שלום לכם

GPZiv

New member
שלום לכם ../images/Emo70.gif

חלקכם בוודאי מכיר אותי מאיפשהו ובאתי לבקר ולראות מה העיניינים אצל שכניי הקרובים בעולם הפחנועים הלא מובן והלא ברור משהו... ואם כבר ביקור, לא אנצל את ההזדמנות לשאלה? אז ככה: החלפתי* פנס קדמי ל-
הסובארו שברשותי (מודל 92´ אם זה רלוונטי). כאשר אני נוסע אני שם לב (בעיקר בחושך) שהפנס שהוחלף, בעל אור גבוה יותר מאחיו הנמצא כמה עשרות ס"מ לידו. מה הכוונה גבוה יותר? בואו נגיד שיש החושבים שאני מהווה מנחת מסוקים או מסלול נחיתה למטוסי הרקולס. אפילו איש העטלף האגדי הגיח משום מקום בבטחון מלא ששוב אנשי הרשע תפסו את כסא השלטון.
ישנם נהגי פחנועים חוצפנים ללא תקדים שאף מסמנים לי ע"י אורות הדרך או ה"הזארד" שאני מסוונר אותם. האמת היא שאפשר להבין אותם במידה מסויימת מאחר ואני מצליח לספק להם תאורת אור יום אל תוך פחיתם. היו מקרים בהם נסעתי לי בדרכי והייתי קרוב לעיוורון ברגע שהתקרבתי לתמרור או לשלט. מה זה התקרבתי? בקילומטר שלפני כבר הרגשתי את כוחו הרב של החומר הדוחה ומחזיר כל שבריר אור טועה ומסכן, המצפה את לוח המתכת הצבעוני.
אציין שה-
עצמה לא הוחלפה והיא ואחותה בעלות אותה עוצמה, אותו W, אותו V, אותו B אותו F אותו S ואותו... אני כבר לא יודע מה!
אורות הדרך פועלים בשני הפנסים וגם במצב זה, האור בפנס שהוחלף ממשיך דרכו אל האטמוספירה דלילת החמצן, הרחק הרחק מגובה פני הים. שאלתי היא כזאת, האם יש צורך לכוון את עוצמת האור או יותר נכון את עלומת האור ופיזורו שהנורה מפיקה ו"להוריד את האור"? או שהמצב נגרם בגלל שאותו פנס בעצם חדש ונקי? לעזרתכם אודה, GPZiv- עב"מ מפורום אופנועים!
____________ *החלפתי- את כל המכלול קומפלט עקב נשיקה קטנה מנהגת שלא ממש אהבה אותי...

חיים_K

New member
קודם כל לגבי ´פחנועים´

שם בפורום השכן אתם יכולים להסתלבט עלינו כמה שאתם רוצים, אבל פה, לרכב עם 4 גלגלים קוראים ´מכונית´ ולאופנוע ´קורקינט ממונע´. סתאאאם
. לשאלתך, גש לחשמלאי או למכון רישוי שיכוונו לך את הפנסים, עיניין פשוט וזול למדי. בזמן החלפת הפנס הכיוון המקורי נהרס ויש צורך לכוון מחדש. אם יש לך חוש טכני בסיסי אתה יכול לבצע כיוון בסיסי לבד, מדובר על 2 או 3 ברגים מאחורי הפנס. תעמיד את הרכב מול קיר ותשווה את קו האלומה של הפנס החדש לישן. בשתי האלומות הקו ישבר ויטפס למעלה החל ממרכז האלומה ימינה - זה תקין, חלק ממבנה הפנס. מאד יתכן שעוצמת האור בפנס החדש חזקה מזו הזכורה לך בישן, אבל זה הגיוני מכיוון שהרפלקטור שלו עדיין מבריק ונקי וגם הזכוכית שקופה יותר כשהיא חדשה.

ב א ר י

New member
GPZ 500...

אופנוע חמוד ותו לא...<סתם הייתי חייב להגיד>... טוב עיקרון אם החליפו לך את כל הבית אז ייתכנו מספר דברים : 1. ייתכן והבית החדש שונה בתצורתו מן הישן. 2. ייתכן והנורה בפנים יושבת באופן גבוה. 3. ייתכן והבית נקי הרבה יותר מהישן והנורה יושבת גבוה מידי. פתרונות : 1. תחליף גם את הבית הישן ! 2. תכוון את גובה הנורות והשיפוע שלהן ביחס לכביש. 3. תנקה את בית המנורה הישן גם. 4...לך תקנה כבר אירופאית...<ככה לפחות חושבים חלק מהפורום...
> וזהו בארי <עם סימן קריאה אחד בכל ההודעה>

GPZiv

New member
יעני מסתלבטים עליי? ../images/Emo5.gif

לא, בסדר, סבבה למה לא? בעיניין הכיוון של האור, חשבתי באמת לעשות זאת לבד. הגיע הזמן לא? מצאתי כמה ברגים מאחורי הפנס אך אני לא בטוח שהם אלה האחראיים לכיוון האור. חשבתי על כך שבשל גילו הצעיר מאד של הפנס (מקורי ד"א) ייתכן והאור בעצם בעל יותר עוצמה. אך הבעיה היא הזוית אליה האור מגיע. אנסה לשחק שוב עם הברגים שם ולראות מה התוצאה. ובארי- נראה אותך משקיע עוד 600 שקל להחלפת בית מנורה ישן. נראה אותך מנקה בית מנורה בן 10 כמעט. ונראה אותך מממן פחית אירופאית עם קורקינט ממונע מבית יפן כאשר אתה מובטל וללא ממון!! תודה לכם על הכל, GPZiv- עב"מ מפורום האופנועים!

