שלום לכם...

מקצועית

New member
שלום לכם...

אני מאמנת אישית בתחילת דרכי המקצועית,למרות שלאורך הזמן התנהגתי כמאמנת באופן טבעי עם כולם מסביבי. מה שמושך אליי המון אנשים שנפתחים ומדברים בקלות וטוענים שלאחר שיחות עימי הגיעו לתובנות חדשות. בת של חברה פנתה אליי לעזרה. בת 19 חיילת יפיפייה, לאורך חייה עברה הרבה ארועים שהשפיעו על בטחונה העצמי באופן שלילי. הערכה עצמית נמוכה מאוד. כלפי חוץ ניראת חזקה ובטוחה בעצמה. גם כעת בצבא עוברת ארועים לא קלים. מתחברת לבחורים לא מתאימים שחלקם מספרים עליה סיפורים וכו. הילדה במצוקה וביקשה את עזרתי רוצה לדבר רק איתי. אין לי שום בעיה .איך אתם המאמנים הייתם נגשים אליה. הרי ברור כאן שהיא מזמינה את "הצרות" אליה בחוסר הבטחון שהיא משדרת וכו. אשמח לדעתכם המקצועית.

כיווני סיוע

שיהיה בהצלחה בתחום. ראשית לא הייתי מניחה שום הנחות לגבי החיילת. תפקידינו באימון לראות את תכונותיו החיוביות של המתאמן, לראות כמה הוא גדול, ולאפשר לו גם לראות זאת. הנחת הנחות מראש ובעיקר אם הן שליליות או מטילות אשמה לא מאפשרות לנו להיות נקיים בתהליך אותו אנו מקיימים עם המתאמן. בנוסף חשוב לעשות אבחנה בין מצבה הרגשי לבין מצבה העובדתי ועבודה על האיכויות שלה, הכישורים שלה, העוצמות שלה וניתובם לטובת ההכרה העצמית שלה את עצמה כאישה ראויה. המאמן עובד על אלה האחרונים. הפסיכולוג על הראשון. ולבסוף ברור היחסים הזוגיים אותם היא רוצה לעצמה. כשהיא תכיר ביכולות שלה ובעוצמות שלה הברור של הזוגיות הראויה יהיה קל יותר. וכך לגבי כל תחום אותו היא רוצה להכניס לחייה או להפוך תחום קיים לכזה המתקיים לפי רצונה. לעניין הביצוע כמובן שיש כאן תהליך יותר ארוך כי דפוסים שרכשנו משך עשרות שנים נוטים לחזור שוב ושוב עד אשר בונים דפוס חדש מקדם יותר. שיהיה בהצלחה ורק טוב, הילה הדר מכון קשת אימון אישי (איזון חיים-עבודה, טיפוח הזוגיות), אימון עסקי

האלי

New member
הבחנה ואבחנה

כמו שכתבה לך הילה, אין פתרונות אינסטנט. אפשר לעשות שינוי, השינוי כרוך בעבודה קשה של שתיכן. דרך טובה לבנות ביטחון ולשפר את הדימוי העצמי היא לעודד את המתאמנת שלך לשים לב ולהיות מודעת ליתרונות ולאיכויות שלה. בשלב השני לעודד אותה לשים לב לכך שהתכונות הטובות שלה לא נעלמות, גם אם אחרים לא רואים אותן או לא שמים לב אליהן. אחרי שני השלבים האלו יבוא שיפור בתפיסתה את עצמה ובביטחון העצמי שלה. ביטחון שיבוא מהכרה פנימית שלה את וב-איכויות שלה. מתודה שאני משתמש לא פעם כדי להתניע תהליך כזה היא הוראה למתאמן "לאסוף הצלחות" כלומר לשים לב לדברים טובים שקורים לו במשך היום. גם אם אלו הדברים הכי קטנים, משהו כמו הרגשתי טוב כי שמעתי שיר שאני אוהב מאוטו שחלף, ראיתי ציפור יפה כשעברתי בשדרה, הרגשתי שמחה ללא סיבה... פשוט לשים לב ולזכור כל דבר טוב שקורה. הרעיון הוא לעשות שיפט של תשומת הלב מתחושת הכשלון אל הרגעים היותר טובים ומוצלחים ביום יום. שיפט כזה הוא קרקע שממנה יצמח השינוי הרצוי בתפיסה העצמית ביתר קלות. בהצלחה.

isaacm

New member
שלום גם לך

ההזמנה של הצרות אליה שייכת לתבניות ההתנהלות שלה. אמרת שהיא נראית חזקה ובטוחה בעצמה - אם כך, היא לא משדרת חוסר ביטחון
. נראה לי שאת חוסר הביטחון היא משדרת אלייך, כשלידך היא מרגישה בטוחה. שינוי של תבניות התנהגות מגיע בשלבים. שלב ראשון - זיהוי התבניות. שלב שני - הבנת התפקיד של התבניות, המטרות שאמורות להיות מושגות עם התבניות הללו. שלב שלישי - שדרוג המטרות. שימי לב - מי שצריך לעבור את השלבים זו היא. נראה לי שכשקראת את זה - את כבר מבינה במה מדובר. כאן הרעיון הוא לשאול שאלות מעמיקות שאינן נראות מעמיקות אך יובילו את העלמה לזהות את התבניות ואחר כך להבין את תפקידן בחייה. כל תרומה שתתרמי בצורה של לכוון אותה עלול לפגום בתהליך שהיא זקוקה לעבור. אחד הכלים שאת יכולה להשתמש בו כדי להאיר את עניך ועיניה הוא בחינת השתקפות התבניות בסביבות שונות בחייה. כלומר - תבניות שמופיעות בקשרים חברתיים יופיעו גם בסביבה הפיסית שלה, גם בסביבת האישיות שלה, אמונות, כלכלה, וכד'. בסקרנות לגלות איך הדברים מופיעים שם ולתת לה לזרום עם התגליות. היא כבר תתחיל לשנות דברים. תוודאי יחד איתה שהשינויים אמיתיים, ברי ביצוע ושהיא באמת עושה אותם. בהצלחה לה וגם לך. איציק

מקצועית

New member
תודה רבה לכולכם........

כף אמיתי שייש פורום כל כך תומך. תודה ושוב תודה לכולכם.

אוריק3

New member
היי מקצועית...

מנסה לברר מה הערכים שלה ולמה היא מצפה מעצמה.. הייתי חופר קצת על מנת לברר סיבות לחוסר בטחון ו/או מחסומים מנטליים המפריעים לבטחון העצמי שלה לתפקד. לאחר הברור, במידה ולא זיהית טראומה כל שהיא בולטת. הייתי פועל דרך טכניקות או כלים של דמיון מודרך, על מנת להעצים ולבסס את הבטחון העצמי שלה... כאשר הבטחון יתבסס, או אז המודעות העצמית שלה תעלה והיא תוכל להוציא אל הפועל את אותם ערכים שחשובים לה.. במידה וצפה טראומה הסטורית. ניתן להשתמש בטכניקות הבאות גם הן מתחום הדמיון המודרך, על מנת להסירה או להקטינה משמעותית.. בהצלחה

למעלה