שלום לכם.

Kola86

New member
שלום לכם.

לא יודעת אם זה המקום הנכון והמתאים אבל מנסה,

אמי בת 54 לפני שנתיים היא איבדה את אמה ומאז היא על תרופות לשינה ודיכאון, שהתווספו לתרופות אחרות שנטלה עקב מצב בריאותי.

כל פעם אחרי תלונה חדשה וביקור אצל הרופאה היא חוזרת עם עוד כדורים לאוסף, אנחנו לא מרוצים מהמצב הזה בכלל ומנסים לגרום לה להימנע מהם ומחפשים חלופה אחרת. הרופאה אמרה שבמצבה הנוכחי אין שום ברירה אחרת.

היום אחרי שכבר כמה ימים היא עם עיניים נפוחות (היא חשבה שזו סעורה) הלכנו לרופאה ואז היא סיפרה לה
שבתקופה האחרונה היא יותר עצובה, לא ישנה, טרודה ממחשבות, חסרת שקט ומנוחה, לחוצה, כמעט ולא מוצאת חשק/כוח לקום מהמיטה ולהתחיל עוד יום.. ואז הסתבר לנו שהיא הפסיקה על דעת עצמה לקחת בונסרין. הרופאה כעסה ואמרה לה לחזור לזה ולקחת אותו בבוקר, ובלילה כדור נוסף חדש בונדרמין.

ברקע : דלקות פרקים, פיברומיאלגיה, והדיכאון הזה.

תרופות: פרדניזון 5 מ"ג (לפרקים) מטרוטקסט 7 וחצי מ"ג (לפרקים) אלקטרוקסין 50 מ"ג (בלוטת התריס?) בונסרין 20 מ"ג (שהפסיקה לבד לפני חודשים בערך,) והיום הרופאה רשמה לה כדור חדש בונדרמין. 5 מ"ג חצי כדור.

אני יודעת שחפרתי, ומבקשת הכוונה, לאיך ממשיכים מכאן ואם יש פיתרון אחר שהוא לא בכדורים ותופעות כי זה בעצם מה שעושה אותה ככה לפי דעתי, זה מה שמשגע אותה וגורם לה לכל הבעיות. שאלתי כאן בסוף כל הסיפור הזה היא האם קיימת דרך אחרת?

אשמנח לעזרתכם. תודה מראש.

לאיזה רופאה היא הולכת? רופאת משפחה?

אם היא לא מוכנה לשתף פעולה ולנסות להיגמל מהכדורים, היא לא בגיל שאתם יכולים להחליט בשבילה.
למרבה הצער.

ולכן, תכבדו את הגישה שלה. אבל לפחות תקחו אותה לפסיכיאטר שיתאים מינונים לתרופות בצורה מבוקרת.

(יצאתי מנקודת הנחה שאותה רופאה שהיא הלכה אליה בגלל שעורה בעין-עין נפוחה, דיברה איתה על כדורים פסיכיאטרים. אולי אני טועה והיא כן מאובחנת ומטופלת כראוי)

טיפול הומאופתי

שלום רב,

לדעתי מתרופה לתרופה מצבה לא יילך ויישתפר, כל מה שזה עושה זה רק מתחזק מערכות גופניות, מתחזק פיזית, אבל האנרגיה שנשאבה ככה לא תחזור.
אני ממליץ שתפני את אמך לטיפול הומאופתי, הטיפול ההומאופתי הוא מערכתי, מסתכל על גוף ונפש כמכלול ומייצר תהליכי החלמה להם שותפים הגוף והנפש.
הטיפול ההומאופתי באמך יהיה הדרגתי כשכל פעם מתרכזים בשכבה מסוימת של חולי ומטפלים בה. במקרים שכאלה אין לצפות לניסים הומאופתים של מפגש אחד ווואו אלא להיות מוכנים לטיפול תהליכי, טיפול כזה ייתמוך בה נפשית, יחזיר לה כוחות, ישפר את התנועתיות שלה, את השינה ואת הרגשתה הכללית.

רפואה שלמה

יוסי

טאוֹ

New member
הגעת למקום המתאים

איננו רופאים ואסור לנו להמליץ על נטילת כדורים או להורות על הפסקתם. גם למטופל עצמו לא כדאי להפסיק על דעת עצמו לקחת תרופות מסוימות. יחד עם זאת, הגישה שאת מייצגת - לחפש דרכים אחרות מלבד כדורים לטפל בבעיות, מחלות וקשיים רפואיים, גופניים ונפשיים - היא הגישה שרווחת בקרב רוב המטפלים ברפואה משלימה.

המצב שאת מתארת נשמע מורכב. לא חפרת בכלל; אם כבר, תיארת בקיצור נמרץ מצב מתמשך של כאבים וסבל. שנתיים זה המון זמן להתמודדות כל-כך קשה, ומן הסתם גם לך לא היה קל בכלל. בהחלט ייתכן שלחלק מהכדורים יש תופעות לוואי - לעתים בהפרעות שינה, לעתים בבעיות עיכול קשות, לעתים בשרירים תפוסים ולעתים בתופעות אחרות. בתרופות מסוימות מפתחים תלות תוך שבועות או חודשים, וגם יעילותן פוחתת. לפעמים אין מנוס מכדורים, לפעמים אפשר לצמצם את המינון או את מספר סוגי הכדורים, ולפעמים זה יכול לקרות בתמיכה של שיטות טיפול שחלק מהרופאים עדיין לא מכיר בהן.

