שלום לכם

שלום לכם

הי די התלבטתי אם לכתוב כאן אבל הבנתי שגם בלי קשר אם יש לי או אין לי,יהיה לי מענה כאן.
נכון שזה גורם קצת לחששות ולפחד הכתיבה כאן בפורום אבל זה די דחוף לי.
כי חיפשתי בגוגל קצת חומר על דלקות בשתן(כי אני סובלת מזה בימים האחרונים)
אני בת 19 מתחילה עוד מעט שירות לאומי(דתייה לא חובה לומר)למרות שהייתה לי אפשרות של צבא,גם בהתחשב לנסיבות שיש לי בעיות של מחזור.
אני אתחיל בזאת שאומר שכל חודש יש לי בעיה עם המחזור סובלת מכל הכאבים האפשריים אך במחזור עצמו לא ממש כואב לי,ויש כאבים שהיו לי במחזור עצמו.
קבלתי בגיל מאוחר יחסית בגיל 13 וחצי תמיד סבלתי מכאבים מכל הזדמנות אפשרית בעיקר באיזור האגן והשחלות תמיד צחקו עליי שאני מתלוננת כל הזמן ואני היפכונדרית ואז תמיד אמרתי:''אולי אני פסיכית''
אבל פתאום אני רואה כאן בנות שמתלוננות ואומרת רגע אולי יש לי סוג של התסמינים האלו ויש לי אנדרטמיוזיס(איך שזה נקרא)גם אם יש לי או אין לי אשמח בבקשה למענה.
אז בסוף כיתה ח'(בשנה השנייה שלי)התחילו הבעיות בסוף הקיץ היו לי בעיות עם המחזור,היו לי כאבים קשים ועקירת שןן בינה.
הלכתי לאלף בדיקות אפשריות-וכלום,ירדתי במשקל וראו שיש לי חוסר בברזל לקחתי כדורי ברזל וגם חוסר תאבון.
והייתי בדיכאון תקופה קשה ואח''כ אחרי כמה חודשים חזרתי לתפקד אבל עדיין שוב היה לי כאבים במחזור עצמו.
אז בתקופה ההיא סבלתי גם לפני מכאבים-הכול מביוץ.
תמיד אמרו לי:''כאן את נודעת מכל הסיפטומים של כאבי מחזור''
כאבי גב בלתי מוסברים,הידיים כואבות,השרירים,הראש,הבטן התכווצויות לא יכולה לזוז מהמיטה
פניתי לרופאים שונים ואומרים שזה לא אומר כלום(שלכל הבנות יש כאבים והן תמיד סובלות) ואני כנראה רגישה,או שסתם מבלבלת את המוח.
וזה המשיך לי עד עכשיו ובשנתיים האחרונות החלו לי דלקות בשתן חוזרות ונישנות שנגמרות,ובימים האחרונים לאחר המחזור החל להחמיר לי ובמחזור עצמו הפסיקו ופחות כאב לי(רק ביום הראשון וזהו)
ועכשיו אני סובלת,לפני כחודש עשיתי בדיקת חדש-והכול יצא תקין.
ובדיקת שתן שיצאה לי עכשיו-יצאה לי לא טוב הלכתי לרופא נשים הוא אמר לי לקחת אנטביוטיקה,פשוט יש לי כאבים חזקים בגב,וצריבות.
ואנטיביוטיקה מגעילה לי-ולא יודעת מה לעשות?
אני פונה אליכם די נואשת גם בלי קשר אם יש לי או אין לי.
הרופא אמר לעשות אולטרסאונד מקיף על הכליות-הוא חושד שיש לי בעיה פזיולוגית(אנלוגית)מומית.
ושוב למה אני פונה אליכם?אני חושבת שיש לי תסמינים של אנדרטמיוזיס כי היה כתוב שדלקות שתן הם תסמינים לתופעה הזאת.
אז תבינו שכבר שנים אני סובלת ולא פניתי לכאן אף פעם אשמח לעזרה.
נ.ב:היה לי חשוב לכתוב שאני דתייה(כדאי לומר לכם שלא קיימתי יחסים עם אף אחד והדלקות לא נגרמות מכך הרופא אמר לי שלכן הוא רצה לעשות בדיקה מקיפה)

