שלום לכם!

שלום לכם! ../images/Emo24.gif

אני דודו, בן 16- אוהב כלבים מאז שהייתי ממש ממש קטן. זאת ליסה- כלבת טרייס ווסטי מעורבת. היא בת 7. אשמח ליטול חלק בפורום הזה ובדיונים שלכם על כלבים!

ליסוש שלי

דרך אגב, אפשר לעשות התמחות במרפאה וטרינרית לכמה זמן ואז לעבוד בה כאסיסטנט?

ובכן.... יש לי שאלה

הלכתי לוטרינרית עם ליסה שלי, והודעתי על כך שכל פעם שהיא מקבלת מחזור, היא נכנסת להריון מדומה. הוטרינרית אמרה שזה מביע על דלקת בשחלות, והיא ממליצה לעשות עיקור אחרת זה יכול להתפתח לסרטן. הקטע הוא, שאני ממש לא רוצה לעקר אותה. אני תופס את זה כחטא נגד הטבע. אם הכלבה שלי נולדה פורייה, אז אסור לגזול את זה ממנה. מצד שני, זה בשביל הבריאות שלה. מה אתם ממליצים לי לעשות?

enbalush

New member
אימוץ כלבים זה גם חטא נגד הטבע

אני רואה כל שבוע גורים מסכנים שמגיעים למכלאות ומחכים עד שמישהו יואיל בטובו לאמץ 1 מתוך 10... ובאותו הזמן קונים גורים מחנויות ובעלים פרטיים על חשבון הנטושים, חוץ מהצלת גורים, אתה מציל את החיים של הכלבה עצמה.

אם אתה רוצה ללכת בדרך הטבע

אזי אתה צריך לתת לה להזדווג עם זכרים ולהתעבר כל פעם שהיא מיוחמת, לא לחסן אותה ולא לתת לה טיפול רפואי כשהיא חולה .ככה זה בטבע. אם אתה רוצה לעשות מה שבריא בשביל ליסה, יאריך את חייה וישפר את איכותם, אני מציע לך לעשות כעצתה של הוטרינרית. ברוך הבא לפורום

האפי לי

New member
אתה תאמץ את חמשת הגורים?

כי אצלי בבית אין מקום. במומות שאנחנו מאכילים חתולים יש 5 כלבים בערך שאף אחד לא רוצה (למרות שיש שם זאב בן שנה מהמם) בכל עמותה שתבדוק לא יקבלו את הכלבים שלך ואם לא ראית את הודעתה של קסה- גם לה למשל יש עכשיו 6 כלבים שזקוקים לבית דחוף. לפני שאתם ממליצים על המלטה תשקלו את הנסיבות. דרך הטבע היא שחיות שעברו השבחה גנטית אנושית שבין היתר סירסה את יכולת ההשרדות שלהם בטבע יסורסו גם באיברי הרביה שלהם כדי למנוע קצת צער בעולם, שלא לדבר על מחלות וסרטן ברחם. לעקר את הכלבה יהיה הפתרון הבריאותי והמוסרי הטוב ביותר

gimelgimel

New member
ברור! שקור! בטח!

מה, אם אתה היית צריך לקבל טיפול רפואי - לא היית לוקח כי זה "נגד הטבע"? למה הכלבה צריכה לסבול?

כן... אבל מצג שני

אם אני מעקר אותה, זה גורם לה לסבל מסויים. למרות שאולי היא לא מודעת לסבל שלה- היא לא תוכל יותר להרות... ולפי אמונתי, כל חייה שהיא פורייה אמורה להתרבות כדרך הטבע....

be_roo

New member
אז תן לה להתרבות "דרך הטבע"

תן לה להזדווג חופשי בכל פעם שהיא מתייחמת עם מי שהיא רוצה, תן לה להמלייט 5 גורים פעמיים בשנה.... מה? לא מתאים לך? זה לא נוח? זה נראה מוגזם? אבל זה הטבע! הסבל שניתוח עיקור גורם הוא אך ורק הקושי בניתוח עצמו והוא אפסי לעומת הסכנות הרבות וזמן החיים שמתקצר. כלבות מעוקרות לא סובלות מדלקות רחם שעלולות להיות קטלניות, הן לא סובלות מגידולים בעטינים וסרטן ברחם שהורג אותן, הן לא סובלות מזה שפעמיים בשנה הן "מתות" לברוח מהבית ולמצוא זכר להזדווג אבל הבעלים מכריחים אותן להשאר, הן לא סובלות ממכוניות שדורסות אותן כאשר הן כן מצליחות לברוח, הן לא הולכות לאיבוד בחיפוש אחר זיווג.....אבל מה זה לעומת התפיסה הערטילאית שלך לגבי "האושר שבאמהות הכלבית"

האפי לי

New member
דודו שלום

אם אתה חושב שהתרבות כלבים היא דרך הטבע יש כמה דברים שצריך לספר לך. נתחיל מגזעים כמו פאג או פקינזים שעל דרך הטבע לא היו יכולים לשרוד שבוע בעולם- עם בעיות נשימה בעיות ראיה ובמקרה של פקינזים גם בעיות ברגליים שקטנות מידי כדי לשאת את כל הגוף. פקינז (ודומיו) מוכרים לי כי גידלתי אחד בביתי, הם לא הגזעים היחידים שגודלו להתאים לטעם האדם אבל כל גופם הוא עונש. דרך הטבע היא שכלב שממליט ואין לו מזון בגלל הצטופפות יתר, גוריו מתים- אנחנו בני האדם אלופי בלתת לכלב תזונה ונוחות אבל מי דואג לגורים??? רוצה לפתח את החוש האמהי של הכלבה שלך? תאמץ גור מתנו לחיות לחיות אבל אל תתן לה להמליט- דרך הטבע הינו התירוץ הכי לא נכון כשמדובר בבעל חיים שללא התערבות האדם לא היה נוצר בכלל.

למעלה