שלום לכם

N o k i

New member
שלום לכם../images/Emo13.gif

התלבטתי הרבה אם לשלוח את ההודעה הזו או לא, משום שלאור נסיוני היא עלולה לפגוע ולצער מאוד..אבל הנושא מטריד אותי, מצטערת מראש אם פגעתי במישהו או העליתי נושא כאוב. לפני חודשיים לערך, חבר שלי סיפר לי על חבר של סבו, שנאלצו לכרות לו את הרגל בעקבות הסוכרת. הזדעזעתי, ידעתי שיש משהו בסוכרת שקשור לכפות הרגליים, אבל לא התעניינתי אף פעם, כי המגמה של אבא שלי היא להסתיר כל מה שנוגע לסוכרת (הוא חולה בסוכרת נעורים). אני לא יודעת כלום. אני מגלה ע"י התבוננות ונסיון. העניין הזה פגע בי לא פעם, למשל שהייתה לו "ירידת סוכר" (נדמה לי שזה היה זה) והוא התחיל לדבר ולהתנהג בצורה מוזרה ומטורפת, ונאלצנו לקרוא לאמבולנס. לקחתי את זה קשה ולא הבנתי מי מו מה, אף פעם לא טרחו להסביר לי. בקיצור, הפעם הלכתי ושאלתי את אבא למה זה קורה שנאלצים לכרות לאדם רגל. הוא הסביר לי בערך, אבל מחשבותיי גלשו למקום אחר ולא ממש הקשבתי. כשהוא סיים שאלתי אם זה יקרה גם לא, והוא רק חייך חיוך סרקסטי כזה, כאילו לא הייתי צריכה להעלות את הנושא ולהכאיב לו. הוא אמר לי להתעניין בדברים שלי. לכן אני שואלת כאן- האם לכל חולי הסוכרת יאלצו לבסוף לכרות גפיים? זה נשמע לי קצת מופרך אבל אני בכל זאת רוצה לברר. ואם תוחלת החיים של חולי הסוכרת נמוכה יותר משל אדם בריא? תודה רבה לכל העונים

קצת על נושא הרגליים

לסכרת יש מספר סיבוכים. חלק מהסיבוכים הם מאד קשים, ויכולים להגיע עד לכריתת רגליים, עיוורון וכד'. החדשות הטובות הם, שלא כל מי שחולה בסכרת אמור להגיע למצב הזה. הסיבוכים הקשים יגיעו לרוב אם החולה לא מקפיד לאזן את עצמו וממשיך להיות עם סוכר גבוה במשך שנים. לפי מה, שהבנתי, רוב החולים לא מגיעים למצב הזה. עקרונית לא ניתן להבטיח לכל חולה סכרת, שלא יהיו לו סיבוכים בעתיד, אבל באותה מידה לא ניתן להבטיח את זה לאדם בריא לגמרי

N o k i

New member
תודה רבה!!

ובקשר לשאלה השנייה? מובן לי שגם לאדם רגיל יכולים לקרות סיבוכים כתוצאה ממחלות שונות ומשונות, אבל האם לחולי סוכרת בעיקרון יש תוחלת חיים נמוכה יותר?

דואגת1

New member
אריכות חיים

ראשית, יפה שאת מתענינתורוצה להבין, וחבל שאביך אינו מוכן להסביר לך ביתר פרוט וסבלנות. עקרונית, כל אדם אשר אינו שומר על אורח חיים בריא:משקל תקין, תזונה מאוזנת ופעילות גופנית, סיכוייו לחלות די גדולים, והתוצאה תהיה שגם תוחלת החיים שלו תתקצר. אורח חיים בריא חובה לסגל מגיל צריך, מה שיותר צעיר יותר טוב. בנוסף, מי יודע מה צופן לנו העתיד ? עקרונית, סוכרתי אשר שומר על אורח חיים בריא, דואג להבדק ועושה כל מה שאמר לעשות, תוחלת החיים שלו תהיה דומה מאוד לתוחלת החיים של אדם "בריא".

אולי כדאי

שתגידי לאביך שאת דואגת לו ורוצה לדעת יותר על המצב שלו ואורך חייו. בעדינות, אל תתקפי אותו (אם אפשר תוך כדאי חיבוק
שהוא ממש ימס
) את יכולה להגיד לו שקראת באינטרנט או שמצאת את הפורום.... וככה להתחיל שיחה על הנושא. איננו יודעם מה תוחלת החיים של אדם ספציפי הוא יכול לעבור ברחוב תיפול לו לבנה על הראש- אבל אם הוא שומר על עצמו ומתאזן תוחלת חייו כשל כל אדם......

N o k i

New member
תודה רבה רבה לכולכם!../images/Emo13.gif

אני מעדיפה לא להעלות את הנושא, זה מכאיב לו ואני חושבת שהוא די מתבייש. הוא אדם חזק שנורא מתבייש ב"נכויות" (בעיני לא) שלו. כל פעם שאני מעלה את הנושא, הוא איכשהו מתחמק וגם ככה אנחנו לא כל כך קרובים כדי לדבר על חייו האישיים, אז טוב שיש לי אתכם
אם אני אגיד לו שאני דואגת לו הוא פשוט יצחק לי בפרצוף, אני מכירה אותו

אז תנסי להתקרב אליו בלי קשר לסוכרת

אני בטוחה שיתרום לשניכם ואולי גם יקל עליו ועליך להפתח אחד לשני. דווחי לנו מה קורה

למעלה