רווית04

New member
אממ, ברוכה הבאה :)

בסך הכל את מספרת סיפור דיי דומה למה שאני עברתי שהייתי בגילך..
ובסוף שהייתי בת 19 אובחנתי עם אנדומטריוזיס ועוד בעיות רפואיות נוספות לאורך השנים.
ממה שאת מספרת , כן ישנה אפשרות שמדובר בסימפטומים של אנדו'.. אני כן מציעה שתעברי את הבירור של אולטראסונד מקיף של הכליות,כי זה חשוב, וגם אם ישנם מוקדים או בעיה אחרת יוכלו לראות.
ובנוסף לכך על הדרך כן להעלות שאת חושדת באנדו' בפני הרופא נשים ולראות את תגובתו אם הוא מעוניין לעשות בירור.
אם לא, אני כן מציעה לך להגיע ולעשות בירור בנושא אצל רופא המתמחה באנדו' על מנת ללכת על בטוח, ולא לחיות עם חשדות ושאלות מטרידות בנושא.כי את בטח שלא פסיכית או היפוכנדרית, ותהיי בטוחה שרוב הנשים שמאובחנות עם אנדו' ככה נהגו לקרוא לנו.
הכי חשוב אל תשכחי להקשיב לגופך, הוא יודע הכי טוב, מה גם שאת מכירה את עצמך טוב, אם את יודעת שאת סובלת ויש משהו אל תפסיקי לברר וללחוץ ולבדוק זאת לעומק. גם אם זה לא אנדו'.
דרך אגב, זה שאת בתולה, עדיין ניתן לעשות בירור עם אנדו', כי גם אחותי בתולה והיא אובחנה.

שיהיה בהצלחה ומקווה שתרגישי טוב יותר.

תודה

לבנתיים את יודעת משהו שיכול לעזור לכאבים באגן או בגב.. לדלקת.
יש לי דלקת בנתיים נטלתי אנטביוטיקה לפני כמה שעות הפסקתי בגלל שאני חשה בחילה וריח רע מהפה.
מה אפשר לעשות?
והכאבים שיש לי מזכירים כאבים שהיו לי בעבר כאבי מחזור שקורים לי לפני שאני מקבלת איך זה הגיוני שלני מחזור יש דלקת בדרכי השתן זה לא הגיוני?

liats80

New member
אסור להפסיק אנטיביוטיקה סתם כך

היי אורי,מאוד מאוד חשוב לא להפסיק את האנטיביוטיקה ללא התייעצות עם הרופא. תנסי ליצור קשר עם רופא ולשאול אותו מה לעשות.
ובקשר לתסמינים שלך - בהחלט יכול להיות שמדובר באנדומטריוזיס.
אני ממליצה לך לבקש הפניה למרפאה שמתמחה באנדומטריוזיס וללכת לאבחון מסודר. בלי שום קשר - כדאי להמשיך בבירור ובדיקת הכליות כי תתכן בעיה גם שם (בעיה הקשורה או שאינה קשורה לאנדו).
תרגישי טוב!
ליאת.

יש לי בחילה ממש נוראית

לא מסוגלת לאכול או לקחת אנטיביוטיקה למרות שאני צריכה ויש לי צריבות..כל דקה לא יודעת מה לעשות כבר?

liats80

New member
כדאי להתייעץ עם רופא

ממליצה לפנות למרפאה שבה רשמו לך את האנטיביוטיקה. ואם זה לא אפשרי אז לכל מרפאה אחרת.

