתא חקירות עשיתם חשבון בנק ביחד? מה הסדר יום שלכם? מה תעשו מחר? מתי את עובדת? מתי אתה עובד? זה לא בסדר שאת אוכלת לא מסודר, אתם צריכים לעשות יותר ספורט, אני רוצה שתהיה יותר בבית! + שאלות בטלפון לעתים קרובות לגבי הכל. כאילו מאז שהתחתנו הבן שלה לא מגיע יותר הביתה (בדיוק באותה תדירות), התמונות מהחתונה מגיעות עוד כמה שבועות והסברנו להם ועדיין כל טלפון מתי התמונות מגיעות תלחצו על הצלם תהיו עם היד על הדופק זה לא בסדר שזה כל כך הרבה זמן, בנוסף האמא נכנסת לחדר ומעירה אותנו כשאנחנו אצלו מתי שבא לה, יש אפליות בין האחים ובגלל שבעלי מכופף וסוג של יסמן הם אומרים לו תעשה ככה תעשה ככה ואם זה לא מסתדר צריך להביא הסברים ולקבל הטפות והבן השני אומר לא בא לי ונגמר הם עושים במקומו. אני מבינה שאני לא יכולה להיות ישירה איתם לגמרי כי זה ייצור ריבים וחיכוכים ויפגע בבעל. אבל אני לא רוצה כל החיים שלי להתחמק או לענות על התחקיר. זה מלחיץ אותי שכל פעם חוקרים אותנו ורוצים לדעת הכל מה לעשות?? כל פעם אני מגיעה לצומת הזאת או לבוא ולהיכנס לתא חקירות ולהיות נתונה ללחץ שלהם או להפסיד זמן איכות איתו בגלל זה.. אני כמו הבן שלהם דרך אגב, וההורים שלי מכבדים את הפרטיות שלי ושל בעלי ואם אני אומרת לא זה מובן ומקובל להם פשוט אי אפשר להגיד לא בלי שיוצאת הנשמה!! צריך להסביר ולהתחנחן ולהתנצל על דבר שאין סיבה שנתנצל בגללו. האמא בחיים לא מעירה את האח כשהחברה אצלו וגם לא תעשה את זה. בקיצור, איך להתנהג עם חמי וחמותי ולא לחיות תחת לחץ? להוריד את הלחץ הזה בחיים? הבעל אמר שאני צודקת שבאמת יש אפלייה ביניהם, הם עושים דברים שהם לא לעניין אבל בפועל לא עושה כלום ונותן להם לגיטימציה להמשיך להיות ככה. נוקט גישה של "לא מתערב" האבא בכלל היה נגד החתונה והטיף לבן שלו ואפילו לא אמר מזל טוב הוא אף פעם לא אהב אותי ופתאום בחתונה הוא נראה שמח ואפילו מצטלם איתי.. משהו קצת מוזר. הם גם לא מפרגנים לבעלי בכלל שהוא עושה המון בשביל המשפחה ולאח על כל פיפס מריעים לו ומספרים למשפחה.

gray star

New member
+++

כמובן שיש מעמדות במשפחה, בעיקרון זה הבית של האבא וכולם די כפופים לרצונו, הוא החליט שהוא לא רוצה שאני אבוא יותר באמצ"ש ואני לא באה יותר באמצ"ש. כשהאבא ישן אפילו בצהריים כולם חייבים להיות בשקט מוחלט, אבל שהבן מגיע אחרי משמרת של 16 שעות הוא קודח לו ליד החדר. ממש חוסר אכפתיות! בכלל, הוא מאוד מזלזל בי ועושה לי מבטים וגם מדבר אלי בצורה לא מכבדת.. הוא אמר לנו מגיע לכם ודפק חיוך כששאלנו אותו בצורה מאוד מנומסת ואדיבה אם מניסיונו נראה לו הגיוני שנוטריון לוקח כל כך הרבה כסף (ששילמנו מכספינו כמובן)

לא הבנתי את עניין האחר צהריים

מה זאת אומרת לא רוצה שתבואי?
את נוהגת לבוא אליהם אחר הצהריים?
למה בעלך בא לשם אחרי העבודה?
אתם גרים שם?
אם אתם גרים שם מה את עושה אחר הצהריים,מסתובבת ברחוב?
נראה לי שלא הבנתי כלום

gray star

New member
כשהאב ישן אסור להרעיש

לא משנה איזה שעה זה.. אני לפעמים ישנה שם (בביתו המקורי איתו)
הוא לא ממש מחבב אותי :/
כי הבית בסיבת העבודה והוא מסיים בשעה מאוחר/עושה משמרת לילה

אבל למה בעלך לא חוזר הביתה אחרי העבודה?

