שלום לכם

שלום לכם

אני לא רואה שהיו תהפוכות רבות בהעדרי.. מן כשרון כזה לחזור על עצמנו במילים אחרות :) אפילו הסקר לא התחלף. אילת1974- תתחדשי על המינוי
. במקרה גיליתי כמה דברים שהייתי מעוניינת להגיב עליהם. אולי הם נכתבו לפני חודש/חודשיים ואפילו יותר, אבל אם כבר ראיתי, מן הראוי להגיב. (מה גם, שהייתי צריכה איזו סיבה להודעת "שלום-מה-שלומכם"..
) דוריס ציינה, בקשר לתעודות כשרות, שהצעקה כנגד השחיתות צריכה לבוא דווקא מצד הדתיים, ואף הוסיפה חשש, שהצעקה לעולם לא תקום מכיווּן זה, מהסיבה ש"הדתיים הרי לא יקומו נגד מוסד דתי".. אז רק רציתי להבהיר, שהדתיים יודעים יפה מאוד לקום כנגד מוסדות דתיים שאינם פועלים כראוי. אמנם, נכון שלא תמיד הדבר אפשרי או נעשה, אך אין בכך שום נקודה "לרעה", כי ככה זה בכל ציבור שהוא. יש דברים, שהנסיון להלחם בהם נתון לכשלון מראש, או לא מספיק שווה את הטירחה, או (ואולי בעיקר) חסרים המשאבים לצאת ולהלחם בהם. ושאר סיבות... כמו שכבר אמרו לא אחת, (טארו ואחרים): רבים הם המבינים הגדולים בצורת החיים הדתית ובכל מה שהולך בחברה הדתית בכלל ובבית הדתי בפרט. מעניין שלרובם אין- ולא היה- כמעט קשר יומיומי רציף עם הדת/הדתיים. ואם כבר דיברתי על כשרות: מריבוי כשרויות, נוצר מצב שכל חברה שומרת על עצמה, פחות או יותר. אני לא רואה טעם רב בלהתקומם כנגד תשלומי הכשרויות למשגיחים שאינם משגיחים כהלכה, כי אני לא "צורכת" את הכשרויות האלה, ולכן גם לא אכפת לי באופן אישי מהתעודות חסרות הערך (=בעיניי) האלה. באשר לכשרויות שאני סומכת עליהן, לא אכפת לי (ואני אף עושה זאת) לשלם יותר על המוצרים הכשרים, כי אני יודעת שהסכומים האלה משרתים מטרה חשובה אצלי, ואותן תעודות אינן חסרות ערך בעיניי ובעיני ציבור רב. ואם יש דרישה מצד הציבור (שלא כתוצאה משכנוע כלשהו- אמיתי או כוזב), ואותו ציבור רואה בכך חשיבות- מי הם אלו שלא רואים את החשיבות שבזה, שיבואו ויאמרו שזו שחיתות גורפת? (רמז: איפה אין שחיתות בכלל?) יאללה, אחלה יום!

למעלה