שלום לכם

Mורני

New member
שלום לכם ../images/Emo13.gif

הגעתי לכאן ע"י המלצה מחברה . אני אציג את עצמי קודם . קוראים לי מורן נשואה 5 חודשים ל
מקסים . הבעיה שלי היא לא עם ההורים שלי , היחס בינינו מקסים ואוהב . הבעיה שלי זה החצי עם המשפחה שלו . אני אספר בגדול בעלי . ההורים שלו גרושים ,אני לא כל כך יודעת ומכירה את סיפורי העבר של המשפחה . מה שמפריע לי ובגלל זה פניתי אליכם לקבל עיצות/הערות/הארות זה היחס בין האחים והאימא . החצי בן 31 , אחותו בת 30 , יש לו אח שלומד רפואה באיטליה בן 26 ואחות בצבא בת 20 . היחסים שלי אתם הם יחסים של שלום והחלפת כמה מילים , לא יותר , לא כי אני לא רציתי , פשוט אף פעם לא התפתחה שיחה . לאף אחד זה לא מפריע , ולכולם כנראה נוח עם זה . בכל תהליך החתונה אף אחד כולל האימא לא היה שותף , ההורים שלו נתנו כסף . ההורים שלי עזרו לנו בקניית מוצרי חשמל לדירה . לקראת החתונה התחלתי להרגיש שמשהו לא כל כך מסתדר לי . אחיו הגיע לארץ לפני החתונה אבל למסיבת רווקים הוא לא היה , כי הוא נסע לאילת . כל המשפחה שלו לא הגיע למקווה שלי , בתירוץ של יש להם עיסוקים אחרים , למסיבת רווקות שלי האחיות שלו אמרו שיגיעו ולא הגיעו . כל זה נורא הציק לי אבל נתתי לדברים לזרום , מעט בכעס ומעט בהבנה . היחסים שלי עם המשפחה הם לא קרובים , מסתכמים בשבת פעם בשבועיים , לי היה קשה בהתחלה ללכת לשם אחרי החתונה ואחרי התחושה שהם לא שמחים בבחירה של בעלי . רבנו על זה והוא אמר לי שאני ממיינת והם אוהבים אותי , בשבילו אני הולכת לשם , ולא תמיד בשמחה . לא מרגישה שם כל שם נוח , לא כל כך מרגישה שייכת . השבוע דברים התחילו ממש לצרום לי . אחיו הגיע יום שישי לארץ ל3 שבועות . נסענו לסבתא שלו כדי לחכות לו שיגיע . אחרי שעה ומשהו הוא הגיע , שיחה קצרה ונסענו הביתה ,במוצ"ש הייתה יום הולדת לאחד הבני דודים . הגענו לאחר צאת שבת(שומרים שבת). למרות שהודענו שאנחנו מגיעים המסיבה נגמרה , האחים שלו (2 אחיות ואחיו) יחד עם בת דודה שלהם התכוננו לצאת , הם לא הציעו לנו להצטרף . הסופ"ש המתקרב אימא שלו נוסעת לטבריה עם האחים שלו ולא הציעו לו לבא , לפחות לא שאני יודעת . אתמול הלכנו לבקר את סבתא שלו והתברר שאחים שלו , יחד עם בני דודים נוסעים לקסריה ל"לילות קסריה" לא הציעו לו , הוא שאל לאן ואמר שגם אנחנו באים . אולי אני נשמעת קטנונית אבל אני מרגישה שהם לא משתפים אותו , לא כל כך איכפת להם אלא אם הם צריכים עזרה במשהו . לי זה נורא צורם לראות את זה , ואני לא כל כך יודעת מה לעשות . אני לא יודעת אם הוא מודע לזה ומעדיף לעצום עיניים , או שהוא אפילו לא שם לב . לבא ולהגיד לו שהמשפחה שלו מתנהגת אליו מגעיל ולקחת את הסיכון שהוא יכעס ויריב איתי
לשתוק ולספוג את זה, למרות שזה מפריע לי וגם בי זה פוגע כי הוא חצי ממני
אני אשמח לשמוע דעות שלכם עיצות כי אני לא יודעת כל כך מה לעשות וכואב לי לראות את זה מהצד . המון תודה
מורן.

