שלום לכם:)

vlinder

New member
שלום לכם:)

אני שיה, בת 20. כרגע נמצאת בהולנד במהלך טיול באירופה. יש לי אזרחות הולנדית ולכן התחלתי להסתקרן ולהתעניין בנוגע ללימודים בהולנד/מדינה אחרת באיחוד. אשמח לשמוע אם למישהו יש אינפורמציה בנוגע לתמיכה של הממשלה בהולנד בסטודנטים זרים- הבנתי שכל סטודנד יכול לקבל "הלוואה" מהמדינה אך לאחר סיום הלימודים עליו להחזיר אותה... בנוסף האם יש איזה שהוא סיבה לחשוב שהמדינה תעזור לי בתור אזרחית הולנדית ממדינה אחרת (הדרכה, הפנייה לקורסים ללימוד שפה וכו...) שאלה 2- אני מטיילת עם בן זוגי (בעל אזרחות אמריקאית. לא שזה עוזר). כמובן שלי אין בעיה להמשיך לשהות כמה זמן שארצה אבל מה בנוגע אליו? הבנתי שגם להתחתן לא עוזר יותר- אם אין לי אפשרות כספית לממן אותו. מה אפשר לעשות בתום שלושה חודשים אם אני מחליטה להשאר ללחפש דירה/עבודה/לימודים- הוא יכול לקבל וויזת עובד? מה בנוגע לוויזת מוזיקאי? (הוא מוזיקאי). תודה רבה לכל אינפורמציה בנושא.... ושהעננים יתנו קצת מנוחה בשמי הולנד.:) תודה ושבוע טוב, שיה.

תשובות לא מוסמכות

המומחים ההולנדים בטח יתנו מידע ממש מדויק, אבל מבחינת בן הזוג - בהולנד מתייחסים אליך כמו אל אזרחית הולנד, לפי תקנות שיתכן וכוללות גם צורך בהוכחת יכולת הכנסה (שוב, מומחי הולנד יבואו ויגידו); אבל, אם תגורו בגרמניה או בלגיה השכנות (או בכל מדינה אחרת של האיחוד), היחס אליכם כאל "אזרח אחת ממדינות האיחוד" וזה אומר שנישואין הם דווקא כן פתרון בכל מדינה אחרת

vlinder

New member
../images/Emo13.gif

תודה רבה על התשובה.
אשמח לשמוע ממומחי הולנד

בקר12

New member
תוודאי שההטבות לאזרחי הולנד

לא דורשים גם מבחן תושבות קודמת לדוגמא, בבריטניה, כל מני הטבות לסטודנטים בריטים (כמו הנחות בשכר לימוד) דורשים שהיה של שלש שנים בבריטניה לפני הלימודים.

עוגייה

New member
בקשר למימון

תבדקי בhttp://www.ib-groep.nl/particulieren/default.asp אני לא בטוחה מאה אחוז איך זה עובד לסטודנטים הולנדים אבל לדעתי את זכאית לא רק להלוואה של שכ"ל (שאת מחזירה שנתיים אחרי סיום הלימודים) אלא גם למענק חודשי, שהוא גם סוג של הלוואה שאת מקבלת במענק במידה וסיימת את הלימודים בזמן המוקצב לך (10 שנים). כמו כן את זכאית לכרטיס נסיעה בתח"צ בחינם בקשר ללימודי שפה, לכל תושב במדינה מגיע קורס מהמדינה בחינם ובקשר להדרכה, לא בדיוק הבנתי, לאיזו הדרכה את מצפה?

vlinder

New member
לא מצפה לשום דבר מסויים../images/Emo13.gif

סתם תהיתי. האם אין להם איזה שהיא גישה לאזרחים ממדינות אחרות שבאים לממש את האזרחות ההולנדית/אירופאית שלהם. הנחתי שלא. תודה רבה

עוגייה

New member
לא

מעליי כתבו שתבדקי אם את לא צריכה לעשות משהו בשביל לקבל את הזכויות האלו אז למיטב ידיעתי - לא, את פשוט מגיעה, מוציאה מספר תושב, ומקבלת את הזכויות המגיעות לך בכל מקרה, אם תחליטי שאת לומדת בהולנד וכן תצטרכי איזו שהיא הדרכה או עזרה את יותר ממוזמנת לפנות אלי!

vlinder

New member
סלחי לי עגייתי היקרה

אך איני יודעת מזה תח"צ:) אוי זה ממש נחמד שמגיע לי קורס בחינם!!

vlinder

New member
יש למישהו אולי עוד קצת אינפורמציה

בנוגע ללימודים באירופה עם דרכון/וויזת בן זוג? ....

מלפפiן

New member
היי פלינדר,

אני מציעה לך לבדוק באתר ההגירה הרשמי של הולנד ind לך כמובן אין בעיה ללמוד בהולנד, אבל יכול מאד להיות שיעשו לבן זוגך בעיות מפני שאת לא מרוויחה משכורת מינימום להבאת בן זוג זר. יתרה מכך, יש כל מיני חוקים לפיהם בן הזוג חייב ללמוד קודם את השפה בארץ מושבו, ולעבור מבחן לפני שהוא מקבל ויזה (אבל אולי זה לא רלוונטי לאזרח אמריקאי?) אבל הכי טוב שתבדקי באתר, ותדברי עם שגרירות הולנד בנושא. באופן כללי, בלגיה פחות מחמירה בחוקי ההגירה, ויש הרבה זוגות חצי הולנדים שמעדיפים בסופו של דבר לעבור לשם. בהצלחה!

למעלה