שלום לכם

שלום לכם

אני כבדת שמיעה ברמה בינונית עד חמורה. ברצוני להתוודע לקריירות של אנשים לקויי שמיעה. מהן אופציות התעסוקה? אני למשל מחפשת עבודה זמנית בצורה דחופה ואם איני מוצאת עבודה קלילה מה זה אומר לגבי מקצוע שאבחר בו בעתיד? מהם השיקולים שהובילו אותכם ללמוד מקצוע מסויים? למדתי במגמת פסיכולוגיה סוצילוגיה ויצאתי עם מלגה על פרוייקט הגמר, יש לי את זה בתחום אבל החששות שלי שלא אמצא עבודה ואיך בדיוק יכולה פסיכולוגית לקו"ש שקוראת שפתיים לעסוק במקצוע כזה של ניתוח אנשים ומצבים? כיצד אפשר להצליח בקריירה ללא קומבינה או פרוטקציה, בלי להוציא את הנשמה בעבודות שחורות? וכיצד ביטוח לאומי עוזר? איפה אוכל לקבל ייעוץ לגבי מה שמגיע לי מביטוח לאומי אם בכלל? יש לציין שעבדתי בשתי עבודות, עזבתי עבודה ונשארתי באחת, עכשיו מחפשת בדחיפות עוד משרה לשעות הבוקר. זקוקה לעזרה בשכר הדירה האם יש לי מה לדרוש מביטוח לאומי או שאין טעם לפנות אליהם בכלל? מקווה שלא יצא מבולבל מדי... אודה על עזרתכם. החולמת. נ.ב. האם אתם מכירים איזשהי חברת שליחויות רגועה שמעסיקה לקו"ש? קראתי פעם כתבה על זה אבל זה לא היה אקטואלי בעבורי אז. או בכלל.. יש עבודות ששמעתם עליהם שיתאימו למצבי?

דורש עבודה סופר ידיים מגע סאטר..

אדם שומע ברמה בינונית עד חמורה. ברצון להתוודע לקריירות של אנשים שומעים. מהן אופציות שמיעה התעסוקה? שומע למשל מחפש עבודה זמנית בצורה דחופה ואם אין מוצא עבודה קלילה מה זה אומר לגבי מקצוע שיבחר בו בעבר עובדים שומעים שמע ומיחא וניב ומכונים שמיעה מפעלים בטריות סוללות? מהם השיקולים שהובילו שומעים ללמוד מקצוע מסויים שמיעה? ילמד שומע במגמת פסיכולוגיה סוצילוגיה תקשרות ויצא עם מלגה על פרוייקט הגמר שמיעה, יש לשומע את זה בתחום אבל החששות שלי אדם שומע לא ימצא עבודה ואיך בדיוק יכול פסיכולוג שומע קורא שפת ידיים סמנים גוף לעסוק במקצוע כזה של ניתוח שמיעה ומצבים לשמוע או לא שומע? כיצד אפשר להצליח בקריירה ללא קומבינה קולות או פרוטקציה שמיעה, בלי להוציא את הנשמה בעבודות קולות שמיעה? וכיצד חרש לאומי עוזר? איפה יכול לקבל ייעוץ לגבי מה שמגיע לחרש משומע לאומי אם בכלל? יש לציין עובד חרש בשתי עבודות עם ידיים בלי קולות ושמיעה תמנון עבודה, יעזוב עבודה ישאר באחת, עכשיו מחפש שומע בדחיפות עוד משרה לשעות על הבוקר זקוק לעזרה בשכר הדירה האם יש לשומע מה לדרוש מחרש לאומי או שיש טעם לפנות שומע בכלל? מקווה שיצא שומע מבולבל מדי... אודה על עזרתכם. החולם. נ.ב. האם חרש מכיר איזשהי חברת שליח נביא חרש רגועה שמעסיקה שומעים? קריאה פעם כתבה על זה אבל זה לא היה אקטואלי בעבור קולות שמיעה אז. או בכלל.. יש עבודה בשבילך תפתחי תיק עסק איהיה קלינק הראשון שלך....