אני לא רוצה להיות מגעילה

כולכם מלחיצים אותי סה''כ לא מרגישה טוב אני לא מסוגלת לקחת אינטביוטיקה זה פשוט עושה לי עצירות וגורם לי לכאבי בטן
טן
זה שיש לי את התסמינים לא אומר שצריך להלחיץ אותי אני רוצה שייגמר לי הבחילה כי היא עדיין לא נגמרה.

liats80

New member
אורי

אני מצטערת אם הלחצנו אותך.
זו ממש לא היתה הכוונה.
יכול מאוד להיות שאין לך אנדומטריוזיס ויכול להיות שכן. אני באמת לא יודעת.
כל מה שאני אומרת זה שכדאי אכן להתייעץ עם מומחה בתחום. כי אנחנו לא רופאות ולא יכולות לאבחן אותך.
ובקשר לאנטיביוטיקה - בין אם זה מלחיץ או לא - פשוט אסור להפסיק טיפול אנטיביוטי באמצע ללא אישור של רופא. ככה זה.
בחילות, עצירות - אלו דברים שאת יכולה לדבר עליהם עם הרופא שנתן לך את האנטיביוטיקה והוא ינחה אותך מה לעשות.
בסך הכל אנחנו מנסות לעזור לך לשמור על הבריאות שלך. מה שתעשי עם זה הלאה זו כבר החלטה שלך.
תרגישי טוב.

פז08

New member
הי אורי....

מצטערת מאוד על כל הסבל שאת חווה

עם זאת, חייבת לציין כמו שכתבו לך שאסור בשום אופן להפסיק אנטיביוטיקה לפני תום הטיפול, זה עשוי להחמיר את המצב...
אם זה גורם לך בחילה, תקפידי לקחת את האנטיביוטיקה על קיבה מלאה, כלומר עם אוכל. תמצאי מזונות שלא עושים לך כל כך רע, ותקחי איתם את האנטיביוטיקה.
עדיף לקחת אותה על קיבה מלאה, מאשר לא לקחת בכלל.
לגבי צרבת / בחילות, שימי לב אולי יש מזון שגורם לך לרגישות יתר.
תנסי להמנע בתקופה זו ממאכלים מטוגנים, מתובלים מדיי, חמוצים או חריפים. תאכלי דברים עדינים יחסית שקלים לעיכול כמו אוכל מבושל אבל לא מאוד מתובל, תמנעי משתיה של משקאות מוגזים....
תקפידי לשתות יחסית הרבה מים (בהנחה שאין לך הגבלה בשתיית נוזלים) זה חשוב לכליות..... זה גם יהפוך את השתן לבסיסי יותר ופחות יכאב לך.
חשוב מאוד שתפני בהקדם להתייעצות עם רופא מומחה לאנדומטריוזיס.
ממליצה בחום על המרפאה בבית חולים מאיר (ד"ר שינמן רון),
יש גם בתל השומר, בית חולים כרמל ובירושלים.
אם יש לך שאלות נוספות, אנחנו כאן, תרגישי טוב....

הי בנות

בגלל הכאבים נאלצתי ללכת לבית חולים ושם נתנו לי אינפוזיה כי לא יכולתי להטיל שתן לבדיקה(כן מזעזע)

הפנו אותי לרופא נשים הוא לא ראה שום דברים מיוחדים,והם הפנו אותי לשם במיוחד למרות שלא אמרתי.
כנראה זה בעקבות הדלקת שכנראה החריפה לי היום..אבל אמרו לי שהכול תקין השחלה,הרחם שום דבר לא זז אין הדבקויות.
אני בטוחה שהם הפנו אותי לשם כי בטח שללו את המחלה הזאת לא אמרו לי במפורש אבל תודה בכל מקרה על ההפניות ברוך ה' אני בריאה.
נתנו לי אנטביוטיקה קצת מרגישה יותר טוב,ישנם צריבות אך השתן יוצא פחות בדחיפות.
האמת שהרגשה הכללית הרעה שנסעתי בשבת אבל נו פיקוח נפש..
האינפוזיה עזרה לי להטיל שתן בצורה נורמלית אז הייתי חייבת לנסוע כי פשוט לא יכולתי מרוב כאבים
שבוע טוב!

למעלה