שלום לכם

איתמר ש

New member
שלום לכם ../images/Emo39.gif

אשמח אם תנתחו את כתב ידי; מקווה שתמצאו דברים טובים
. ___________ * הערה לגבי הטקסט המצורף - את המספרים-בתוך-עיגול שכתובים בטקסט הוספתי לאחר שהטקסט היה כבר כתוב, ולכן הם דחוקים שם בצפיפות. בד"כ אני יותר מסודר...

משהו קטנטן מבעד להמון "שלמות"

שימו לב לאותיות ם' סופית המישטחות ולא קריאות, העיצוב הכבול והקו המתכסה מנוגדים לרוחב ושוללים אפשרות של הנמכת גובה לצורך מעבר מזורז לאות הבאה. אפשר לראות בכך נסיון למסמס מידע שאין לנ"ל ענין לשתף ולחשוף, וטעמיו אתו. אי לכך הוא הולך 'מסביב' ולא מספק לנו מידע, הסבר, תשובה ענינית ושתוף פעולה מלא. הערמומיות שלפעמים מוצאים בעיצוב כזה טמונה במה שאין בה: במה שחסר והושמט במכוון. לפעמים יש כאן מגמה ליצור חייץ בינו לבין מציאות כלשהי, לנתק עצמו ממעורבות, למחוק כל זכר לטביעות אצבעותיו על מהלך למרות שהוא כן 'משך בחוטים'. יש להניח שקשר ישיר בינו לבין אותה מציאות/מעשה כרוך בחוויה מצערת ? מבישה ? בעייתית ? דפוס התנהגות נחות לא מכובד ? תככני ? מסווה ? הורדת הפרופיל משקפת אם כן אמצעי שנוי במחלוקת שנעשה בו שמוש, לכן אין 'קופצים' רבים לקחת על כך אחריות. בעיצוב כזה יש תמיד גם חשש ורגישות מאור פרוז'קטור חזק במיוחד שיציג את השתלשלות התרמית ב 'שחור ולבן'. כמובן, הכתב הנ"ל רק סיפק את הדוגמא הגראפית, ולא מן הנמנע שכאן זה דברים לגמרי שונים. אולי זה בכלל מגמה של השתטחות על קברות צדיקים ? התבטלות בפני גדולי הדור ? אהבת נחשים ? הסתרת תחביב ? בהזדמנות זו נאחל לכולם, וגם לעטרה, חג שמח.

איתמר ש

New member
מבלי להתייחס כלל לתוכן הניתוח

אני מבין שכתיבה בגוף שלישי ("מידע שאין לנ"ל עניין לחשוף") מאפשרת לך ריחוק קליני שדרכו אתה מרשה לעצמך לכתוב דברים קצת חריפים, כאלה שאולי לא היית כותב אלי בגוף שני; אבל להזכירך - אני כתבתי את הבקשה, ומשום כך אלי, בעיקר, מיועדת התשובה, לא רק אל שאר חברי הפורום; אז היה נחמד מצדך, אודי, להתייחס אלי לא כאל אובייקט, ואפילו לא כאל פציינט, אלא כאל בן אדם שעומד מולך ומדבר איתך. האמן לי שיותר פוגעת בי התייחסות כזו, מאשר כל דבר, חמור ככל שיהיה, שהיית כותב בניתוח כתב היד. דבר נוסף: אני תוהה עד כמה העובדה שכתבתי 'בס"ד' בראש הדף (מעשה שבדיעבד אני מצטער עליו) השפיעה על הדברים שכתבת. אין ספק שלא היית מזכיר כלל את הנושאים של 'השטתחות על קברי צדיקים' או 'התבטלות בפני גדולי הדור', שעל פי נימת האירוניה בה הוזכרו אינם נחשבים בעיניך כפעולות חיוביות, אילולי הוספתי את המילה הזו בראש הטקסט; מה שמביא אותי לתהות: כיוון שהתחלת לכתוב את חוות דעתך מתוך השקפה קבועה מראש עלי ועל שכמותי, עד כמה אובייקטיבי עשוי להיות הניתוח שכתבת?