אז מה אם הבית ל ההורים הוא בסביבת העבודה
יש לו בית משלו

דוגרי,באמת לא הבנתי את הסיפור

dify

New member
כמה בלאגן

באמת שלא הבנתי, אתם גרים אצלם?
אם אתם לא גרים אצלם, אז הכל הרבה יותר פשוט, תקבעו מערכת ביקורים מסודרת, נניח אתם מגיעים לארוחת שישי כל סופ"ש או משהו כזה. וזהו, מעבר לזה אין ביקורים בשעות שהאבא ישן או איתך או בלעדיך.

לגבי שאלות ותחקירים- אתם חייבים בינכם לתאם עמדה אחידה, במה משתפים ועד כמה. במה שהחלטתם לא לשתף, אתם אומרים כך בדיוק, שזה עניין שלכם ואתם דואגים לזה. אם הם לא מחזיקים אתכם כלכלית אין להם הצדקה להתערב. יתכן שהם מתערבים מדאגה כנה, אם כך הדבר, ואם נוח לכם, תגידו "נשמח לשמוע את דעתכם" וזהו, זה לא אומר שאתם צריכים לפעול על פי דעתם ולא אומר שאתם צריכים לענות לשאלותיהם. החשוב הוא שאתם עצמכם תבינו את זה. זכותכם המלאה להחליט עד איפה משתפים.

לגבי היחס לאחים הייתי מניחה כרגע, קודם תלמדו לדאוג לעצמכם ואח"כ תבקשו יחס שווה.

gray star

New member
אנחנו לא גרים אצלם אבל הבעל עובד שם בסופ"ש

ולפעמים גם אמצ"ש

תודה

dify

New member
שם= אצל ההורים או בסביבת המגורים?

בכל מקרה, הדבר הנכון הוא להתחיל לבנות גבולות. ולדעתי המפתח הוא אצל בעלך, הוא זה שיכול לבוא ולהגיד להוריו- עד פה.

mykal

New member
אני הייתי מפרידה

בין כמה ענינים.
הם בעיני, לא נקראים מתערבים--אלא נודניקים.
למשל, לענין התמונות, הם דוחקים בכם, כשאתם יודעים שיש
תאריך לקחת את התמונות.
מכיון שלא נתת עוד דוגמאות, אתיחס לענין גםמעוד זוית, אל תשאלו אותם
(תשלום לנוטריון) הם יוכלו 'לנבור' פחות.

ובכלל בענין התמונות הייתי מגיבה--סליחה אמרנו לכם את תאריך הקבלה,
אם תשאלו שוב, זה לא ישנה את העובדות.

לגבי דברים אחרים--תני לבעלך את הענינים להסדרה,
ותני לו גם משפטים לפה--כמו, "אל תעירו אותנו" אל תחקרו זה לא נעים.
לא מתפקידך לענות לוריו שיעשה הוא את העבודה.
בכלל כדאי קצת להתרחק.

gray star

New member
מסכימה+ דוגמא נוספת

יש להורים חתול. האבא צעק על החתול במרחק אפס והעיף אותו לרצפה ואני שאלתי למה באלימות בצורה רגועה ואז כמעט התחיל ריב והחמתי אמרה לי אחרי שהוא הלך אל תעירי הערות כאלה זה הבית שלו הוא יתנהג יך שבא לו ואחר כך בעלי אמר אותו דבר כמו האמא....
קיצר האבא עוקצני ויכול להגיב מה שבא לו על מה שבא לו אבל האחרים לא... חוץ מהבן שמופלה לטובה כמובן....

mykal

New member
זה עצוב, שהאבא

מגדל בע"ח באופן אלים.

