שלום לכם

אסתי 39

New member
שלום לכם../images/Emo140.gif

שמי אסתי, ולאחרונה אימצתי כלבה מ - S.O.S חיות. כלבה מקסימה כשאמרו לי שגילה שנה פחות או יותר. אינני יודעת מתי אפשר לומר על כלב שהוא בוגר, אך באני שלנו מתנהגת כגורה ... יש לה בעיות התנהגותיות , למשל, כשלא היינו בבית, חפרה בור בספה וכיסחה אותה. (כמובן שהשארנו אותה עם אוכל, מים, ומשחקים משלה...) כמו כן בטיול שאנו עושים איתה, היא לא ממש ממושמעת.... שאלתי, איך אני פותרת בעיות אלו בדרך הכי טובה גם לבאני וגם לנו? אשמח לקבל תשובות. אסתי

be_roo

New member
כלב בגיל שנה הוא אמנם כבר גדול

ובגודלו הסופי פחות או יותר, אבל זה לא אומר שהוא בוגר. זה גם לא ממש משנה לשאלה, כי ישנם גם כלבים בוגרים שלא אולפו ומשחיתים את הבית. לגבי משמעת בטיולים, אין מנוס מאילוף בסיסי, אם אין לכם נסיון, מומלץ לפנות לבעל מקצוע. ניתן גם לקרוא חומר עיוני ולנסות בעצמכם, למרות שזה לא קל כמו שזה נראה. לגבי השחתת הבית. בדר"כ ההתנהגות הזו נובעת משעמום, היא עדיין צעירה ויש לה מרץ, ופתאום משאירים אותה לבד בלי ששום דבר קורה ואנשים מסתובבים היא משתעממת ומוצאת לה עיסוקים אחרים. מומלץ בשלב הזה להגביל אותה למקום קטן יותר, לסגור אותה בחדר עם מים וצעצועים (חדר ללא דברים להריסה), או לקשור אותה לאיזור מסויים בבית. לאט לאט היא תתרגל שאין ברירה וכשלבד בבית הכי טוב זה לישון.

האפי לי

New member
הי אסתי, תתחדשי על הכלבה

גם אנחנו אימצנו כלב בוגר מאס או אס (בן שנתיים וחצי בזמן האימוץ) וגם איתו היו בעיות התנהגות (תקף כל גבר שעבר לידו בבית או בחוץ, עשה המון לכלוך...)היתרון של גיל צעיר שעוד אפשר להביא מאלף התנהגות הביתה, ויש גם קבוצות אילוף במקום אחר מחוץ לבית. כדאי לך בנושא זה להתייעץ עם מי שמבין ומכיר כי אני בתחום האילוף לא יודעת כלום. אנחנו חשבנו על הבאת מאלף ויד הגורל הובילה אותנו למאלף גרוע שבא לפגישה ראשונה דחף לכלב ממתקים ואמר שהוא יהיה תוקפן לעולמים, אז ויתרנו על אילוף. כמה חודשים לאחר האימוץ הכלב התחיל להרגע בהדרגה, ואנחנו התביישנו שלא חזינו את זה קודם. הכלבים האלו שבאים מעמותות לפעמים כל כך פגועים וכל כך מפחדים ששוב פעם הם יגיעו לרחוב שהם מתנהגים בצורות שלא אופייניות להם בין אם בוחנים את סבלנות ההורים החדשים או מפחדים ממש להתעסק איתם. אני מבטיחה לך שתוך כמה חודשים את תשכחי שהכלבה שלך עשתה כל כך הרבה נזקים ותראי שהיא תתנהג בצורה הרבה יותר מתונה. אני חושבת שגם אם תחליטו לערב מאלף כדאי לתת לה קצת זמן בבית שתדע שהיא שם לתמיד.

האפי לי

New member
עוד משהו חשוב

אנחנו קיבלנו מאס או אס את הכלב עם פנקס חיסונים. יצרנו קשר עם הוטרינר הקודם שלו שהיה מקסים וזכר את הכלב והשלים לנו את התמונה בנוגע לכלב. אם יש לך מידע על וטרינר קודם כדאי לך לנסות ליצור איתו קשר

© Tweety ©

New member
לא הייתי הייתי מתייחסת את זה

לעבודה שהיא מתנהגת כמו גורה. אלא דווקא לחרדת נטישה.הרבה מהכלבים שמגיעים למלאכות או שנזנחו בעבר ע"י בעלים קודמים או שעברו התעללות ולכן,כל פעם שאתם עוזבים את הבית היא כ"כ מפחדת ששוב עזבו אותה ולא יודעת מה לעשות. היא נוהגתב אותו אופן שאתם בבית?מכרסמת נעליים למשל? ומה קורה בטיול?לא פירטת.. תראי,לוקח לכלב זמן להתרגל לסביבה החדשה שלו ולאליכם.אפשר לפנות לאילוף אבל למה כ"כ מהר?ולמה לזרוק כ"כ הרבה כסף? תני לה זמן להתרגל,אל תפחדי לנזוף בה שהיא עוברת את הגבולות-להפך זה הזמן להגדיר לבאני את הגבולות. בהצלחה

