שלום לכם

acamolit

New member
שלום לכם../images/Emo187.gif../images/Emo187.gif

מתי רצוי לגזום היביסקוס? תודה

אלי חדש

New member
ואני הולך לגזום את ההביסקוס שלי מחר

אצלי ההיבסקוס משמש כגדר חיה והוא התרומם מעל הגובה הרצוי לי. כתוצאה מכך רוב הפריחה שלו תהיה בחלק הגבוה. בגלל שאני רוצה פריחה דוקא בחלקים הנמוכים אני מרסנו כל חודשיים שלושה ולא מאפשר לו לעבור את הגובה הרצוי. ברצוני לציין שכל צמחי ההביסקוס מצבעים שונים הם תוצאה של יחורים שיחרתי לבד ואין אפילו שתיל אחד שנקנה. הגדר בת 3 שנים והיא מלאה ויפה ללא מזיקים.קצת קונפידור בקיץ חיסל את בעית הקנימות .

טסונמי1

New member
היביסקוסים סובלים בחורפים

קרים ורוח-הם ניצרבים חבל על הצימוח הצעיר שפרץ - לכן עדיף ליגזום באביב כאשר סכנת הקור והרוחות עברה

אלי חדש

New member
אצלי למרות לילות הקרה הם מחזיקים

מעמד נהדר ונראים נפלא - מבטיח תמונות מחר לפני ואחרי הגיזום.

לִיאֲת

New member
אלי, יש לך טיפים לייחור היביסקוס?

ראיתי כמה עם פרחים בצבעים יפים באזור שלי. חשבתי לשדוד גם להם ת'D.N.A. יש הוראות מיוחדות?

אלי חדש

New member
הביסקוס - בטח מאוד פשוט

חותכים ענף צעיר רצוי לא מעוצה וללא ניצני פריחה . טובלים בהורמון השרשה וכמו שעשינו לפוקסיות רק צריך כוסית קצת יותר גדולה. הזמן המעודף לכך הוא האביב שאז יש מלא צמיחה צעירה. יש לשים לב הרבה פעמים שיחי ההביסקוס מלאים בכנימות ועוד מזיקים. ההביסקוס חזק מספיק כך שזה לא ממש מפריע לו אבל ליחורים עדיף שיהיה נקי ממזיקים. בהצלחה

טסונמי1

New member
אלי פרח ההיביסקוס גדל על

קצה הענף- אים תמשיך ליגזום בקצב כזה תהיה לך גדר אבל מעט מאוד פרחים זו בעיה בגדרות היביסקוס -גדר מהיביסקוס רק עים אוהבים אותה פחות מסודרת

לִיאֲת

New member
באמת? אם ככה, הכי טוב בעיני זה

לעצב את ההיביסקוס על גזע, ולא כגדר חיה. מה דעתך?

טסונמי1

New member
בהחלט ניתן -לוקח זמן עד שמגיעים

לתוצאה הרצויה אבל בהחלט מרשים מצורף התצלום היחיד שמצאתי כרגע

אלי חדש

New member
פרחי ההיביסקוס בקצה הענף - נכון

הגיזום גורם להתפצלות ויצירת ענפים חדשים. באביב כל ההיביסקוס עם כל הענפים החדשים יפרח. וזו הסיבה שהקפדתי לגזום אותו כבר כעת על מנת לתת את מופע הפריחה היפה בתחילת הקיץ ולכל אורכו. נכון ניתן לעצב היביסקוס כעץ קטן על גזע או סתם לתת לו להתפרע או כגדר חיה כמו אצלי. ירוק לכל אורך השנה - צמח חזק לא מבקש כלום שורד את כל המזיקים גם ללא כל טיפול ומפצה גם בפריחה צבעונית . צמח אידאלי לגדר חיה. ובעינין אחר אך למעשה באותו עינין - אצלנו בעבודה יצרו גדר חיה בגובה מטר מ בוגונביליה - כל מספר חודשים גוזמים אותה ואז היא גדר חיה ירוקה. וכעבור תקופה כל הקטע מתמלא בעלים הסגולים והכל נראה סגול ויפה.אורך הגדר כמה עשרות מטר וזה נראה ממש טוב.

למעלה