Magius

New member
מה אתה אלד?

אני מניח שאתה גם לק"ש/חרש. אני גם מניח שכזה אתה מודע לבעייתיות של ל'ק"שים וחרשים למצוא עבודה ולא משנה באיזה תחום. אני שומע וחברה שלי גם לק"שית ברמה בינונית עד חמורה כמו הבחורה שפתחה את השרשור הזה ואני *מאד* מודע לקשיים של אנשים עם מוגבלות למצוא עבודה ולא משנה באיזה תחום. לא כולם יודעים מה הם רוצים לעשות. לא כולם יכולים להטמע בחברה העובדת עקב חוסר סובלנות וזלזול מהחברה השומעת. אני רואה את תגובה שלך בתור עלבון. יש כאן בחורה שמנסה למצוא את עצמה ולהתפרנס בכבוד. לא כל תחום מוכן לקבל אנשים עם מוגבלות כאלה ואחרות. במילים אחרות ופחות מעודנות אנו חיים בחברה מלאה באנשים שהתיאור הכי מתאים להם הוא חארות חסרות רגישות. אז לפני שאתה חושב ללעוג למישהו שמנסה ללמוד מנסיון של אחרים בכדי לא לקבל עוד מכות שבכל מקרה הן נחלת האנשים שגם ככה סובלים. חברתי הייתה בעשרות ראיונות עבודה, חלקן אפילו ביזיוניות ולא קיבלו אותה *בגלל* היותה לק"שית. אז אם אתה ל'ק"ש/חרש אז אתה למעשה משתף פעולה עם חוסר הסובלנות של החברה הכללית ואם אתה לא אז אתה דוגמה מושלמת לאנשים שיוצרים את המצוקה הכללית של כלל האנשים הסובלים ממוגבלות כזו או אחרת. בכל מקרה לדעתי אתה צריך לשבת בצד ולהתבייש. כולי תרעומת על ההודעה המטומטמת שלך.

אפליה שמיעה אפליה צבעים אפליה דתות אפליה מיני

אפליה כסף אפליה שומעים נכים אילמים אפליה אין אפליה בעולם דממה חרש ישב בצד מתבייש בכל תרעומות על הודעות המטומטמים שומעים עובדים שומעים עובדים לא רואים חרש מצליח עובד לא שומע כסף שומע ידיים מה שומע עובד ידיים על חרש לא שומע כסף שומע ידיים רק לפי צלילים תנועות ידיים מעלה שמיעה..ליקוים שמיעה ירידה תעסוקה לומדים לומדים לומדים שמיעה יש סוף שמיעה לימיים סופשמיעה אין סוף חרש יש סוף שמיעה לשמוע בעבודה בסדר לא לשמוע בעבודה בסדר לשחק בשמיעה רע לעבודה פעם לא שומע פעם מצפצף שמיעה פעם שומע פעם צועק פעם שותק אין משחקים שמיעה בעבודה לא נולד חרש לשמוע נשאר חרש עם זה מתחיל מאפס שמיעה כמו שומע מתחיל מאפס שיתוק גוף או נשאר משותק בטלפונים מכל פעם מתחיל מאפס לאפס יבוא הצלחות מאפס לאפס לומדים מאפס שמיעה בלי משחקים שמיעה בינונית לחמורה שפת סמנים תשחרר את חרשת לשמיעה מעולה בעבודות בלי קולות שומעים ידיים זה קול... חרש תמנון עבודה

קוקו - אהה???

שלום חברים, אני קוראת פה בפורום ולא מגיבה בד"כ, אבל כל פעם שאני קוראת את ההודעות של יניב מצרפי אני לא יכולה להימנע מהמחשבה שהוא - סליחה - קוקו... לפחות זה הרושם של מי שמתבונן מהצד. אולי אתם תצליחו לשנות אצלי את הרושם אם תסבירו לי מה הולך פה?

