שלום לכם,

שלום לכם,

אני צריכה להכין הרצאה קצרצרה ( של כמה דקות ספורות) בנושא: דרכי פיתוח אתרים ארכיאולוגים לקליטת קהל. אפשר בבקשה להפנות אותי לספרות, או אתר אינטרנט מתאימים?... תודה רבה מראש.

Lakedaimon

New member
תנסי להתקשר לרט"ג

ארכיאולוג רט"ג הוא ד"ר צביקה צוק ויוכל לעזור לך בעניין. את יכולה גם לשלוח מסר לארכיאולוג מחוז מרכז (ומנהל הגן הלאומי אפולוניה) מר חגי יוחנן, שכותב פה בפורום מדי פעם, הוא יוכל לעזור לך בעניין. לגבי מקורות אינטרנט, אני לא מכיר הרבה, לא ממש נכתב על הנושא בכתיבה "מחקרית" ואין ממש מתכון לפיתוח אתר ארכיאולוגי מהסיבה הפשוטה שאין שניים דומים, לכל אתר יש את הדגשים שלו, והדרישות שלו. נחל מערות שהוא אתר פרהיסטורי לא דומה לתל מגידו, חצור או אפולוניה. את יכולה אולי למקם יותר טוב את השאלה?

תודה. אנסה למקד-

את ההרצאה הקצרצרה הזו, עלי לשאת באתר ציפורי. לא נאמר לי שהיא בהכרח חייבת לעסוק בציפורי כמקרה פרטי של אתר שימור... אבל אם במילא כל אתר שונה מחברו, כדאי שאתמקד בפיתוח ציפורי. שוב תודה מראש.

Lakedaimon

New member
ובכן ציפורי היא אתר בהתהוות

כיוון שהיא נחפרת תוך שימור וביקור (אונ' י-ם) בדומה למשל למגידו (את"א) כאתר בתשלום של רט"ג. במקרה ציפורי העלויות הן די גדולות בגלל כמות גדולה של פסיפסים שצריך לשמר ולטפל בהם, וכמות גדולה של מבנים מהרבה מאוד תקופות. את יכולה לקחת הרבה אתרים כדוגמה כיוון שכל עבודת שימור, שיחזור או פיתוח של האתר, חייבת לקחת בחשבון את "תת-הקרקע", הדבר הכי פשוט כמו ניקוז של מים או ביוב לשירותי מבקרים יכול לעלות פי 6 כיוון שכל כניסה של כלי מכני לאתר חייבת להיות מלווה בפקח ואף בחפירה של תוואי הקרקע כדי לא להרוס שום דבר. אם את מעוניינת להתייחס לפיתוח של אתר ציפורי אני ממליץ לך לכתוב מייל למנהל החפירה פרופ' זאב וייס. הוא מן הסתם ידע הכי טוב לגבי צרכי השימור של האתר המסויים וגם ידע לתת לך את המקורות הנכונים אליהם לגשת. בהצלחה!

למעלה