חמודיל'ה

לא יאומן כי יסופר, בהסתכלות הקודמת בכלל לא ראיתי את ה בס"ד, ואני בהחלט מודאג מעצמי. ההשתטחות על קברים וכד' זה תוצאה של אסוציאציה של השתחות אותיות ם' אצלך, ולא חלילה זלזול בהקשרים אחרים. לגופו של ענין, תפסיק לחנטרש לנו על שמת לב לזה ולהוא, וכאן מתכופף ושם מתנפנף. פסח מתקרב ואנחנו עסוקים בדברים אמיתיים יותר. אני לא יודע מי אתה, וזה גם לא רלוונטי, אם כי לפי משהו מהתוכן אתה בעל קירבה לפסיכולוגיה. את נימת הלעג החבויה שלך מריחים גם ממרחק. הכתב שלך משדר חוסר סבירות, שלא לומר מעבר לכך, ולכן אני משוחד ושלחתי אותך, בגוף שלישי לסל המיחזור. אז כל טוב בינתיים וחג שמח לך ולכל חברי הפורום ועם ישראל.

איתמר ש

New member
איך בנאדם עצבני כמוך

מרשה לעצמו לתת יעוץ לאנשים אחרים? לטובת כולנו, טפל קודם ביחס שלך לאנשים אחרים, בקשיים שלך להתמודד עם ביקורת ובהתרתחות המהירה שלך, ואח"כ תוכל אולי לנסות לעזור גם למישהו אחר. לא, אין לי קירבה לפסיכולוגיה. ואת נימת הלעג שלי לא התכוונתי שתריח ממרחק, אלא מקרוב-קרוב. מפריע לי שאתה מסרב להודות בצורת היחס המעליבה שלך, ומעדיף להטיח בי עקיצות מאחורי קיר המגן המוצק של "מנהל הפורום" הכל יכול. במקום לדבר אל הפונים אליך כמו פסיכולוג שמשוחח עם מטופל על הספה, אתה מתנהג כמו פרופסור לרפואה (ראית "פאטץ' אדאמס"?) שמסתובב ביהירות במחלקה הגריאטרית עם קבוצת מתמחים, נעמד ליד מיטת חולה ער ומתחיל להרצות: "הנ"ל סובל מפצעי לחץ בגב; שימו לב לנמק ברגל השמאלית, זה נראה ממש לא טוב" וכן הלאה. ואל תאמר לי שאני מדמיין את היחס שלך, משום שאני כותב בפורומים כבר כמה שנים וזו הפעם הראשונה שבתגובה להודעתי הראשונה בְּפורום כלשהו אני מרגיש שקיבלו אותי בצורה מכוערת ולא הוגנת, דבר שמפריע לי שבעתיים מתוקף העובדה שמדובר בפורום שאמור לתת יעוץ, הכוונה ועזרה, ובמקום זה אני קיבלתי - ועוד ממנהל הפורום - עלבון, חוסר אמון ולעג. מה יקרה לך אם פשוט תבוא ותאמר: "סליחה, מצטער"?. ובקשר ל'חינטרושים' וה'חוסר סבירות' שכתבת עליהם - אני מבין מדבריך שאתה חושד בי שסתם פיברקתי כתב יד. ובכן, אני מוכרח להודות שבאמת איני יודע מה לחשוב על הטענה התמוהה הזו, אבל בכנות, זהו הדבר האחרון שמטריד אותי, אצלך ובכלל. אגב, תודה שאת ההודעה הזו, לפחות, הצלחת לכתוב בגוף שני. חיממת את לבי, באמת.

