שלום לכם

מריניקי

New member
שלום לכם

אני בת 22, סטודנטית לקלינאות תקשורת. אחי (שלומד היום בכיתה י') לא יבחן בבחינת הבגרות בספרות. הם כבר לא לומדים את המקצוע כלל בבית הספר. מה אתם חושבים על זה? האם זה רק בבתי ספר מסויימים, או ש"בחינת הבגרות בספרות" זה כבר ענתיקה...? זה נראה לי נורא עצוב שילדים יצאו מבית הספר בלי להתנסות פעם אחת בניתוח שיר...

פלגיה

New member
אני לא שמעתי על זה

ביתי, תלמידת כיתה ט', תיבחן בבגרות בספרות.

גילור

New member
אני מורה (גם) לספרות ופעם ראשונה בחיים שאני

שומעת על זה! זה חלק מיחידות החובה לבגרות!

מריניקי

New member
אם כך

האם זו יכולה להיות שנה הפסקה בלבד (כיתה י'), ואח"כ המשך למידה בכיתה י"א וי"ב? אחי לומד בבית ספר ממלכתי רגיל לחלוטין (מקיף נשר). השנה בוודאות הם לא לומדים ספרות ולטענתו אין להם בזה בגרות (כמובן יש אפשרות שהוא טועה).

גילור

New member
בהחלט. קוראים לזה "מיקוד למידה". אצלנו בביה"ס

מלמדים ספרות רק ב-ט' ובי"ב. בעיני, מאוד לא נכון לנהוג כך, אבל מאחר שלא בידי ההחלטה, אני נוהגת כמנהג המקום

michal@gal

Active member
מנהל
גם בבית הספר של ביתי נוהגים ככה

מי שעושה רק את המינימום בספרות לא לומד ספרות בכיתה י'.

3תיתי

New member
מה הקשר בין בחינה ללימוד הספרות?

קודם כל, ולצערי הרב, לא ביטלו את הבחינה בספרות. שנית, אני הייתי בת מזל, ובזמני באמת ביטלו את הבחינה לנסיון. האם את חושבת שלא למדתי לנתח שירים? למדתי גם למדתי! ועוד עם מורה מעולה ונהדרת-בתיה גור ז"ל. גם עכשיו, יעידו הספרניות במקום מגורי, העובדה שלא נבחנתי במקצוע זה, אינה משפיעה על אהבתי לספרים ולתחביבי האהוב-קריאה. צר לי שעדיין מענים את התלמידים בבחינת בגרות נוראית זו, המשניאה את הספרים והספרות אפילו על אוהביה.

פלגיה

New member
למדת אצל בתיה גור? |קנאה|

איזה כיף לך... אז אם לימודי החובה של מקצוע משניאים אותו על התלמידים - אולי לבטל בכלל את כל הבחינות?

3תיתי

New member
לבטל את רובן

הבחינות משמשות מדד לכניסה למוסדות להשכלה גבוהה. אין קשר בין הלימוד לבין הבחינה. אני בטוחה, שלא הייתי סובלת סיפרות, אם הייתי נבחנת, וכאמור למדנו סיפרות ברצינות גדולה ובלי בחינה. רובינו ככולנו יצאנו די בסדר בלי בחינת בגרות בסיפרות. ואגב, הקינאה מוצדקת לגמרי. היא היתה מורה נהדרת, וגם מחנכת מצויינת, ומאד מאד אהבנו אותה, כולנו. והיא אהבה את הכיתה שלי מאד, עד כדי כתיבת מאמר על הכיתה. היא חסרה לי מאד.

למעלה