שלום לכם

שלום לכם ../images/Emo13.gif

אולי חלק פה זוכרים את הניק שלי. בכל מקרה, הנה הדילמות שלי, בתקווה שתעזרו לי לפתור חלק מהן: נולדתי בבית חילוני אך שומר מסורת. אבא תמיד אמר שהאדם הוא זה שברא את אלוהים ולא ההיפך. אמא מקפידה על כל החגים כהלכתם, פחות או יותר. אישית, עברתי המון בחיים. בשנותי בתיכון התעסקתי קצת עם מאגיה לבנה, עם תקשור מוזר שהגיע אלי בדרך כלשהי ובאופן כללי עם עולם הנסתר. קראתי את הברית החדשה בפעם הראשונה כשהייתי בתיכון. לא התחברתי. חזרתי אליה שוב כעבור כמה שנים, ופתאום הכל התחבר לי. הבנתי שישוע הוא המשיח. העניין הוא- שהוא המשיח של היהודים, לפי הברית. היהודים סירבו לקבל אותו. רק מה, שאני לא מרגישה יהודייה. כמו שכתבה פה מישהי בשרשור אחר, פשוט לא שייכת לדת כלשהי. אם אני לא יהודיה, וישוע המשיח של היהודים, אז הוא לא המשיח שלי. ואז מה זה אומר? לנצרות אני מאוד מתחברת. אולי בהשפעת כל מיני סרטים וסדרות שהיו בשנותי בתיכון. פעם אפילו אמרתי לאימי שאני רוצה להתנצר, וכמובן היא היתה בהלם. היום אני מודה שלא עשיתי את זה. לאחרונה היה לי דיון על האמונה עם חברה טובה, שלא מאמינה אך מכבדת את העניין. היא אמרה שאנשים מגיעים לאמונה רק כשהם במקום חלש. כלומר, אי אפשר להאמין כשטוב לך בחיים וכשהכל מושלם. הכוונה פה על הגעה לאמונה. כשאתה כבר מאמין, אז פשוט אומרים תודה על כל הטוב. מהסתכלות סביבי, אני רואה שזה נכון. כל האנשים המאמינים שאני מכירה הגיעו לזה ממשבר כלשהו. מבחינתם הם נאחזו באמונה וכך שרדו. העניין הוא שאני מאוד עצמאית בדעותי, יש לי כיון ומסלול ברורים בחיים. אני לא מחפשת להאחז באיזה משהו. מאמינה שהכל בידיים שלנו, שאנחנו בוחרים הכל, ויש לנו אפשרות למגנט לחיינו מה שאנחנו רוצים. מאוד מאמינה בלהביא את ההר אלינו, ולא ללכת אליו. וש"אם רק תהיה לנו אמונה נוכל להגיד להר להזרק לתוך הים וכך יהיה". ציטוט מאוד לא מדוייק, הספר לא לידי. עוד עניין, שאני לא רוצה להשתנות כדי להתאים לאיזשהו בורא. אם מדובר בבורא אנושי (בן אדם) או בבורא אלוהי. אחת הסיבות לכך היא העדפה מינית מאוד ברורה, שלאו דווקא משתלבת עם התנך. כמו כן, את מצוות פרו ורבו אני לא מתכוונת לקיים, גם בגלל בעיות רפואיות שונות, שיוצרות מצב שאולי לא אהיה מסוגלת לעמוד בהריון, וגם כי אני לא מתחברת לילדים. יש עוד סיבות שלא אמנה פה ברשותכם. אין לי מושג למה אני מתחברת ולמה לא, מה אני אמורה להיות ומה לא. מה שאני יודעת, זה שישוע הוא המשיח ושהתנך כנראה לא נכתב על ידי בני אדם, כמו שאבא תמיד טען. מה שאני לא יודעת, אם ישוע הוא המשיח שלי, כשאני לא יהודיה/נוצריה/ערביה. יוצא מן מצב שכזה, שאני מאמינה בבן, אבל קצת מתקשה להאמין באב. יש לכם פתרונים לעניין?