ראשית מזל טוב ליום הולדתך../images/Emo24.gif

חיממת את לבי וגם ריגשתני ואם לא הייתי מזהה אצלך כאלה מנות של ציניות עוד באמת הייתי עלול להשתכנע מהכנות והדראמה. תקוני האותיות שציינת ממש מרגשים, אגב אתה גם מתקן גם ג' "העיגול" ו ה' "אה" ו מ' "עצמי" חוץ מהמון ב' ו ד' שציינת. ויש לך נקודות השהייה כגון: ה' "כמה" ולמרות הפרדה מתמדת אתה מחבר תגים קטנים "הקפל" "בס"ד". לא מתאים לך, אתה שמתעכב על כל כוכבון ונקודה לשרבט זאת. ההקפדה שלך על נקודה בכל צד, "3" ותגון למעלה, ממש מלמדת על תשומת לב פדנטית לפרטים הכי קטנים, אכן השקעת. ולמרות זאת בספרה "2" שכחתי אחד למעלה או בפנים, או שאחד תג יצא לך החוצה. ובספרה 1 נקודותיים. ואין סוף סוגריים שמלמדות על סופר פירוט וכנות, שמא חלילה תטעה מישהו או תיכשל במשהו שלא היית אמור לעשות. ועוד לא נכנסתי בכלל לדברים המשמעותיים יותר כיון שאין לי שום ענין לספק לך אינפורמציה שאת תפנים ותעבד למשהו משוכלל יותר בהמשך. הגיע זמן שתבין שאת היניות שלך לא ניתן להסוות גם אם תפליא בקשות וקישוטים ולולאות, ותסביר לכל דיכ/חפין שה ש' שלך פעם נסגרת ופעם נופלת. הגיע זמן שתבין שאפילו מסימן השאלה הבודד שלך במלה "דעתכם" אפשר ללמוד על מגמות של הטעיה. עד כאן דעתי עליך, ריתחה אולי יש אבל לא עצבנות, האם נחמץ לבך שלקחנו לך את המקום והפכנו לקבוצת יועצים מבקרי פציינטים, וביהירות שולפים עיצה ודיאגנוזה פה ושם. ועוד קצת לחץ והיית חושף גם את דעתך על גרפולוגיה וגרפולוגים ושאר "מומחים" שאת מקפיד לכבד. עכשיו הבהרת לכולם מה באמת אוכל אותך, ואם זו לא נימת לעג על התפקיד ו 'המומחים' שלקחנו לעצמינו, אז אני באמת לא יודע לעג מהו. צרות עין, קנאה ולעג לא מובילים לשום מקום. להתראות בשמחות.

סיכמנו בינינו את הדברים במסרים ובזה

תם הנושא. אל תשכח שלדיונים בהקשרים אלה יש גם חשיבות מעשית רבה, היות שכל אחד שעובד בתחום עלול להיתקל בשלב כזה או אחר באפשרויות כאלה ואחרות. חוץ מזה, לא צריך להתרגש יותר מדי ממלחמות פורום, זה מחדד את הערנות וההבחנות של כל אחד, ותהיה בטוח שהרבה אנשים עברו בצורה דקדקנית על הכתב בנסיון להגיע להערכה משלהם, אז מה רע בכך ? שבת שלום.

איתמר ש

New member
סיכמנו-סיכמנו, אבל הנושא לא תם -

אני לא קיבלתי את האיבחון שלי...
קדימה, אנשים, תשפכו. אודי כבר מרשה
.

איתמר ש

New member
../images/Emo124.gif הלו!

מצטער שאני מטריד, אבל נדמה לי שהסיבה שאף אחד לא כותב כלום על כתב ידי היא הדו-שיח הסימפטי שהתנהל ביני לבין אודי - ובכן, זה כל הסיפור: היתה אי הבנה שגרמה לאודי לחשוב שאני מתחזה, אחד שכבר הטריד אתכם פה בעבר, ושפיברקתי כתב יד. לאחר שהחלפתי איתו מסרים
הוברר הענין (אפשר לשאול אותו), ואני כשר לבוא בקהל... אודה מאוד לכל מי שיחלוק איתי את ניתוחיו (גם לך, אודי)!

מר איתמר הנכבד.

אבקשך לא לעוות, בפעם השניה את מה שאמרתי, קודם דירבנת את החבר'ה וכתבת "אודי כבר מרשה", ואני לא אמרתי לך שאני מרשה, כפי שקודם לא אמרתי שאני לא מרשה, זו הטיה של העובדות, לצרכיך שלך. למה אתה מתכוון שאפשר לשאול אותו ? אני כתבתי לך שהשתכנעתי שאתה לא ? אם אתה רוצה לדעת אז ממש לא השתכנעתי, והנסוחים החצופים למדי ( לטעמי ) התובעניים, וכעת הנמוסיים דוקא מחזקים אותי בדעתי. מצד שני, אין לי שום ענין במריבות מסוג כזה מה גם שתמיד אפשר להסתתר מאחורי דמות וזהות ולהתעקש ולא ניתן לברר, וגם אין זמן לכך. אני נותן לך את הקרדיט להיות מי שאתה מצהיר, ולקבל ניתוחים מכל דיחפין, ואתה תמיד כשר לבוא בקהל, ולו מחמת הספק והאפשרות שתמיד קיימים שאני טועה, אבל אין לזה שום קשר לדעתי האישית. חג שמח.

