שלום לכם

YuviR

New member
שלום לכם ../images/Emo13.gif

היי. אני יובל, ואני מאוד רוצה לגדל חמוס. קראתי את המאמרים בטאגליינס וגם את "ספר החמוס" אבל עדיין יש לי כמה שאלות על חמוסים שחשבתי שתוכלו לענות מנסיונכם האישי. אז... -האם הריח של החמוס ממש בלתי נסבל? כי אני מתכוונת להחזיק אותו בחדר שלי. -הארגז שבו הוא עושה צרכים צריך להיות מחוץ לכלוב? אם כן, אז לשים אותו בחדר שלי לידו? כי גם זה בטח יגרום לריח ואחרי הכל, זה החדר שינה שלי... :-S מה יכול להיות פיתרון לבעיה הזאת? -כמה בערך חמוס עולה? תודה רבה

שלום גם לך...

*יש אנשים שלא אוהבים וממש לא יכולים לחיות עם זה ויש אנשים שמתרגלים ויש אנשים שאוהבים את הריח ומסניפים את החמוס שלהם ויש לא מריחים בכלל. אני ממליץ ללכת למישהו שיש לו חמוס ולהריח *יש אנשים שהארגז חול פנים ויש בחוץ בגלל מערכת העיכול הקצרה קשה להם להיתפק אז רצוי לפזר כמה בבית. *אם תעברר את החדר שלך כמו שצריך(שהחלון פתוחה,הכלוב נקי וארגז הצרכים נקי) אז הריח היה פחות חזק והרבה, וכמובן ושגם עיקור סירוס מוריד משמעות את הריח. *הפיתרון הוא חדר נקי יש גם בשמים לחיות ולחמוסים וכמובן עיקור וסירוס. ויש גם מטהרי אוויר שיכולים אבל לא אלה של השרותים מיוחדים. *כל העסק של החמוס הוא בערך כ1700 שקל שזאת אומרת... עיקור/סירוס 300-400 חיסונים130-170 כלוב600-800 חמוס250-350 אוכל80-100 חול25-70 זהו בערך והשתלבות מהירה וחשוב לקרוא הרבה הרבה הרבה דודי

שלום יובל.. ../images/Emo13.gif

וברוכים הבאים לקהילה
אז ככה, אני יענה לך מנסיוני האישי, אני מגדלת 2 חמוסים בחדרי, בלי כלוב.
הריח: מבחינתי , הריח הוא נסבל, בדרך-כלל מי שמגדל חמוס , רגיל לריח שלו, וזה לא מגעיל אותו. אני אישית, רגילה לריח שיש להם, אני אף אוהבת אותו לא יודעת זה כנראה כי אני ממש אוהבת אותם. בחדר שלי, יש ריח. ואני לא מרגישה אותו בכלל שהתרגלתי אליו, אני ממש לא מרגישה אותו, אבל אם מישו אחר נכנס אלי לחדר, הוא מרגיש את הריח.אבל אפשר להעלים את הריח כמעט לגמריי אם מאוורררים את החדר בצורה מסודרת ושומרים על נקיונו.
ארגז הצרכים: אם את מתכננת שלחמוס שלך יהיה כלוב ,אז רצוי , או חייב אפילו, שיהיו 2 ארגזים, מן הסתם גם בכלוב, וגם בחדר (מקווה שאת יודעת על העניין שצריך לתת לחמוס שעות בילוי מחוץ לכלוב) - ואת הארגז שמחוץ לכלוב תשימי במקום שבו את רואה שהחמוס עושה הכי הרבה צרכים ,לוא דווקא ליד הכלוב. וכמו שאני מכירה חמוסים,אז זה יהיה באיזשהיא פינה. חמוסים הם חיות נקיות מאוד והם אוהבים לעשות צרכים בפינות מסויימות לא סתם מפזרים את זה בכל מקום. - אם מנקים את הארגז בצורה מסודרת, אז לא אמור להיות ריח. צריך להחליף חול לעיתים תכופות. אגב אני קניתי מתקן כזה לחתולים שבא עם מכסה כזה כמובית, עכשיו הם בתהליך להתרגל אליו.
מחיר החמוס: חמוס אצל מגדל , עולה עד 350 שקל.המחיר בד"כ נע בין 250-350 שקל בדרך כלל. בחנות החמוס עולה בין 600-800 שקל, לא רצוי ליקנות חמוס בחנות בגלל שבחנויות הם מוחזקים בתנאים נוראיים, ולכן נהיה להם אופי עצבני, ומי רוצה חמוס עצבני?
אבל יש גם הוצאות אחרות כמו עיקור וסירוס, אוכל,חול, כלוב(אם את רוצה) וחיסונים.על זה כבר דודי כתב לך למעלה
אני מקווה שעזרתי לך, ומקווה שתהיי מספיק מוכנה לרכוש לעצמך חמוסון קטנטן ומתוק
ואת תראי שלא תתאכזבי מהייצור המופלא הזה....
בהצלחה

למעלה