© DrorZi

New member
יאללה יאללה תתחיל לשחק

כמו שנאמר, תעמוד מול קיר ושחק אם כל הברגים, ניסוי ותהייה. ובלי שום קשר הפנס החדש מוציא הרבה הרבה יותר אור (רפלקטור דנדש וזכוכית נקיה), אני מכיר את התופעה (לא, לנקות את הישן לא יעזור)
דרור זי.

GPZiv

New member
טוב, אז ניסיתי קצת

והבעיה היא שהמצבר נמצא בדיוק מאחורי הפנס וקצת מפריע. כרגע זאת בעיה לעמוד ליד קיר (כי אז יתפסו לי את המקום חניה ליד הבית
) אז אני מקווה שמחר או אולי בערב, כשקצת יחשיך ואצליח לראות משהו, אנסה שוב. ואל תמליצו לי לפרק את המצבר כדי לגרום לנוחות...
תודה שוב, GP

© DrorZi

New member
כאילו איך יהיה לך חשמל לכוון אותו

אם נגיד לך לפרק את המצבר
האאאאאאאא....
דרור זי, לוגיקה למתחילים

ב א ר י

New member
../images/Emo6.gif....הרגת אותי עכשיו זהו !

לפרק את המצבר ... חחחחחחחחח והאמת המממ...הייתי קונה כבר אחד חדש וזהו והייתי מוצא אותו במחיר זול יותר...האמת גם ש-600 ש"ח נשמע לי זול גם ככה... בכל אופן כפי ששמך אומר תעבור אז ל GPZ ...יהיה לך יותר קל להחזיק ויותר קל בענייני חניה בעיר הגדולה...ואולי גם תקבל קצת סקס מה-GPZ אז אתה רואה כבר כמה יתרונות יש ל-GPZ ?! חיסרון אחד...בטיחות זה הכל...<הכל !!!> אז הממ...כפי שנאמר לך,עמוד מול הקיר <לא בפוזה של חיפוש משטרתי> עם הרכב
,ותתחיל לשחק בברגים,אתה יודע כמו בתיכון,ניסוי-> טעות,תיקון טעות,תיקון טעות של טעות והצלחה בסוף או שהכל מתפוצץ !
בארי

GPZiv

New member
לא הלך...

אז שיחקתי עם הבורג הנגיש היחידי שהיה שם ולא עזר. נראה לי שאף החמרתי את המצב כי הוצאתי את הבורג עד הסוף ואני לא מצליח להבריג אותו חזרה. פאדיחה! (בפלטפוסית). אז נראה לי שביום ראשון אלך לחשמלאי או משהו וכבר אסדר את זה באופן מקצועי יותר. בכל מקרה יש לי את ה- GPZ שמסדר אותי מבחינת החזקה, חניה, סקס ועוד כמה יתרונות...

ב א ר י

New member
אז הבנתי שיצא בוווום ?!

אכן הניסוי שלך לא הלך והנה יצא לך בווום ! לא נורא סע בGPZ זה כלי חמוד וקצת יפה,קטן אבל נחמד,טוב אני יודע שלא הגודל קובע,אבל...בקורקינטים ממונעים זה כן קובע אצלי,הלוואי ויכולתי להחזיק אחד כזה היום,כמו פעם,ZZR 1100,הממממ,רק לשמוע שאגה שלו ואתה גומר... אחחחח זה היה כלי כלי ! חצי שנה החזקתי אותו עד שהבטחתי ליקרה לי מכל שלא אעלה יותר על דו גלגלי. מאז ועד היום אני משתוקק לעלות על אחד כזה,אבל אני עומד במילה שלי ולא עולה גם בסתר. אוליי עוד חצי שנה אצליח לשכנעה שתוותר לי ותיתן לי להביא אחד כזה שוב,יותר מעודן 600 F יספיק לי,לריגושים של פעם... מה אתה חושב ? בארי

GPZiv

New member
מה זה בוווום??!!! ../images/Emo59.gif

בום זאת לא מילה! אפילו עשן יצא וכידוע: אין עשן בלי
. אז כמו שאמרתי, אתן למומחים ולבעלי המקצוע לטפל בדבר. בקשר לאופנוע, אם אתה רוצה, נלך אליי הביתה ונמשיך לדבר על כך עם שאר החבר´ה המטורפים. דעתי בקיצור היא- שיש לך טעם טוב באופנועים. אחלה אופנוע היה לך ואחלה אופנוע יהיה לך. זהו גם החלום שלי ד"א, איזה 600F דנדש עם איזו
במושב האחורי.
יום יבוא, יום יבוא ידידי...

למעלה