צלף

New member
קוקו במתכוון דוקא ../images/Emo35.gif ../images/Emo66.gif

אני סבור שיש בחירה מודעת של יניב לכתוב בסגנון הזה דוקא, אולי כדאי פעם שיסביר את עצמו - אבל אני סבור שהוא רוצה להעביר מסרים שמציגים את החרשות (תוך שימוש בשפת סימנים) לא כבעיה רפואית או כמום תחושתי - אלא כצורה אלטרנטיות של החיים שהיא הרבה טבעית למי שיש לו שמיעה מתחת לסף החרשות, דבר זה מבטא בתגובה שלו על האפשרות ללמד תינוקת חירשת דיבור או להשתיל אותה, הוא מציע ללמד דוקא שפת סימנים כמו כל תינוקת חירשת, ולו לנסות לכפות עליה תיפקודים שמיעתיים שלא טבעיים לה. אני מפרש את צורת כתיבתו שלי יניב כניסיון להציג זהות חרשית - עלי ידי כתיבה בעיברית בתחביר של שפת סימנים. הייתי מציע ליניב לדבר בשפה יותר מובנת,כדי שמסריו יהיו יותר מובנים לרומאים כבדי שמיעה... (ברומא תנהג כרומאים).

קלף שמיעה

קלף שמיעה במתכוון דוקא כן תוכן:חרש סבור שיש בחירה מודעת של שומעים נכים אילמים לסמנים בסגנון הזה דוקא, אולי כדאי פעם שיסמנו את שמיעה - אבל חרש סבור שהוא רוצה להעביר מסרים שמציגים את שמיעה (תוך שימוש בשפת סימנים) לא כבעיה רפואית או כמום תחושתי - אלא כצורה אלטרנטיות של החיים שהיא הרבה טבעית למי שיש לא שומע מתחת לסף השמיעה, דבר זה מבטא בתגובה שמיעה על האפשרות ללמד תינוקת שומעת בריאה שפת סמנים או להשתיל אותה,שומע מציע ללמד דוקא שפת סימנים כמו כל תינוקת חירשים, ולו לנסות לכפות שמיעה תיפקודים שומעים בשקט שלא טבעיים לה. חרש מפרש את צורת כתיבתו של דון חרש סקוטי כניסיון להציג זהות חרשית - עלי ידי כתיבה בעיברית בתחביר של שפת סימנים. חרש מציע לדון חרש סקוטי לסמן בשפה יותר מובנת להולייווד,כדי שמסריםו יהיו יותר מובנים לשומעים ליקוים נכים שמיעה אילמים... (חרש תנהג כחרשים). אף מילה לשומעים שומעים זה לא כולם זה כל כך הכל הרוב שומעים פחות שומעים עלי חרשים עלי יש שפת סמנים יש דון חרש סקוטי..תודה לשמיים אם הבנתי שיש שומעים כזה שאין מה נשמע היום תודה לשמיים יש שומעים נכים אילמים ויש חרש בריא לא כל הרוב שומעים בריאים לא לשמוע זה היתרון לחיים יפים עם שפת סמנים המון בריאות תוספות לאנרגיה גוף שפת סמנים שיש לסמן לכל הרוב תינוקות שומעים שפת סמנים שומעים תינוקים שומעים לא בובות ולא נכים ולא אילמים ולא מכונות ילדים יש להרגיש בתינוק שומע בריא גוף אדם שניתן מתנה משמיים יש לפתוח שפת סמנים ידיים גוף תינוק שומע בריא נולד לעולם חדש כמו תייר מכוכב אחר לא נולד דת לא נולד גזעי לא נולד מין לא נולד שומע תינוק שפת סמנים יוביל את תינוק שומע לאושר עוד לפני בהרבה שמיעה שפת סמנים מאזנת את שמיעה לכמעט דיוק...אין חרשים אין דון חרש סקוטי מה עוד יצלפו עלי שומעים בעולם כדור עלי זה שומע אין דון חרש סקוטי אין שומעים ...