דיא

New member
עצוב כשדברים מרגישים כל כך לא טוב

אבל אני יכולה לתת עצה רק מהנסיון שלי. אחרי זמן מה, בו נסינו לפתור אחד לשני את הבעיות של כל אחד עם המשפחה שלו, האיש שלי ואני הבנו שהדבר היחיד שאנחנו יכולים לעשות זה לתמוך האחד בהחלטות של השני ולחזק אותנו אישית - לא ליזום יחסים או הפסקת יחסים, לא לכעוס אחד את הכעסים של השני, לא לריב את הריבים של האחר
. אם לאיש שלך לא מפריע או שהוא בחר להתעלם, לפי דעתי את רק צריכה לתמוך בו. הוא מי שחשוב כאן וגם את ההחלטות שלו צריך לכבד, גם אם הן לא לרוחך. מקווה שזה יסתדר, ואלו רק קשיי התרגלות למצב החדש משני הצדדים.

מאוד מסכים עם דיא, אבל יש

גם אפשרות נוספת. את צריכה להחליט אם היא מתאימה לך: ראשית להבין שהם לא קיבלו אותך בלבביות למשפחה רק בגללו ולא בגללך ושנית להבליג, לעבור הלאה ולנסות להיות הגשר שלו למשפחה שלו. אולי להתקשר לאחיות שלו, לדבר איתן, לצאת איתן אולי יש איזה עניין לא סגור בינו לבין המשפחה. אני מאמין שעם האחיות שלו תוכלי להיות בקשר והן כבר יעשו את העבודה עם שאר המשפחה. מה שכן כדאי להשקיע בזה עכשיו בתחילת הנישואין ולא לחכות שתהיה משכנתא וילדים ותינוקות מייללים (אז כבר תשומת הלב שלך תהיה במקום אחר).

Mורני

New member
לא בדיוק נכון

אולי לא הסברתי את עצמי טוב . כלפי חוץ הכל ורוד שם הם מתנהגים כאילו הם אחים קרובים לכן זה מציק לי . כי זה לא כך , בין 3 האחים יש יחסים טובים . לדבר עם אחיות שלו זה לא אפשרות . אין לי את הטלפון , אף פעם לא דיברתי איתן מעבר לשיחות כשאנחנו נפגשים . וחוץ מזה להן נוח ככה , הן אלו שלא מתאמצות לפתח עם אח שלהם קשר .

נץ666

New member
אז מה אכפת לך? מדוע זה הופך לענין

שלך? תני לחיים לזרום בלי לנסות לשנות אותם. אני ממש חושש שהתעקשות מוגזמת שלך בענין הזה, כפי שכבר נרמז לך כאן, תוביל ל"פיצוץ" שם במשפחה ו/או לכך שבעלך יתנתק משאריות הקשרים שיש לו ו/או שזה גם יכול לחבל בזוגיות שלכם. תחשבי טוב טוב לפני שאת מתחילה במסע הזה לשיפור "מערכות היחסים של בעליך עם משפחתו" כי לעולם אינך יכולה לדעת את תוצאות המסע הזה, ובדרך כלל הן יצאות רעות מאוד.

גלבועא

New member
כמה קושיות

1. לא כולם/ן הולכים למקווה עם הכלה, לכן אני מופתע 2. יתכן ואחיו שולל את ענין "מסיבת רווקים" ובגלל זה לא בא? חלק מהדברים שאת מספרת נשמע לי כמו את מוצאת סיבות להיעלב או להרגיש דחויה. אם הדברים כל כך חשובים לך, דבר ראשון דברי עם בן זוגך. דברי, אל תריבי
. תציגי בפניו את התחושות שלך, תסבירי לו מה מפתיע/לא מוצא חן בעינייך ותקשיבי לו היטב, זו המשפחה שלו. יתרה מכך, אני כבר נשוי למעלה מעשרים שנים [יש לי בת בת 20] ועד היום אני לומד דברים חדשים על משפחת בת זוגי והיא על משפחתי. צריך להבין שמה שמקובל בעינייך לא בהכרח מחייב אנשים אחרים. בהצלחה

