שלום לכם

סמדר34

New member
שלום לכם ../images/Emo39.gif

אני עושה גיחה קטנה לפורום המקסים שלכם כדי לשאול שאלה הנוגעת לחברה שלי... לבחורה יש ילדון בן 3.5. הילד בא מתוך חברות של אהבה אולם בגלל נסיבות כאלו ואחרות, האבא אינו מכיר בילד, ולמעשה, אינו יודע על קיומו. אני לא רוצה להיכנס לעניין הזה כי הוא לא רלוונטי לשאלה... השאלה היא... מאחר וקיים באיזשהו מקום "אבא" לילד, מה עליה לומר לילד כאשר ישאל "איפה אבא שלי"
המטרה היא לומר את האמת ולא להסתיר את עובדת הקיום של האבא. חשוב לי להדגיש שלא ניתן ליצור כל קשר בין האמא לאבא וכרגע אין כל כוונה ליצור קשר בין האב לילד. אשמח אם תוכלו לתת לי תשובה מנסיונכם על הסוגיה הזו שמטרידה את חברתי...
לכולכם... ומיכלי, שולחת לך
גדול...

סמדר34

New member
לאפח'ד אין נסיון בנושא ../images/Emo35.gif

אני מאוד אשמח לקבל תשובה כלשהי שתעזור ...
מראש |חיבוק

m i c h a l i

New member
כשמתחילות השאלות על אבא...

דנו בכך לא פעם בפורום... ניתן למצוא שלל תשובות ורעיונות בשרשור המצורף. כעיקרון הקו המנחה הוא לומר את האמת בהתאם לגיל הילד ולא להסתיר ממנו או לשקר לו. לא כדאי שיווצר מצב שהילד ישמע על אביו דרך אדם שלישי, דבר זה יפגע באמון של הילד בהורה המגדל אותו ולעיתים המידע שיקבל יהיה שגוי או אינו תואם לאמת. האם יש לה כוונה לספר בעתיד לאב על הילד? האם היא רואה קשר עתידי בינהם? קשה לי לתת תשובה ספציפית למקרה זה כי איני מכירה את הנפשות אבל אני מקווה שעזרתי קצת... ותבואי לבקר לעיתים קרובות יותר

סמדר34

New member
קודם כל המון ../images/Emo51.gif ../images/Emo24.gif

לשאלותיך, בשלב הזה, היא אינה רואה את עצמה בקשר עם האב כלל. אני רק יכולה להוסיף למידע שהאב נשוי ובעל משפחה שאינו מתכוון לפרק. היתה אהבה ותקווה. היום אין רצון ליצור קשר בעיתי שכזה. ככה שבשלב הזה, אני לא חושבת שהיא רואה את עצמה מכניסה את האב לתמונה. והכל בהסתייגות אחת, זאת אני כותבת בשמה. אני מקוה שהיא תחליט להצטרף לכאן ולהגיב בעצמה.... ומיכלי, את תמיד עוזרת... ואני, מציצה מידי פעם
סופ"ש נפלא

m i c h a l i

New member
אולי אם היא תגיב

יהיה יותר קל לענות... כי יש לי כמה שאלות לא קלות... תודה לך סמדרי

שלום גם לך../images/Emo20.gif

אני מסכימה עם מיכלי. ברמת העיקרון יש לענות לילד תשובות אותנטיות תוך שלוקחים בחשבון את גילו הצעיר ויכולת התפיסה שלו. חסרות לי עובדות כדי לתת לך תשובה מלאה ועל סמך מה שבחרת לשתף כאן לא יכולה לענות לך ממש לעומק. רק דבר אחד הייתי לוקחת בחשבון היום, רק היום, האבא לא מעוניין בקשר איתו מחר המצב עשוי להשתנות ואם התשובות שיקבל מהאמא יהיו תחת מעטה של הסתרה, סופו לגלות את האמת ואז הקושי יהיה עצום. אם תבחרי לשתף, אולי נוכל לענות לך ממקום אחר. מותק, כיף לראות אותך כאן
התגעגעתי

סמדר34

New member
אשת אהבה יקרה ../images/Emo23.gif

הוספתי קצת מידע בתגובה למיכלי... המצב אינו פשוט כלל. היא עומדת במצב שאותו את מתארת: היא רוצה לומר את האמת לילד אולם אינה יודעת כיצד לעשות זאת כדי שבעתיד ההסברים לא יהיו כנגדה. אני בהחלט מאמינה ששום דבר אינו וודאי לעתיד, אין לדעת מה יהיה טיב הקשר בהמשך הדרך. השאלה היא מה אומרים עכשיו לילדון בן ה- 3.5 שיתפוס בכל שינוי שהוא בעתיד... ואת
מתי רואים לך

למעלה