שלום לכם

שלום לכם

קורה לכם שדווקא בימים אלה או סתם בימים שאמורים להתחזק אז היצר מכה בחזקה?? כי אני רוצה לחזור אל מישהי שהכרתי (אפילו שהיא לא מגיבה חח) ואין דווקא עכשיו פתאום בא בחוזקה. יום טוב. גם לך

קליט

New member
משל למה הדבר דומה

אחד שהוא עצבני, וכדי שלא להתרגז יש עיצה להגיד איזה מאמר חז"ל להתחזקות . אם העצבני הזה יגיד לעצמו בשעת נסיון "כל הכועס כל מיני גיהנום שולטים בו" זה לא יעבוד . כדי שלא לכעוס יש להגיד משפט חיובי כמו ; גם זו לטובה, או ; אחי, תהיה ענייני . מסתבר שבקשת להתחזק עם "יראת העונש" , כדי להתחזק יש למצוא ספרים והרצאות שמחזקים ומאירים את הנשמה, ולא ספרים מפחידים , ובמיוחד אם יש לך נסיון . ובמיוחד בתקופה שלנו שאנחנו חלשים ומפונקים ולא בדיוק מחוברים לתורה ולאהבת ה` . ושמעתי מהאדמ"ור מטולנא ש"מרירות" זה היצר הרע שיש בימי אלול . בהצלחה

קליט

New member
נכון ובכל זאת יש שנופלים דווקה בזמנים אילו

כדי להעפיל בעבודת ה` חייבים גם אהבת הבורא ותורתו , וכמובן לימוד התורה ובמיוחד לימוד הגמרא שזה השער לה`

2ת Wל ר2

New member
וואו.. זה בדיוק היום קרה לי..

הייתי חייבת להתקשר אליו ולפחות לשמוע את הקול שלו.. לא יותר... קשה קשה... לא פשוט בכלל.. עושים טעויות ואח"כ מתחרטים.. צריך להתפלל להקב"ה שיתן הרבה הרבה כוח.. :( ראש השנה קרב... זה לא פשוט בכלל!!!!!!

קליט

New member
זה בא מעצבות

וגם נדמה לנו שאנחנו "חייבים" פשוט חייבים ! .

קליט

New member
בכלל בדור הזה כולם על הקרשים

הדרך להתחזק זה ע"י חבר טוב רב טוב הרצאה טובה ספר טוב וב"עשה טוב" . ובעיקר ע"י רבנים שיודעים לחזק ולהביא לנו את החלק היפה של הקב"ה/תורה ומצוות . כי "ברעות" זה לא הולך

2ת Wל ר2

New member
נכון מאד.. לפעמים זה מגיע כי מתחשק

לברוח מהמציאות.. לעולם כזה של פנטזיות.. איזה טוב שיש את ה'.. ככה לדבר איתו.. וזה פשוט עובר....

שםאנילא

New member
הבעייה שיש שמכניסים אותו גם לבית המדרש...שם ה

הוא מחכה לך עם הסטנדר כדי ללמוד ו"ללמד"..

FBI 09

New member
אלול לא אלול.

אם אתה רוצה טיפים, איך להחזיר אותה. ספר לי טיפה עליה במסרים. ונשמך לעזור..

למעלה