Mורני

New member
תשובות

לאחר המקווה אמא שלי עשתה מסיבה קטנה הזמנתי אותן שיביאו הן לא באו . זה פחות הפריע לי , לי היה חשוב שהמשפחה שלי תגיע . לגבי אחיו , הוא העדיף לרדת לאילת בידיעה שלאח שלו יש מסיבת רווקים . כמה פעים אח שלו מתחתן
אני כן נפגעתי מהם , כן נעלבתי , כן הרגשתי לא נעים מעוד הרבה סיבות שלא פירטתי כי זה לא קשור לנושא . אני מעירה לו בעדינות על דברים , אבל יש מן תחושה שהוא לא רואה את כל זה . ואולי בגלל שאני מהצד רואה את זה ולא רגילה להתנהגות כזאת לי זה מציק . אנחנו בבית ארבע אחיות , לא תמיד אנחנו מסתדרות ואבל די מגובשות ביחד . נראה לי שמה שקרה לי כאן זה שלא הצלחתי להסביר את עצמי כמו שרציתי . לי מציק שהם אחים שלו אבל מעדיפים אותו לפי הצורך שלהם ולמרות הכל הוא דווקא כן דואג להם וכן איכפת לו מהם . אני מבינה את הצורך שלו , כי הוא רוצה לשמור על המשפחה ומעדיף לעצום עיניים לפעמים . לי זה מציק ואני לא יודעת מה לעשות , לדבר ולהגיד , לסתום את הפה , לחרוק שיניים ולהמשיך לתמוך בו

גלבועא

New member
תראי

לא הבנתי מה אכפת לך שאחיו לא הגיע למסיבת הרווקים שלו, ומכאן מדוע זה מטריד אותך שאחיו ואחיותיו לא פועלים כמוך וכמו אחיותייך? האם המצב הזוגי ביניכם חסר לחצים ודאגות ותוכניות לעתיד שזה הדבר היחיד שנותר לטפל בו? אני שומע ברקע את הרצון שלך לשנות-להשפיע על חייו ו/או על משפחתו. לדעתי התחתנת אתו ולא עם משפחתו ויש מקום להתעסק בזוגיות שלכם ולא בהתנהגות בני משפחתו.

alona 9

New member
מורני

את מזכירה לי את עצמי בתחילת נישואי,מנסה לפענח כל חיוך שלהם,כל משפט כל הזמנה וכל סירוב,את לא מתארת לעצמך כמה אנרגיות השקעתי בכעסים,בלהעלב,ב-"אח שלך אמר"או למה אמא שלך לא?...."כמה כאבתי התנהגויות שלהם שלא היו מוכרות לי בכלל... אז,אחיו לא הגיע למסיבת הרווקים,בואי נחשוב רגע, מה יצא לך אם תנסי להוכיח אותו על ההתנהגות הזו, הבחור העדיף לרדת לאילת, אם בעלך (אחיו) היה חשוב לו יותר הוא היה מגיע למסיבה. אני לא חושבת שהם לא שמחים בבחירתו,אני חושבת שזו השתלשלות של מערכת יחסים בינהם (בן בעלך למשפחתו), לא הציעו לילות קיסריה,לא הציעו טבריה,לא משתפים אותו...זה את?? לא ולא זה הוא והם. הוא מעדיף לעצום עיניים,עצמי גם את שלך,המשיכי להיות נחמדה,המשיכי לחייך, אל תעוררי כעסים כי בסופו של דבר מי שיפגע זה רק בעלך.. כן חמודה,לשתוק ולספוג..את בתחילת הדרך ובהמשכה בוודאי יהיו לך עוד המון מקומות להשקיע בהם את האנרגיה.. עוד משהו, יתכן והם לא כל כך מכירים אותך,תני להם צ'אנס,הראי להם כמה את נחמדה, אט, אט, הם יפנו לך מקום בליבם. חמישה חודשים זה זמן קצר,לא כדאי מלחמות,השקיעי בזוגיות יקירה.

pf26

New member
קשה ליעץ כשלא מכירים את כל

הפרטים. דבר ראשון - למרות שאני נשואה כבר כמעט 20 שנה, ומשפחתו של אישי קרובה לי יותר ממשפחתי - זו עדיין משפחתו!!! את לא יכולה לדעת בדיוק איך הוא גדל, מה היו היחסים בין האחים ומה קרה בתהליך הגירושין של ההורים. נראה שבן-זוגך מקבל את המצב הקיים ולא מתרגש מכך. לא תרוויחי כלום בכך שתעירי לו על התנהגות האחים שלו. מקסימום תגרמי לכך שהוא יפגע מהם ויהיה פיצוץ, שלא נראה לי שיעזור לשיקום היחסים (זו התרשמות שלי ממה שכתבת). לא בכל המשפחות יש יחסים חמים. לא תמיד האחים נפגשים ויוצאים לבילויים משותפים, ושוב - את בעצמך כתבת שאת לא יודעת בדיוק מה היה בעבר. הייתי מניחה לו לנהל את היחסים שלו עם משפחתו ולא מתערבת. אם יפגעו בך באופן אישי, זה כבר משהו אחר, אבל כרגע נראה שאת נפגעת במקומו - והוא לא צריך את זה.