התשובה שלך - מסקנה שלי

לדעתי, אתה מייחס ליניב יכולות שאין לו. לפי סגנון כתיבתו - גם בתשובה להודעה שלך - הוא אינו מבין בכלל מה הוא כותב, והוא אינו מסוגל להתבטא בשפה גבוהה יותר, אלא אך ורק בשפה עילגת כפי שמדברים חירשים לא משכילים. מה שהוא כותב זה גיבוב של שטויות ותו לא. הייתי שמחה לראות מסר אחד שלו כתוב בעברית תקנית - שיוכיח שטעיתי.

צלף

New member
הוא מבין מה הוא כותב ../images/Emo13.gif אני לא הכי מבין ../images/Emo13.gif

ניסתי לפענח את התשובה שלו - לא כל כך הצלחתי - זה כמו להסתכל דרך זכוכית לא הכי שקופה, אני מתאר לעצמי שמי שמיומן בהבעה בשפת סימנים יכול לפענח יותר טוב את המסרים שלו - באיזה מקום הרעיון שלו ששפת סימנים הרבה יותר טבעית לתנוקות שהם גם שומעים (מה שנכון נכון)..

כאן לדעתי את טועה

מה שהוא מנסה לכתוב בהודעות שלו זה יותר תחביר של שפת הסימנים שקשה לבטא אותה על הכתב. אבל מכאן ועד לומר שהוא חרש לא משכיל הדרך עוד ארוכה (ולא אני לא מכירה אותו אז אני אובייקטיבית). יש הרבה חרשים שמדברים בעברית עילגת בגלל כל מיני סיבות אבל זה לא אומר שהם מדברים שטויות. גם עולים חדשים שמדברים עברית עילגת לא הופך אותם לאנשים שמדברים שטויות. השורה התחתונה היא שאדם לא כותב בעברית תקנית לא אומר שהוא מדבר שטויות !

זהבית135

New member
הוא כותב שטויות לא בגלל שהוא חירש

אלא בגלל תוכן הדברים. אני יודעת דבר או שניים על שפת סימנים, אבל אי אפשר לכתוב בשפת סימנים. חירש משכיל היה יודע לכתוב עברית תחבירית תקנית, ואני מכירה לא מעט חירשים שכותבים וקוראים עברית כהלכה, בלי שום שגיאות, כי הם אינטליגנטיים ומשכילים, ואף כאלה שסיימו אוניברסיטה. יניב כותב דברים חסרי קשר ופשר. המסרים שהוא כותב כאן אינם מובנים לרוב הקוראים, הן בשל עילגותם, הן בשל תוכנם. אי אפשר להשוות את שפתו של עולה חדש לשפתו של חירש. החירש בכל זאת גדל בארץ ויש לצפות שיידע לפחות לכתוב אותה כהלכה. איש אינו מצפה ממנו לדבר, אבל לכתוב עברית תקנית?

שפת סמנים תקינה "הגעגוע"

הגעגוע שפת סמנים גוף מתעצם כל דקה ומיום ליום מתגברת התשוקה.הדמעה מזכירה לחרש כמה שפת סמנים גוף יפה וטוב,להגיע שפת סמנים גוף לא יכול חרש,כי שפת סמנים גוף רחוק.את רגשות שפת סמנים גוף לא יכול חרש לתאר בקולות שמיעה,שפת סמנים גוף כל פעם מחדש חרש מרשים.בשביל שפת סמנים גוף יבוא ויהיה שם חרש,אך בתוך חרש מחכה שיגרמו לחרש לחייך גם... דון חרש סקוטי

