שלום לכם

שלום לכם

יש לי בן בן 18 (כבר*) והוא לקוי שמיעה מילדות השמיעה שלו רק התדרדרה עם השנים.. טופלנו מגיל שנתיים במיח"א ת"א ובשמע חיפה... כל השנים דאגנו לשילובו של הילד עם שומעים. בחירתו של הילד היתה לא להיות עם לקויי שמיעה לצערי... אבל מה יש לי להגיד בעיניין. ילד יש לו ישות עצמאית משלו. למד בגן משולב ב"ס יסודי רגיל. סייעת נעזר מכשירי שמיעה טובים. יודע לדבר פרפקט. סרב ללמוד שפת סימנים.(לצערי) יודע לכתוב נהדר קורא מעולה. תלמיד נהדר למרות הלקות קפץ כתה בתיכון. בתיכון עיוני רגיל התקשה כבר לפרויקט לק"ש בעמל כפר סבא ועושה חייל. לומד מכונאות רכב על פי רצונו משתלב נהדר בבית הספר ציונים מעולים עשה בגרות. עובד במוסך בחדרה אהוב על כולם.. מסרב לשתל כוכליארי... מה רציתי לומר כאן. הכל תלוי בתכונות של האישיות. גיא נער יפה תואר ספורטאי ושייט. יש לו חברים שומעים. הוא מבין את החיים מצוין מתמיד בעבודה.מרוויח הייטב מרוצה ימשיך ללמוד לניהול מןסך שנה י"ג. יש לו רישיון ואוטו משלו.הוא עצמאי פורח . בקיצור אני אמו גאה בו ורק שאלה ביטוח לאומי- קצבת ניכות...?? עשו לנו וועדה רפואית ועשיין אין קצבה והנער ממשיך ללמוד. מה עלי לעשות? אין זכויות? הרי הוא לא נעשה בריא ושומע לפתע.בגיל 18?

Kanish

New member
קצבת נכות אולי לא

אבל שיקום מקצועי כנראה כן --- בביטוח לאומי, לפי קריטריונים שלהם ומידת הירידה בשמיעה, מממנים לימודים לצורך מקצוע. למשל לימודים לתואר ראשון או מסלול לתעודה מקצועית כלשהי. כיום זה כולל שכר לימוד, נסיעות, ולעתים גם שירותי תמלול בהרצאות (קלדן או קלדנית מקלידים כל מה שהמרצה אומר על מחשב נישא, שבדרך כלל גם אותו מממנים והוא נשאר עם הסטודנט). אני מבינה שכרגע הילד עוד צעיר ולימודי המשך הם עוד לא באופק, אבל אם ירצה בעתיד כדאי לו לגשת לביטל"א ולראות מה יציעו לו.

amitk80

New member
לחתול על מרבד

אני מאמין שעליזה (מנהלת שיקום בביטוח לאומי בחיפה) לא תעשה יותר מדי בעיות

המרחפת

New member
לחתול לבד על מרבד

לקחתי לי את הזמן לענות על שאלתך כי מאד התקשיתי להבין האם את באמת שלמה עם היות בנך לקויי שמיעה והאם היית גאה בו גם אם היה פחות מושלם. זה קצת הקשה עליי להשאר אובייקטיבית. האם הועדה הרפואית נתנה החלטה? ייתכן ומגיעים לו אחוזי נכות בעקבותיהם יקבל קצבה, אבל התשובה נמצאת רק אצל ביטוח לאומי, שתולים זאת בכושר ההשתכרות וההשתלבות של האדם העומד מולם.

למעלה