יחסים בין המשפחות

מדברייך אני קוראת שאתם שומרים שבת ושומרים מצוות ומשפחתו לא - האם אני צודקת? אם כן אז אני יכולה להבין את התנהגות משפחתו (למרות שקשה לי לקבל אותה) גם במשפחתי (הבן של אחי חזר בתשובה נשוי לבת של רב הקים משפחה) ואנחנו סך הכל משפחה לא קטנה שמנסים להתאחד מידי פעם - עושים את זה בדרך כלל בשבתות - כי במשך השבוע כולנו עובדים - ולכן ברוב הכינוסים האחיין ומשפחתו לא מגיעים. חשבנו להתחשב בהם ולהעביר את האירועים לימי שישי בצהריים אבל גם זה לא מתאים להם (עסוקים בהכנות לשבת). אז פשוט השלמנו עם זה שאת הקטנות אנחנו רואים רק באירועים משפחתיים - חתונות בר מצווה וכו'... לדעתי אינך צריכה להתעקש על יחסים חמים עם משפחתו, אם אינם מעוניינים בקרבתכם - זו זכותם. עליכם להיות חזקים לתמוך זה בזה - ואינכם יכולים להכריח את משפחתו לצרף אתכם אליהם. ההפסד בסופו של דבר - שלהם.

רוני471

New member
מורני יקרה../images/Emo24.gif

אני יכולה להגיד לך ,שיש כל מיני סוגים של משפחות חלקם חמים יותר חלקם פחות ,יש מגובשים יותר ויש שמספיק להם לדבר אחד לחודש, אני מציעה לך לא לקחת את הנושא באופן אישי, וליחס לזה חשיבות ולחשוב שאת הבעיה ושהם לא מרוצים מבחירת בעלך, הם כנראה לא משפחה חמה ומאוחדת ,ולא תפקידך לשנות אותם , תפקידך לשמור על הזוגיות שלך, וכך תעשי את בתחילת דרכך,אל תתני למשפחה שיחסים בתוכה לא חמים וטובים, אל תצפי לעזרה פשוט שתצטרכי תואמרי ,את יודעת כגודל הציפיות כך האכזבות, תשקעי בבית שלך בזוגיות שלך, עם את רוצה את יכולה את ליזום להזמין לארוחה מידי פעם אבל לצפות גם לא לקבל פידבק חזרה,ולא להיעלב כי אולי זה הם, מורני אין משפחה מושלמת וכשמתחתנים מקבלים את החסרונות והיתרונות את יכולה לבחור לראות זאת כמשהו שלילי נגדך או כי הם פשוט סוג כזה של מישפחה,בכל משפחה יש את האח שהוא יותר בענינים ואת האח שפחות ,אולי בעלך הרגיל אותם שהוא לא יוזם לא מתקשר וככה הם הורגלו, אני בטוחה שיעבור הזמן והיחסים יהו טובים יותר כי הם יכירו אותך ואת אותם המון בהצלחה רוני

m i t a l y

New member
Mורני, ברוכה הבאה אלינו... ../images/Emo140.gif

האם את עדיין איתנו? בואי ספרי לנו מה החלטת בעקבות התגובות שקיבלת???

Mורני

New member
קודם כל תודה לכולכם ../images/Emo140.gif

קראתי את כולם יום חמישי ויום שישי בבוקר . ישבתי וחשבתי עם עצמי האם באמת שווה לי לעורר ולדבר על הנושא . מתוך התשובות לשכם ומתוך ההכירות שלי עם החצי ,הגעתי למסקנה שאין טעם . הוא לא יאהב את זה , כי זה ממש לשים לו את המראה מול הפנים . אף אחד לא יאהב את זה , העדפתי להשאיר את זה ככה . אני מקווה שביום מן הימים הוא יבין את מה שאני רואה עכשיו ואני בטוח אהיה שם בשבילו . שוב תודה לכולכם על העיצות , על העירות ועל הארות שנתתם לי . אני מאמינה שלקחתי קצת מכולכם גם אם לא במודע . אתם פורום חמים ונעים . צדקה המחברה המקסימה שלי שאמרה לי את רוב מה שאמרתם בעל פה . היא אמרה לי להכנס לכאן ולשאול אולי יתנו לי תשובות שונות משלה . תודה לך מקסימה שלי על זה שאת קיימת ועל זה שאת תמיד מוכנה להקשיב וכשצריך גם לייעץ . אוהבת אותך ומודה על היום בו הכירנו
תודה

למעלה