שלום לכם :)

Miryan

New member
שלום לכם :)

אני חדשה פה... לומדת שילוב של כלכלה וסינית, ומתחילה את שנתי השנייה (אם יתנו לי להתחיל אותה סוף סוף). לאחר שהיום הייתי במיני מפגש עם מספר סינים שהגיעו לאונ', התחלתי לתהות מה הסיכוי שלי להגיע לרמת דיבור שוטפת, ומה בכלל האפשרויות שלי להתקדם בעניין.... מישהו מכם התנסה כבר בכל הסיפור? יש לכם תוכניות לעתיד בסין? (עבודה/מגורים) ערב טוב שיהיה! מירי

renjintso

New member
לרובנו יש בעיקר

תוכניות לעבר בסין. הסיכוי להגיע לרמת דיבור שוטפת: תתחתני עם סיני. וברצינות: כמו בכל שפה, זה תלוי במידת ההשקעה, ובמידת החשיפה לשפה.

Omiz

New member
לא קשה מאד

להגיע לדבר בסינית בצורה די טובה. כדי לדבר שוטף צריך לגור בסין ורצוי אף ללמוד בסין. כמו שרחל אמרה, בתקופת הלימודים זה תלוי כמה כמה את משקיעה בסינית. יש אנשים שלמדו איתי שסבלו כל דקה מהשפה ובסוף לא עשו עם זה שום דבר. יש אנשים שלא למדו בכלל לתואר בארץ, הגיעו לסין, למדו שנתיים או שנה ומדברים מצוין... אם את מעוניינת לעבוד בסין בשלב מסוים, כמעט את הכל ניתן לעשות באנגלית, אך אין ספק שסינית זה ערך מוסף... בהצלחה!

happydog23

New member
אני חושב שכולנו כאן נסכים שהתנאי הראשון

ללדבר סינית באופן שוטף זה לגור בסין למשך תקופה ארוכה (שנה ומעלה). מעבר לזה זה גם מאוד תלוי בך - כמה תשקיעי בשפה, כמה תפתחי קשרים אישיים עם סינים וכמה תצליחי להסתגל לתרבות הסינית. זה אפשרי בהחלט, אבל לא קל.

Miryan

New member
הממ..

כמה חודשים בודדים שם לא יעשו את העבודה הא.. אני לא רואה את עצמי גרה שם שנה. מפחיד אותי כל העניין הזה.

milindapanna

New member
אני לא מסכים ../images/Emo13.gif

אפשר להגיע לסינית מעולה גם בלי לגור בסין שנה ומעלה (אם כי ברור שזה מאוד עוזר). אין לי ספק שבלי לשהות בסין לפחות כמה חודשים הסינית של האדם תמיד תישאר "סינתטית" משהו, אבל גם כמה חודשים מספיקים לכך. אחרי זה ממילא נכנסים לשגרה מסויימת, לפחות מנסיוני. בכדי להגיע לרמה מעולה בלי לגור שם שנה ומעלה פשוט צריך להשקיע המון איפה שנמצאים. ואגב, גם בארץ אפשר למצוא סינים ולדבר איתם (למרות שרובם לא מדברים בדיוק בהגייה שלומדים באוניברסיטה, אבל גם זו לטובה). היום אפשר למצוא המון דברים באינטרנט שמסייעים ללימוד, ואם מתאמצים עם החברים ללימודים ועם המורים (שלרוב יש להם הרבה מאוד מוטיבציה וסבלנות, לפחות מניסיוני) אפשר להגיע לרמה גבוהה מאוד.

happydog23

New member
מבחינת אוצר מילים ודיקדוק, אולי אתה צודק,

אבל מבחינת הגיה, טונים ותרבות - אני לא מסכים.

renjintso

New member
מסכימה, וגם

אני חושבת שהיתרון הגדול של סביבה שדוברת את השפה הוא שאתה קולט את השפה בדרך טבעית והחיים מייצרים הזדמנויות לדבר שהן לא מלאכותיות ולא על נושאים מוגדרים מראש. הגייה וטונים אני משערת שאפשר ללמוד גם דרך חומר מוקלט, אבל שמות של ירקות, למשל, לומדים כשקונים בשוק.