לאור זאת, אני חושב שהתחלת טיפול במגע ו/או בתנועה יכול מאד לסייע לכל הדברים שהזכרת. שיטות כמו שיאצו, טווינה, או רפלקסולוגיה יכולות לסייע מאד גם לכאב נפשי בדמות דיכאון וגם לכאבים שמתלווים לדלקות פרקים ופיברומיאלגיה. פעילויות כמו טאי צ'י, יוגה וצ'י קונג על ידי מדריכים שיודעים להתמודד עם מתאמנים שסובלים מהנ"ל, עשויות לחולל שיפורים ניכרים במצב הנפשי והגופני.

ברור שכרגע המצב הוא כזה שאין כמעט כוחות לקום מהמיטה לכורסה, כך שהפעילויות הנ"ל עשויות להישמע בתחילה כמו מדע בדיוני. אפשר להתחיל בקטן מאד, למשל תרגול נשימות, עמידות או הליכות קצרות ליד הבית, ובשלב מאוחר יותר להצטרף לקבוצת תרגול מסודרת. רק לצורך הדוגמה, כשם שמצבים של כאב, עצבות, חוסר שינה, מחשבות מטרידות ולחץ גורמים לנשימה רדודה ושטחית, תרגול נשימות עמוקות יכול לשפר את המצב באופן נקודתי ולאפשר קצת יותר כוח כדי לעשות קצת יותר דברים. וזה רק כלי אחד מני רבים שמטפל או מורה בשיטת תנועה יוכלו ללמד את אמך וללוות אותה בתהליך כך שהוא יהיה אפקטיבי.

תהא השיטה שתבחרו בה אשר תהא, ויהיה המטפל/ת שתבחרו בו/בה, הנקודה היא שיש הרבה מה לעשות, צריך רק לבחור מה מתאים ומה נכון לה בתור נקודת פתיחה כדי להתרומם, ולהמשיך משם. אז נהדר שאת שוקלת לבחון כלים נוספים, ואני מקווה שתמצאי אותם בקרוב, אם בעזרת מה שנכתב לך כאן ואם בכלל.

רפואה שלמה והצלחה מלאה, ואשמח אם תחזרי לעדכן בהמשך ההתפתחויות.

שלום לך . את מדברת בעצם על משהו נפשי

במקרים כאלו אני מאוד ממליץ על טיפול מהסוג האנרגטי - סוגי ההילינג למיניהם.
טיפול אנרגטי בד"כ פונה בדיוק למקום הפנימי שאינו מאוזן. מטרתו היא למצוא את השורש הנפשי לבעיה, לפתור את התקיעות שבו וליצור איזון מחדש.
בנוגע לכדורים - אני מסכים איתך שיש לשאוף להגיע למצב נפשי שאינו מצריך כדורים, אך אי אפשר להבטיח הצלחה.
הפסקת מהכדורים יכולה להיות תהליך הדרגתי ונלווה לטיפול אנרגטי, בהתייעצות עם הרופאה המטפלת כמובן.
במידה ואין אפשרות להפסיק את הצורך הכדורים, אפשר להקל את תופעות הלוואי שלהם.

בהצלחה.

יעל ND

New member
אפשר

לטפל באמא שלך בצורה טבעית, בדרכים שונות.
תוך כדי שיתוף פעולה של אמא ובטח לא דרך האינטרנט.

0 אור 0

New member
הגעת למקום הנכון

אמא שלך צעירה מדי בשביל להיות עם כזו כמות של כדורים, להזדקן ולחלות מההשפעה של כל הסלט הזה יחד עם המצב הנפשי הקשה.
נכון אמרו מעלי שאת לא יכולה לגרום לה לקבל טיפול.
רק היא יכולה לקבל את ההחלטה להחליט לחיות גם בלי אמא.אבל את כבת שלה יכול לעודד אותה לנסות לקחת את החיים בידיים ולבחור דרך של חיים איכותיים טובים לעצמה.
אנחנו כמטפלים הוליסטיים, איש איש בשיטתו, מלווים תהליכים כאלו , הן מהבחינה הבריאותית/פיזית והן מהבחינה הנפשית, אבל החלק הראשון הוא בדברים כביכול פשוטים של קבלת החלטה לשינוי, לנסות להתחיל להרים את הראש מהדכאון ולעשות דברים לעצמי ולאחרים.
לא מכירה את אמא שלך אז אני לא יודעת מה ידבר אליה - אולי תעניקי לה מתנה של סדנת התפתחות אישית, אולי תצאו יותר לבילויי בנות כמו טיול או קונצרט או בית קפה או מה שמדבר אליה, אולי דוקא לגייס אותה לעזרה לאחרים זה מה שיוציא אותה מהחפירה בעצמה.
כל אחד ומה שעושה לו את זה.
אני בגיל קרוב מאד לאמא שלך - אם את רוצה תקשרי אותה אלי , לשיתוף נשי מלב אל לב.
הערה קטנה לגבי הרופא: כל שינוי בתרופות דורש תיאום עם הרופא המטפל. אבל אם אתם חשים שנפלתם על מכונת תרופות חסרת כל התייחסות אנושית, כדאי בהחלט לשקול החלפת רופא.

דיכאון

להבנתי כמטפלת דיכאון הוא בעיה שיש לטפל בה במספר אופנים במקביל - תרופות פסיכיאטריות וטיפולים אלטרנטיביים כגון דיקור, דימיון מודרך וכו.

אשמח להרחיב בנושא ולעזור במידת האפשר

גבריאלה דוקטורס
מטפלת ברפואה סינית
052-8346226
קיבוץ כפר מסריק - חמש דקות מעכו

למעלה