שלום לכם

שלום לכם../images/Emo140.gif

ראיתי את הפורום הזה, וממש הייתי שמחה לשאול אתכם כמה שאלות- סבא שלי הוא עיראקי. הוא מבגדד. והוא היחיד שיכול לספר לי בערך איך זה בעיראק. איך היא נראת.. אבל הוא לא אוהב לדבר על זה. ראיתי 2 תמונות שלו,כשהוא היה קטן. ואני לא מצליחה להבין איך זה להיות שם? מבחינת ארכיטקטורה? הייתי שמחה לשמוע תיאור של העיר. חוץ מזה, יש בעירק חבל ארץ- כורדיסטן. משם מגיעים שאר הסבים והסבתות. ממקום שנקרא סולמניה. שאלתי את הסבתות על המקום, אבל הן מדברות רק כורדית. ככה שאני בקושי מבינה. וגם עם תירגום של אמא-היה לי קשה להבין את התיאורים שלהן. בכל אופן,אני מניחה שהמקום אולי לא כ"כ מוכר לכולם, אבל אם יש פה מישהו שכן מכיר את המקום- הייתי ממש שמחה לשמוע איך המקום נראה. וכל פרט נוסף. תודה רבה מראש לכל העונים!!!

ארכיטקטורה

לגבי שאלתך מבחינת ארכיטקטורה, יש ספר בנושא: הבית והרובע היהודי בבגדד, ארכיטקטורה וסביבית חיים מאת פרופ' גידעון גולני

../images/Emo51.gif אבל...

אני מתכוונת ממש בכלליות.. ולא רק על בגדד. אלא גם (ובעיקר!) על סולמניה... רציתי לדעת אם הבתים שם עשויים מאבן/מעץ/מבוץ? ואם הרחובות שם סלולים- או שהם מעפר? מהם כלי התחבורה (מכוניות/גמלים/חמורים..)? כמה אנשים/משפחות גרים בבית אחד? ממה ניתן להתפרנס שם? האם נשים עובדות? האם רוב האנשים הם אנאלפבתים או שאולי הם כן יודעים קרוא וכתוב? מצטערת על מבול השאלות, אבל אין לי את מי לשאול.. וזה באמת מעניין אותי.. אז סליחה מראש.. ותודה רבה לעונים.

סלימאניה../images/Emo98.gif

שלום רב. סלימאניה, היא עיר כורדית, הרוב שם הם כורדים, יש מעט מאוד ערבים שם. לצדאם חוסיין היתה תוכנית להעביר לשם הרבים עיראקים דוברי ערבית, אבל זה נכשל, משום שמיד אחרי מלחמת המפרץ העיר עברה לשליטה כורדית כמעט מוחלטת. לפי מיטב ידעתי, הייתה עליה קטנה מאוד מהאזור הכורדי לפני כ 7 שנים, חלקם היו מסלימאניה, שמעתי שרובם עברו לגור בנצרת, אבל זה נראה לי שזה סתם שמועות, והם מן הסתם מפוזרים בכל הארץ. היתה כתבה מורחבת עליהם בזמנו בעיתון, אולי אפשר לאתר את הכתבה הזאת. חלק גדול מהם הם אנאלפבתים. העיר סלימאניה, בהיותה שייכת לאוטונומיה הכורדית, היתה פתוחה לעיתונות וקשרים מן המערב, לכן חייב בתוך האינטרנט להופיע שם כתבות ותמונות על עיר. עדיין המקום היה מסוכן בגלל הריבים של הכורדים בינם לבינ עצמם וגם בגלל המעורבות של איראן באזור. עדיין חייב להמצא חומר באנגלית על העיר. בכל מקום בעיראק, כולל בגדאד, יש שכונות עוני, אשר בנויים מצואת פרות ותבן, מאוד נפוץ בעיראק, ובטוח שסלימאניה מוצפת בהם. סלימאניה, מפורסמת בזכות הלבן פרות שלה, והקצפת מתוקה שבערבית קוראים לזה (קימר), בטוח שיש עוד המון דברים שסלימאניה מפורסמת בהם בגלל שסולימאניה היא עיר מאוד מאוד עתיקה, אני חושש שהיא יותר עתיקה מבגדאד. ד"ש לסבים וסבתות משני הצדדים.

למעלה