ליהיא2007

New member
לא, הוא דובר שפת סימנים

דון סקוטי דוגמה לחרש אותנטי - שפתו הוא שפת סימנים (ישראלית), בן להורים חרשים, מעורב בקהילת החרשים דוברי שפת סימנים. אי התקינות התחבירית אצל דון סקוטי נובעת מכך שפשוט קצת קשה לתרגם שפה מרחבית ואייקונית אל שפה כתובה אחד-לאחד. לכל שפה חוקיות משלה. מפעם לפעם כשיש לי זמן אני מנסה להתעמק בתוכן הודעותיו אם להניח רגע בצד את השגיאות התחביריות, מאוד מובנים לי המסרים שהוא מנסה להעביר בהודעות שלו וחבל לי שזה מתפספס ולא נכתב ברור וחד יותר.

צלף

New member
שמעתי על פסיכולוגים לקויי שמיעה

שעוסקים במקצוע - אפשר להסתדר - רוב העבודה היא פרטנית - אחד על אחד- ואם את יושבת בחדר נטול רעש אז מאמין שתוכלי לעבוד טוב, לכל היותר תצטרכי FM. ביטוח לאומי יכול לעזור לך - אבל פני למחלקת שיקום בביטוח לאומי לבירור פרטים. מציע לך לפנות למכון סלע - יש להם מומחיות מיוחדת בקידום חרשים וכבדי שמיעה בלימודים ועבודה.

אני מקווה שה-"מה??" לא היה מיועד אליי

כי האמת גם אני לא ממש הבנתי אותך דון... אבל סבבה.. ולצלף תודה רבה על תגובתך, כלל לא הייתי מודעת למכון סלע הזה, המון תודה אני עכשיו חוקרת לעומק שם. יש עוד אתרים כמו זה? אכנס כבר לקישורים.. תודה. ונראה לי שאוותר על לימודי פסיכולוגיה כי אני רוצה להנות מהעבודה ולא להיקרע ולחזור סמרטוטה הביתה.. לקרוא שפתיים זה מאמץ לעיניים שמתעייפות מהר. ולגבי ביטוח לאומי אני אכולת אכזבות. דחו אותי מכל החורים. אני אעלק רשומה שם כ"מועמדת ללימודים" אבל בכלל אין לי כיוון. שלחו אותי לאבחון מטעמם ושם הלכתי לאיבוד עוד יותר.. מאז השתחררתי מהצבא אני פשוט מבולבלת והם הצליחו רק לסחוט ממני כספים.. מה שמוביל אותי לשאולה נוספת - האם יש עו"ד שמתנדבים לעזור בביורקרטיה מול ביטוח לאומי?

צלף

New member
אולי כדאי לך לעשות תואר שני

בכל מקרה למיטב ידיעתי קשה גם לפסיכולוג שומע שגמר רק תואר ראשון,למצוא עבודה. אני קראתי פה ושם שביטוח לאומי מוכן לממן לימודים גם לתואר שני במקרים שתואר ראשון אינו מספק מיומנות מספקת לעבודה במקצוע. שוב פעם יש לי שני דוגמאות של כבדי שמיעה עם ירידות שמיעה רציניות שעובדים בתחום, אחת מהם הכרתי לפני עשרים שנה, למדה תואר שני ועובדת בתחום הזה, והשניה עם ירידה בשמיעה על סף חרשות עובדת בתחום הזה בכרמיאל. אני מודע שקשה לך לקרוא שפתים כל הזמן (מניסיוני) - אולי FM יכול לעזור לך במקרה זה... התבלבלתי בתגובה הזקודמת בשם - לא קוראים להם מכון סלע - אלא מכון לקידום החירש - סלע זה שם האתר שהם מפעילים - אבל שוב פעם - אני בטוח שיש להם ידע מקצועי בתחום והם יכולים לתת לך יעוץ כולל בירור עינינים עם בטוח לאומי...

למעלה