בוקר טוב לכולם
אקדים ואומר, אני מצטער ומתנצל על כל דבר מוטעה או פוגע שכתבתי או אכתוב אי פעם בעתיד ביחס למישהו, זה נכון לגבי איתמר ולגבי כל אחד. מצד שני, והבהרתי זאת גם לאיתמר, שהתחום היחיד שבו נבחנים כאן אמיתות של דברים זה באמצעות כתב היד, וכאן כל אחד יכול לומר את דעתו. להלן ההסבר שנותן איתמר, מיוזמתו, לסוגית האזור העלי, כפי שהעביר לי במסרים. את שאר הדברים לא אפרסם כי זה אישי, רק את הקטע הנוגע לגרפולוגיה ההסבר המקורי שלו (במלים שלי): לטענתו גם אותיות ף' ו: ץ' שלו מתערבלות ופורצות בצורה דומה לזו של אותיות ל', אלא שעקב כך קשה לזהות ולהבחין מי זה מי, ולכן הוא 'הכניע' ( ציטוט מדויק ) ושינה אותן, וכפה עליהן עיצוב שונה. אגב ה: ץ' שלו עדין לא הכי קריאה בשל סטית תקן לכוון אחר. כמעט מיותר לציין שהפגיעה בקריאות שנגרמת בשל התנגשויות ל' ב ל' או צ' באחרות לא מפריעות לבקרה האופטית שלו. רק ץ' ף' אליהן התייחסתי הפריעו לו ולכן הוא שינה. אגב, הוא הסביר לנו בתחילת השרשור כל כך הרבה דברים לגבי כתב ידו, מדוע לא סיפר לנו שהוא נוהג לשנות אותיות בכתב ידו ? עכשיו נותרה רק שאלה קטנטנה יותר, שאלת התרנגולת והביצה: האם אותיות ל' הן האותיות הטבעיות שלו ואילו ף' ץ' הן המאומצות מלאכותיות? או להיפך הכתב הטבעי שלו משתקף דוקא ב: ף ץ ואילו מאמץ השינוי הושקע דוקא ב ל', צ' נ' וכד'. ולמי שרוצה להתעמק בסוגיה: נדרשים מאמצי ריסון והכנעה עילאיים כדי לחסום סוס משתולל (ל) לדרגה של כלב צייתני בדמות ף' ץ'. עקביות המגמה של ל' במלוא עוצמתה כמעט ולא מותירה למכניע סיכויי הצלחה באילוף המאולץ, ויש להניח שנמצא באותיות הללו סימנים של אנרגיה אטומית שנכלאה בתוך כלוב: בעיטות, יציאות, משיכות, כמו אפרוח שרוצה לבקוע מהביצה וחוסמים אותו. מישהו רואה ? איתמר טוען, ובצדק, שהתייחסותי שלי לכתב ידו מנעה או מונעת מאחרים להתייחס. אם כי גם כך יש הרבה כתבי יד שלא זוכים להתייחסות. אז אנא, מי שהתכוון לנתח לא צריך להתייחס למה שאני כתבתי, מותר לנתח ואין שום סבה לחשוש לכבודי או להתחשב במה שאני כתבתי בגלל שאני מנהל את הפורום וכד'. חג שמח