שלום לכם

שלום לכם../images/Emo53.gif

מבקשת רעיון הפעלה לילדים בכיתה ד המחנכת בוחרת כל שבוע ילד השבוע ואותו ילד צריך עם הוריו לעשות פעילות לכל הכיתה כמובן שאם עושים פעילות יצירה צריך להביא את כל החומרים משום שלבית הספר אין עשו כבר משחק מצא את המטמון, פונצ'ים, אמא אחת היא ארכיאולוגית הרכיבה איתם כדים מה עוד

אפיפיט

New member
מאובנים- מקסים לכל גיל

לנו יש אוסף מאובנים והבן שלי, בכיתה א', בשבוע שלו החליט על נושא מאובנים. עשה הרצאה עם שקפים ותמונות. וביצירה עשינו 3 מוקדים 1. בחינת מאובנים בזכוכית מגדלת 2. יצירת קופסאת תצוגה (דופן אחת שקופה) 3. יצירת "מאובן" של עלה. כל הפעילות הייתה בערך שעה וחצי. אפשר לעשות רק את המאובן עלה ואז זה גם זול יחסית וגם מעניין

שאלה לאפיפיט

גם אנחנו עושים כל שנה בגן הרצאה על מאובנים (בעלי ארכיאולוג וגם הוא מהמשוגעים שאוספים מאובנים) ומעניין אותי לדעת כיצד אתם עורכים את הפעלת היצירה, כלומר כיצד אתם מכינים מאובן עלה...? ודרך אגב הרעיון של להביא זכוכית מגדלת הוא מעולה, איך לא חשבנו עליו קודם...????????

אפיפיט

New member
באיחור קל הרי לך התהליך

החומרים 1. כלים חד פעמים עמוקים ולא גדולים מדי (אני השתמשתי בכלים כמו של החומוס חצי ק"ג עם המכסה כדי לסגור עד שמגיעים הביתה) 2. חול ים 3. עלים שיתאימו בגודלם לכלי הקיבול ובעלי עורקים בולטים מספיק. 4. גבס אפשר גם שכל ילד יערבב לעצמו את הגבס ואז צריך גם כוסות חד פעמיות וכפיות או מקלות ארטיק לבחישה התהליך: 1. ממלאים את כלי הפלסטיק בחול עד בערך שליש מהגובה מחליקים מיישרים (שיהייה מפולס פחות או יותר) ומהדקים קלות. 2. מניחים את העלה על גבי החול כאשר הצד בעל העורקים הבולטים כלפי מעלה ומצימידים עד כמה שאפשר. 4. מכינים את הגבס שלא יהייה דליל מדי ויוצקים אותו על העלה בזהירות לאט לאט כך שיכסה את כל העלה בשכבה של בערך ס"מ שניים צריך להזהר שהגבס לא יחדור מתחת לעלה זהו סוגרים ומכינים בבית פתק שמסביר לפתוח את הקופסא בבית ויום למחורת להוציא בזהירות את היציקה לקלף את העלה ולנקות במברשת עדינה את החול וטדדם הנה מאובן עלה

בבקשה עזרו לי למצוא רעיון להפעלה

מבקשת רעיון הפעלה לילדים בכיתה ד המחנכת בוחרת כל שבוע ילד השבוע ואותו ילד צריך עם הוריו לעשות פעילות לכל הכיתה כמובן שאם עושים פעילות יצירה צריך להביא את כל החומרים משום שלבית הספר אין עשו כבר משחק מצא את המטמון, פונצ'ים, אמא אחת היא ארכיאולוגית הרכיבה איתם כדים מה עוד

לכי עם ההרגשה שלך ושל הילד

בחרי נושא , חורף חנוכה או כל דבר שהילד אוהב בולים כדורגל וכו' אחרי שיהייה לך רעיון את יכולה לבדוק באינטרנט איזה יצירה יש בנושא למשל יצירה בנושא חנוכה וכו' או לשוב לכאן ולבקש עזרה יהייה יותר קל למקד יש המון רעיונות ניתן לבנות את השעור בתקציר קצר של הנושא קצת אינפורמציה קלילה ולא משעממת לילדים ואחר כך לעשות משחקים תשבצים יצירה . כמה ילדים הם בכיתה ומה היחס בן בנים לבנות ?

מסכימה שאת התשובה לבקשה שלך

אתם צריכים בעיקר לשאול אצליכם. את בעצמך אומרת שאמא ארכיאולגית עבדה איתם על כדים..... כלומר....מה את היית יכולה\רוצה לעבוד איתם? ללמד אותם? לשתף אותם? אולי תשבי עם הילד שלך ותשאלי אותו מה הכי היה רוצה שתלמדי אותם? תדריכי אותם? אולי את אופה נהדר והוא היה רוצה שכולם ילמדו להכין את הלביבות הנהדרות שלך? (חנוכה.....) אולי את מציירת נפלא והיית יכולה ללמד אותם 2-3 טכניקות פשוטת.... קצת קשה לנו לענות על בקשה שכזו מבלי לדעת במה את טובה ומה היית רוצה לשתף. כמובן שניתן להציע לך מליון פעילויות בנאליות, אבל את מכירה את הפורום ויודעת היכן לחפש מליון רעיונות מבלי להצטרך אותנו.. אז אם את רוצה להצעתי תלכו לכיוון של נתינה ממה שיש לכם לתת, את וילדך. נשמח לעזור ברגע שנדע מה הכיוון. בהצלחה וכיף לראות אותך שוב איתנו

אני כל הזמן איתכם

גם אם לא כותבת כל הזמן, אבל קוראת ורואה הכככככככככככככככככככככככככל

mnoya

New member
../images/Emo182.gif../images/Emo182.gif../images/Emo182.gif

גם אני חושבת שראשית את צריכה לראות מה הילד רוצה.. אנחנו עשונו פעילות בנושא אוגרים- זה מה שהילדה רצתה, חקרנו ארוכות באינטרנט, הורדנו תמונות. הדבקנו על קרש את כל סוגי האוכל שמותר לתת ואת מה שאסור... ולפעילות מסכמת הכנו תפזורת עם כל מיני מילים שקשורות לאוגרים. ילד אחר שאביו עובד במפעל הקפיצים שבישוב,עשה עבודה על קפיצים,הסביר ממה הם עשויים, מה השימושים בקפיצים.הביא דוגמאות ובסוף כל ילד הכין רובוט מחימר בשילוב עם קפיצונים בכל מיני גדלים. בקיצור... אני חושבת שכשיהיה לך נושא - יהיה הרבה יותר קל לעזורבמציאת רעיון לפעילות מסכמת.

למעלה