הגישה בבית הזה היא שהאב עושה וקובע--
כנראה, כי הוא אלים ותוקפן. ופוחדים ממנו.
אף אחד לא מתמודד מולו, --למדת מה האוירה
אל תנסי עכשיו לשנות אצלם כלום,
תשתדלי, להתרחק מזירת הארוע,
כשקורה דבר כזה--קומי, עברי מקום, אל תגיבי.
ממילא לחנך אותו זה אבוד--הוא איש גדול וכולם מצייתים לגחמותיו.
את כן יכולה לומר לבעלך --שאת מקוה שהוא לא 'מחקה' את ההתנהגות של אביו.
בשיחה אינטימית רגועה שלכם.
ושם לעמוד על הדקות שבין "נכון שאבא שלך בעל הבית ומקור הסמכות,ולא מערערת על כך,
אבל הוא איש אלים ואתם פחדנים"...
הבעל שלך 'רגיל' לאבא שלו, הוא 'יודע' איך לקבל את התנהגותיו,
את 'חדשה 'אורחת' (בעיניהם ) אל תנסי לשנות.
תלמדי את ההתנהגות.
ושוב תמצאי דרך להתרחק--במינון הביקורים, במינון התגובות שלך שם,
תחייכי, 'תחליקי' ותמצאי לך דברים להתעסק בלי--למשוך אש וחינוך מהם.

gray star

New member
תודה רבה!

כתבת לי תגובה ממש טובה.
יש לציין גם שהאמא כנועה ורכרוכית והיא סיפרה לי יום אחד שמה שמחזיק את הקשר ביניהם והסיבה שהם עדיין יחד כל כך הרבה שנים הוא שהיא לא מתווכחת איתו ובמילים אחרות לא עומדת על שלה וזה חבל...

תסלחי לי שלא אמצא חן בעינייך,

אבל שבוע אחרי שאת מתחתנת את כבר מעירה לאביו של בעלך על ההתנהגות שלו עם החתול שלו בבית שלו ויש לך עוד טענות?
האבא נשמע לי טיפוס לא קל, אבל גם ההתנהגות שלך לא משהו.

נ.ב. מזל טוב לחתונה.
נ.ב. נוסף: שימי אנטר מדי פעם, זה מקל על הקריאה. מהפוסט הראשון שלך בקושי הבנתי משהו.

אם היתי רואה משהו מתאכזר לחיה

חצי דקה לפני החופה היתי מעירה לו. התנהגות אלימה זה לא משהו ששותקים עליו עד שמרגישים חלק מהמשפחה.
מה עוד שהיא גם יצאה איתו תקופה לפני הנישואים אני מניחה...

אני לא עו"ד של האבא

ובהחלט לאור כל המתואר לא מפתיע שהוא מתנהג ככה לבעלי חיים.
אבל מי שנוהג כך עם החתול שלו, מה היא חשבה שיעשה כשיעירו לו?
אולי שהוא יאמר: "אוה, תודה רבה שהערת לי ומהיום אני מתנהג נפלא לחתול ובכלל לכל האנושות"??

התיחסתי למשפט שלך

שאמר שהיא בסך הכל שבוע במשפחה אז שלא תעיר על החתול. כמובן שאת צודקת שמי שבוחר לגדל חיה ולהתיחס אליה ככה, מתיחס בצורה הזו לבן שלו ולאשתו, לא מפתיע שיתרגז כשמעירים אותו ועוד עי ידי כלתו הטריה שטרם נרשם סיפור אהבה בינהם.

gray star

New member
ואני מסכימה איתך לחלוטין

יש נושאים שאפשר להחליק אותם אבל אלימות בחתול?..

אני חייבת להגיד

שלו ראיתי אותו מתעלל בחתול הייתי באותו רגע לוקחת את החתול ושילך להתלונן במשטרה אם הוא רוצה.......

היא עוד היתה עדינה
אני בכלל לא מבינה מה הם נדבקים לבית ההורים באמצע השבוע בעיקר כשלאף אחד מהצדדים לא כיף

למעלה