שלום לכם

שלום לכם

יש לי קרוב משפחה שחולה במניה דיפרסיה. לרוב הוא בריא ומתפקד כמו כל אדם בריא, פעם בשנתיים יש לו התקף, שנגמר לרוב באשפוז בהתערבות המשטרה. לפני כשנתיים הוא זומן לועדה שתבחן את חידוש רישיון הנהיגה, ואחרי פגישה עם פסיכיאטר הרישיון חודש (יש לציין שבזמן התקף הוא לא נוהג). לאחרונה קבל זימון למשרד הרישוי ונאמר לו שרישיון הנהיגה שלו יישלל. מנהלת המשרד טענה שהיא אמורה לשלול לו את הרישיון ושאולי זו טעות, כי נקבעה לו פגישה לשבוע הבא עם פסיכיאטר מטעם המשרד. אנחנו מאד חוששים, יכול להיות שזו אכן טעות של המשרד. מה דעתכם? אתם מכירים מקרים דומים או מקרים של אנשים חולים שנוהגים? מה נוכל לעשות? אודה מאד על כל עזרה ועצה אנחנו ממש חוששים, הפרנסה של קרוב המשפחה תלויה ברכב.

ד קובי

New member
לי אישית לא מוכר מקרה שכזה

אבל בכל מקרה אם אמורה להתקיים לו ועדה עם פסיכיאטר מטעם משרד הרישוי אני מאמין שרק לאחר קיום הוועדה יינתנו החלטות לגביו. מקווה מאוד שהעניין יסתדר על הצד הטוב ביותר, ומצטער שאין לי את הכלים לעזור כי באמת לא מוכר לי העניין.

אכן אפשר לשלול את הרישיון

למישרד הבריאות יש את היכולת מישפטית לזמן את החולה לבדיקה פסיכיאטרית שתקבע עם רישיון הנהיגה ישאר בידו או ישלל הדבר מעוגן החוק של המדינה מוכרים לי אישית מיספר מיקרם שמישרד התחבורה עי בית המישפט שלל רישיון נהיגה של חולה נפש החולה במאניה דיפרסיה או כול מחלת נפש אחרת מבחינה חוקית את לא יכולה לעשות מאומה

זריחה 2

New member
במקרה של בתי

היא הגיעה באחת הפעמים עם ריכבה לבית בחולים וסיפרה לרופאה שבאמצע הדרך הרגישה כי אינה מסוגלת לשלוט ברכב.וכמעט והיתה גורמת לתאונה... הרופאה העבירה זאת למשרד הרישוי ורשיונה נשלל, לאחר מכן נקבעה לה וועדה ורשיונה הוחזר.. מה שאני מנסה לספר לך הוא שישנם מקרים בהם הרשיון נשלל אולם כשהמצב מתייצב הוא גם מוחזר.. בהצלחה.

מ ה פ כ ן

New member
מנסיון שלי...

מזמנים כל אדם שיש לו רשיון נהיגה ואושפז. אחריי כל אשפוז מזמנים את הנהג, במידה והוא מוכיח (בשיחה בדרך כלל) שהוא מטפל בעצמו, לוקח תרופות בזמן ולא משחק איתן, לתרופות אין השפעה יוצאת דופן על הנהיגה, אז במבחנים שפוטים כמו פירוש פתגם וספירה לאחור מ- 100 בקפיצות של 7 (נסו ותראו שזה בכלל לא פשוט), אז משאירים בידיו את הרשיון... בסך הכל הבדיקה מכעיסה ומשפילה אולם חשוב לשמור על קור רוח ולא להתעצבן, כי זו באמת המטרה של הבדיקה, לבדוק גם את סף העצבים...

manic moods

New member
יש ויש

יש חולי מאניה דפרסיה שיש להם רשיון נהיגה ויש כאלה ששללו להם את הרשיון את מוזמנת אלינו לקומונה "מאניה דפרסיה Bipolar Disorder " (הקישור למטה) ואת יכולה לפרסם שאלה ותקבלי עצות איך לנסות ולעבור את זה בשלום. בעקרון זה לא כל כך פשוט ותלוי בעיקר בכמה זמן הוא יציב, כמה זמן עבר מההתקף האחרון וכאלו...

למעלה