הבה נעלה לדיון סוגיה מכתב ידך:

כפי שבוודאי שמת לב, אותיות ל' שמככבות באזור העליון של הכתב משדרות עיצוב חזק ומודגש שלא ניתן להתעלם ממנו. אם נתייחס בפשטות, הן כתובות בזוית קהה, זויותיות ופורצות חזק וקמור ימינה. נדמה לי שאין ספק שהמגמה ימינה מודגשת ובעוצמה. כידוע לך האיזור העליון עשוי לשקף כל מיני חלקים באישיותו של אדם, ביחסיו עם דמויות וסביבה, תיאום או קונפליקטים. אך כל אותם נתונים, ולא משנה מה טיבם מאפייניים את ה "איזור העליון" ולא רק את האות ל'. אי לכך ניתן היה לצפות שגם אותיות אחרות בחלק זה של הכתב, כגון ף ץ, ישקפו מגמה דומה. וכפי שראינו זו לא סתם מגמה, זה בעל עוצמה ודומיננטיות בכתב ובאישיות. הפלא ופלא, אין עקבות לכל העוצמה הנ"ל באותיות האחרות באיזור העלי, כגון: ץ "חוץ" שציצמם את הלולאה נוגדת הכוון והפעיל את מומנט הלחיצה שמאלה - בדיוק הפוך ממה שראינו באות ל'. גם ף' מעצבת צורת משולש די סימטרית ואין זכר לכל המיטען העודף והמשתלט כפי שראינו ב ל' ( ו צ' ). לו היינו מוצאים ל' פעם כאלה ופעם כאלה אז היינו מציינים אולי מגמה בלתי עקבית, התנגשות, שינויים וכד', ועל רקע זה גם ף' ץ' אחרים לא היו מושכים תשומת לב. אך אין כמעט יוצאי דופן באותיות ל', כולם מדגישים את התופעה. הייתכן שהכותב הפעיל את מירב רכוזו בעיצוב אותיות מסויימות כך שיקרינו מסר רצוי מסויים ? רק השערה! מעניין לשמוע את דעתם של חברינו האם יש כאן תופעה בלתי סבירה או שיש למישהו הסבר יותר הגיוני ? מזכיר את החידה בעתון: משהו בצילום שלפניכם איננו סביר והגיוני, או לא יכול להתקיים במציאות, בין המזהים תוגרל ( פעם ) טלויזיה של לנקו וטור אישי חינם בפורום. איתמר - זה רק ספורט.

איתמר ש

New member
לי יש הסבר

(כיוון שהוא נכתב על ידי הוא בודאי שווה בעיניך כקליפת השום, אבל רק כדי לנסות לטהר את שמי): אם הייתי נותן ל-ף' ול-ץ' שלי לצאת באופן טבעי הן באמת היו יוצאות גדולות ומתנפנפות בחלקן העליון, כמו שהיית מצפה מהן; אבל הן גם היו יוצאות בלתי קריאות - לא היה אפשר להבדיל ביניהן. לכן סיגלתי לעצמי ץ' ו-ף' קטנות ו'מחונכות' יותר, אך קריאות. (
מה? בנאדם יכול ממש להחליט איך תיראה האות שלו?! לשנות במודע את הכתב הרגיל?! שטויות. אין חיה כזאת. לא ככה, אודי?)