אסתי 39

New member
תודה לכולכם.../images/Emo45.gif

אז ככה, באני לרוב, כשאנחנו בבית, מתנהגת בסדר גמור, לא לועסת דברים שאנחנו אסרנו עליה, נעליים, ריהוט וכו'. המקרה האחרון קרה באמת כשלא היינו הרבה זמן יחסית בבית. (לרוב כשאין מישהו בבית זה למשך שעות מועטות, שעתיים שלוש לא יותר, והפעם נעדרנו ליותר שעות...) היא בסך הכל כלבה נהדרת, מלקקת ואוהבת המון, מכניסה את ראשה מתחת לידיים, שנלטף אותה בלי סוף ,נובחת בקושי, ו...מקסימה אמיתית. בדרך כשמטיילים איתה, היא מושכת חזק מאד, ובמיוחד כשנפגשת עם חברים, חתולים או כלבים, ואז היא ממש נכנס ל"אטרף" של השתוללות וקפיצות, שאפילו לי מאוד קשה לאחוז ברצועה. אז מכם לקחתי לעצמי את הרעיון, לתת לזמן לעשות את שלו, להמשיך לאהוב אותה וללטף, שתבין שהיא שלנו לתמיד. לנזוף כשצריך,ולהרגיל אותה למשפחה שאימצה אותה. ושוב פונה אלכם, מה עושים כשיוצאים איתה? (ניצן הקטנה רוצה גם לטייל איתה ואני חוששת שהיא לא תוכל מהסיבות הנ"ל) שוב תודה אסתי

be_roo

New member
ניתנה כבר התשובה - אילוף

כדי שתוכלו לטייל איתה בנוחות, בלי משיכות, בלי חשש שהיא תשתחרר ותברח, אתם חייבים ללמדה משמעת בסיסית.

מייקלס

New member
היי אסתי - תתחדשי ../images/Emo140.gif

בהחלט חשיבה נכונה לתת לזמן לעשות את שלו - אתם זקוקים לזמן כדי להכיר את הכלבה, וגם היא זקוקה לזמן כדי להסתגל אליכם. כלבה בגיל שנה בהחלט עדיין לא התבגרה לחלוטין אך גם כאשר תתבגר, ייתכן ומדובר בכלבה בעלת אופי עליז שמח ושובב. ישנם כלבים שנראה שלעולם לא התבגרו. לגבי הטיולים - במידה ואין לכם שום נסיון באילוף גם אני ממליצה להתייעץ עם מאלף מקצועי - כדי שהכלבה תהיה ממושמעת יש צורך ללמד אותה כמה פקודות בסיסיות - "שבי" , "עמוד", ו"אלי". ניתן לעשות נסיון קטן בטיולים (למרות שאני מעט ספקנית לגבי היעילות ע"פ התאור שנתתם) כאשר הכלבה מתחילה למשוך - לא להגרר אחריה. פשוט להעמד ולא לזוז ולהוסיף מילת מפתח "לאט" או מילה דומה. בהתחלה הכלבה לא תבין ותהיה במבוכה, או לחילופין תנסה להמשיך למשוך. במידה והכלבה נעצרת יחד איתכם, לשבח אותה על התגובה. עניין התשבוחות מאד חשוב כאן. הכלבה צריכה להבין שע"י עמידה (או בעצם אי משיכה) היא מקבלת תגמול חיובי ממכם. אם מדובר בכלבה שיש לה "תפיסה מהירה" היא תתחיל להגיב בהתאם, וכל פעם שאתם תאטו את צעדיכם תוך כדי נתינת הפקודה לאט היא תעמד ותמתין לכם. (ולא לשכוח לשבח!) שווה נסיון.

ניל´´י

New member
אסתי שלום

על פי התמונה נראה כי הכלבה מעורבת עם מלאמוט או האסקי, הגזעים הללו ניחנים באופי עצמאי מאוד ואהבה לבני אדם, גם אני מצטרפת לעמיתי שיש לפנות ליעוץ אצל מאלף טוב. המלאמוט הינו כלב בעל יכולות למידה מעולות, הוא תמיד ירצה לרצות את בעליו למרות אופיו העצמאי, הדרך הטובה לחנך את הגזע זה ע"י חיזוקים ופחות ע"י גערות, בהצלחה!! כלבה ממש יפה!!! ניל"י

למעלה