SashTheRed

New member
יכול להיות שזה קשור לצורת קליטה של אנשים

אנשים שדרך הזכרון שלהם היא אודיאלית (דרך שמיעה כאילו, אני לא בטוח איך אומרים את זה) ילמדו יותר טוב לדבר בסין כשהם שומעים את הצלילים וכך גם יצליחו לשמוע את הטונים כבר בסין. אני למשל, הזכרון שלי הוא ויזואלי, כדי שאני אזכור משהו היטב, אני צריך לראות את המילה בפין-יין עם הטונים ובסימניות, וגם את המשמעות רשומה, וככה אני אזכור את זה, אז לדעתי, בשבילי ובשביל אנשים שדומים לי בעניין הזה, דווקא יהיה טוב קודם ללמוד רשמית בקורס (או לבד מספרים טובים, אפילו יותר טוב) בארץ, ואז לבקר בסין כל כמה זמן כדי לתרגל שמיעה ודיבור ספונטני, וכמובן ללמוד את התרבות. אני חושב בעניין הזה, chinesepod הוא דבר ממש טוב, כי זה לא עולה הרבה כדי לייצר כל פרק, ובגלל זה הם יכולים להמשיך לייצר עוד ועוד וללמד דברים חדשים, וככה גם שמות של ירקות, נגיד, אפשר ללמוד משם בלי בעיה. כמובן, זה קשור כמה עוד הם ימשיכו ככה. אני בכל מקרה, מקווה שהם ימשיכו להוציא פרק ביום לפחות למספר השנים הקרובות :)

milindapanna

New member
הכל שאלה של השקעה ורמת המורים

מניסיון אני מכיר מספיק כאלה שלמדו סינית בלי להיות בסין וידעו יותר טוב טונים מכאלה שהיו שם שנה וחצי ללימודים. לגבי הזדמנויות לא מלאכותיות ולימוד יותר טבעי - בסדר, ועדיין, לא רואה הבדל עצום בין כמה חודשים לבין למעלה משנה. דעתי, כאמור, מניסיוני ונסיונם של אחרים שאני מכיר. כמובן שאחרים עם ניסיון שונה יכולים להעיד אחרת, ואני לא מתווכח על ניסיונם. תרבות - סיפור אחר, ואני מסכים איתך לגמרי ששהות בסין חשובה לכך, אבל כמה זמן בדיוק ייחשב "מספיק" - אני מניח שאי אפשר לכמת את זה. יש כאלה שתוך כמה חודשים יתפסו עניין יותר מכאלה שיהיו שם שנתיים, ויש כאלה שגם בשנתיים לא יבינו מי נגד מי. או בקיצור - אין תשובה חד משמעית לשאלה הזו...

סינית 2

New member
אני לומדת בסין

אחרי שסיימתי תואר בעברית, הגעתי לסין ואני כבר חודשיים פה. ההבדל בין הלימודים בארץ לפה זה כמו שמיים וארץ, מאוד קשה להגיע לרמת דיבור טובה מהלימודים בארץ כי לא מדברים בארץ סינית, הדגש הוא יותר על קריאה וכתיבה. בסין כל השיעורים מתבצעים בסינית, מעט באנגלית והיה לי מאוד קשה להבין את השיעורים בהתחלה. לאט לאט זה משתפר אבל אני צריכה עכשיו לעבוד קשה כדי לשפר את הסינית. בגלל שלא הקפדתי במהלך השנים ללמוד את כל הטונים וההגיות הנכונות, עכשיו הסינית שלי לא ברורה והסינים לא מבינים אותי. בסין זה יותר טוב כי חייבים לדבר סינית, לא הרבה סינים יודעים אנגלית, וגם יש להם מלא קלטות מכל מיני סוגים שעוזרות בהגייה. זה גם קשה להתמקד בלימודי שפה בארץ כי יש לך גם תואר במזרח אסיה וכלכלה שצריך להשקיע בו לא פחות מבשפה. את יכולה למצוא אתרי אינטרנט ולהקשיב להם או ולהיפגש עם אחד מהסינים שהגיעו לאונ' מדי פעם וכך לתרגל את הסינית שלך.

Omiz

New member
דרך אגב

אנחנו כנראה מגיעים בסוף שבוע הבא ל-HZ. ראי הוזהרת.... הודעה רשמית בקרוב

סינית 2

New member
אני לומדת בסין

אחרי שסיימתי תואר בעברית, הגעתי לסין ואני כבר חודשיים פה. ההבדל בין הלימודים בארץ לפה זה כמו שמיים וארץ, מאוד קשה להגיע לרמת דיבור טובה מהלימודים בארץ כי לא מדברים בארץ סינית, הדגש הוא יותר על קריאה וכתיבה. בסין כל השיעורים מתבצעים בסינית, מעט באנגלית והיה לי מאוד קשה להבין את השיעורים בהתחלה. לאט לאט זה משתפר אבל אני צריכה עכשיו לעבוד קשה כדי לשפר את הסינית. בגלל שלא הקפדתי במהלך השנים ללמוד את כל הטונים וההגיות הנכונות, עכשיו הסינית שלי לא ברורה והסינים לא מבינים אותי. בסין זה יותר טוב כי חייבים לדבר סינית, לא הרבה סינים יודעים אנגלית, וגם יש להם מלא קלטות מכל מיני סוגים שעוזרות בהגייה. זה גם קשה להתמקד בלימודי שפה בארץ כי יש לך גם תואר במזרח אסיה וכלכלה שצריך להשקיע בו לא פחות מבשפה. את יכולה למצוא אתרי אינטרנט ולהקשיב להם או ולהיפגש עם אחד מהסינים שהגיעו לאונ' מדי פעם וכך לתרגל את הסינית שלך.

למעלה