בוקר טוב לכולם

אקדים ואומר, אני מצטער ומתנצל על כל דבר מוטעה או פוגע שכתבתי או אכתוב אי פעם בעתיד ביחס למישהו, זה נכון לגבי איתמר ולגבי כל אחד. מצד שני, והבהרתי זאת גם לאיתמר, שהתחום היחיד שבו נבחנים כאן אמיתות של דברים זה באמצעות כתב היד, וכאן כל אחד יכול לומר את דעתו. להלן ההסבר שנותן איתמר, מיוזמתו, לסוגית האזור העלי, כפי שהעביר לי במסרים. את שאר הדברים לא אפרסם כי זה אישי, רק את הקטע הנוגע לגרפולוגיה ההסבר המקורי שלו (במלים שלי): לטענתו גם אותיות ף' ו: ץ' שלו מתערבלות ופורצות בצורה דומה לזו של אותיות ל', אלא שעקב כך קשה לזהות ולהבחין מי זה מי, ולכן הוא 'הכניע' ( ציטוט מדויק ) ושינה אותן, וכפה עליהן עיצוב שונה. אגב ה: ץ' שלו עדין לא הכי קריאה בשל סטית תקן לכוון אחר. כמעט מיותר לציין שהפגיעה בקריאות שנגרמת בשל התנגשויות ל' ב ל' או צ' באחרות לא מפריעות לבקרה האופטית שלו. רק ץ' ף' אליהן התייחסתי הפריעו לו ולכן הוא שינה. אגב, הוא הסביר לנו בתחילת השרשור כל כך הרבה דברים לגבי כתב ידו, מדוע לא סיפר לנו שהוא נוהג לשנות אותיות בכתב ידו ? עכשיו נותרה רק שאלה קטנטנה יותר, שאלת התרנגולת והביצה: האם אותיות ל' הן האותיות הטבעיות שלו ואילו ף' ץ' הן המאומצות מלאכותיות? או להיפך הכתב הטבעי שלו משתקף דוקא ב: ף ץ ואילו מאמץ השינוי הושקע דוקא ב ל', צ' נ' וכד'. ולמי שרוצה להתעמק בסוגיה: נדרשים מאמצי ריסון והכנעה עילאיים כדי לחסום סוס משתולל (ל) לדרגה של כלב צייתני בדמות ף' ץ'. עקביות המגמה של ל' במלוא עוצמתה כמעט ולא מותירה למכניע סיכויי הצלחה באילוף המאולץ, ויש להניח שנמצא באותיות הללו סימנים של אנרגיה אטומית שנכלאה בתוך כלוב: בעיטות, יציאות, משיכות, כמו אפרוח שרוצה לבקוע מהביצה וחוסמים אותו. מישהו רואה ? איתמר טוען, ובצדק, שהתייחסותי שלי לכתב ידו מנעה או מונעת מאחרים להתייחס. אם כי גם כך יש הרבה כתבי יד שלא זוכים להתייחסות. אז אנא, מי שהתכוון לנתח לא צריך להתייחס למה שאני כתבתי, מותר לנתח ואין שום סבה לחשוש לכבודי או להתחשב במה שאני כתבתי בגלל שאני מנהל את הפורום וכד'. חג שמח

שינויים בכתב היד.

בגיל ההתנגרות טבעי מאד שכתב היד ישתנה עד שמגיע לבגרות גרפית. תהליך לימוד הכתיבה מלווה בנסיונות "העתקה" של כתבי יד ... עד שמוצאים את הכתב שמתאים ב ד י ו ק לאישיות שלנו. אם זה המקרה שלפנינו כנראה שהכותב עדין לא הגיע לבגרות גרפית ועל כך עדיף שיחזור לכאן בעוד כמה שנים כשכתב היד שלו יתיצב. שבת שלום.

מילה1

New member
לאיתמר ולמנתחים אחרים

אחלק את תגובתי לשני חלקים: א. לאיתמר: אינני יודעת עם זה באופן מודע או לא, אך כתב ידך משדר הגנתיות רבה ומעין סוג של "מסיכה"- רצון להציג תדמית שונה מהרגשתך הפנימית האמיתית. ניכר צורך להרשים, להפגין ידע ועליונות- בתחום האינטלקטואלי בעיקר- שבו אתה מרגיש בטוח יותר מאשר בתחומים אחרים- רגשיים וחברתיים למשל- שבהם ההערכה העצמית אינה גבוהה. כדי לחוש בטחון אתה נאחז בהרגלים קבועים, רוטיניים ואף טקסיים ומצד שני -יש בך רצון להשתחרר מכך. אתה כל הזמן בודק את עצמך ומנסה לשפר ולהשתפר, אך אינך בטוח לאיזה כיוון ברצונך להשתנות - לכיוון השמרני או לכיוון המרדני. אתה מתווכח עם עצמך, חש רגשי אשם ונקיפות מצפון ומתקשה להוציא את רגשותיך החוצה באופן גלוי, ורגשי. במקום זה אתה פונה לדיונים אינטלקטואליים כדי שמתוכם תצוץ התשובה באיזו דרך לפנות. למנתחים: הכתב אמנם נראה כדוגמא טיפוסית לכתב "פרסונה" (אזור אמצעי כטן, לעיתים פחוס, בצד חלק מאותיות אזור עילי מופרזות ומושכות תשומת לב); אך, אם נתייחס אל הכתב כדרך "בית הלל"- יתכן שזה נעשה באופן לא מודע ולא מכוון, עקב הקונפליקטים שציינתי לעיל.

מילה1

New member
כטן = קטן

למנתחים: סימנים נוספים לחיזוק ה"פרסונה"- אותיות "ת" תלויות, תיקוני אותיות בקו חוזר באזור האמצעי, חזרות מונוטוניות על צורת אותיות. אך כפי שציינה אורסולה אווה ללמנט - סימנים רבים היכולים להתפרש כאי-יושר הם טבעיים לגיל ההתבגרות ומצביעים על מצוקות, קונפליקטים וחוסר גיבוש אישיותי, ללא כוונת זדון.

למעלה