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifלבינתיים מפאת עומס זמנים אענה חלקית

על חלק מאוד חשוב שהזכרת והוא: "העניין הוא- שהוא המשיח של היהודים, לפי הברית. היהודים סירבו לקבל אותו. רק מה, שאני לא מרגישה יהודייה. כמו שכתבה פה מישהי בשרשור אחר, פשוט לא שייכת לדת כלשהי. אם אני לא יהודיה, וישוע המשיח של היהודים, אז הוא לא המשיח שלי. ואז מה זה אומר?
יקירה, מה שאמרת הוא טעות
ותסלחי לי על זה שאני אומרת לך את זה ככה חד וחלק! אך אם אני לא אגיד אז אני אטעה אותך, זה שמשיחיותו של ישוע נגלתה לעינייך זה מבורך מאוד ותודה לאל על זה, אך לחשוב שהוא בא רק ליהודים ומת וקם ונשא את חטאיהם בלבד אז פה הטעות. ובעצם פה הבשורה המשמחת! ישוע נולד ברוח הקודש מרחמה של בחורה יהודייה, ובחברה היהודית הוא נחשב יהודי, שחי עם הורים יהודיים ומשפחה יהודית, אבל הוא ציווה על תלמידיו להפיץ את הבשורה בכל האומות ואצל גויים כהגדרתם אצל יהודים, אכן היהודים בחלקם הגדול אז לא קיבלוהו כמשיח אלוהים ובנו האהוב, אך הבשורה והישועה שלו עוד מושטת לעברם אך גם לעבר כל האומות וכך כל מי שמקבל אותו נהיה מהעם שלו,שהיום הוא העם המאמין ולא העם היהודי בלבד, כי אלוהים רוצה אנשים שעובדים אותו ומאמינים בבנו, ואלו יקראו בניו ועמו ולא אנשים שמסרבים להכיר בבנו ומשיחיותו. מלא פסוקים שמדברים על זה שהבשורה היא לכל האומות ולא רק ליהודים, אם תרצי דוגמאות תגידי ואצרף לך בשמחה
מקווה שקצת הארתי את עינייך בנקודה סופר חשובה זו! אז אם את מאמינה בו, תקראי את מילותיו תחי לפיהם ותאמצי אותו כמושיעך הפרטי והאישי יקרה ותבקשי שהוא יעזור לך להבין את הכל, והא יתגלה לעינייך, אני שמחה שאת חוזרת אלינו ומשתפת, ושמחה יותר שאת התקופה של המאגיה והכישוף ועולם התקשור והרוחות הרעים כבר מאחורייך שעל תקופה זו באופן ספיציפי צריך לבקש מחילה מאלוהים אחותי, גם אם זה נעשה מבורות רוחנית וחוסר כוונה להזיק, כי כישופים ומאגיה ותקשור זהו העולם של המלאך שנפל משמיים לפני אלפי או מליוני שנים, השטן, וישוע-אלוהים תמיד ימחל ויסלח למי שמבקש מחילה בכנות ואמונה. תבורכי
ומה שתצטרכי תשאלי- לרבות במסרים או במייל

נכון, יש פסוקים שמדברים על הבשורה לכל האומות

מצד שני, יש פסוקים שמדברים על זה שהבשורה ניתנה תחילה ליהודים: "...והנה יצאה מאותו האזור אישה כנענית וצעקה אליו:"רחם עלי, אדוני, בן דוד. בתי מעונה מאוד על ידי שד" אך הוא לא השיב לה דבר. נגשו תלמידו ובקשו ממנו: "שלח אותה, כי היא צועקת אחרינו." ענה ישוע ואמר: "לא נשלחתי אלא אל הצאן האובדות אשר לבית ישראל"". (מתי טו). מצד שני, במעשי השליחים י ו- יא' מסופר על כיפא שקיבל מסר שהבשורה ניתנה לכל מי שאלוהים ייעד אותה לו מראש. (הקטע ארוך ולכן לא אצטט אותו כאן). אשר לעולם המאגיה ושות'- כאמור, מעולם לא התעסקתי עם כוחות רעים. המאגיה שהתעסקתי איתה היתה לבנה בלבד (יש הבדל בינה לבין המאגיה השחורה, שאליה לא התקרבתי אפילו, למרות שהגבול הוא מאוד דק). לא מאמינה שזהו השטן. תקשור הוא דבר חיובי בעיני. הוא כלי מדהים למי שרוצה להבין את עצמו יותר. כישוף- גם כן, עשיתי פעם אחת כדי לעזור למישהי, בלי לפגוע באף אדם אחר ולא חוזרת על זה שוב, כי זה באמת מסוכן מידיי, ומספיק משהו אחד שעושים לא נכון ונופלים. הגבול מאוד דק לדברים שהם באמת מהשטן, לבין זה. התקופה הזאת עזרה לי להבין שבאמת יש עולם הבא, גלגול נשמות, וכל מה שמדברים עליו, פשוט כי ראיתי את זה. ועצם ההכללה של שתינו את התקשור ביחד עם המאגיה והכישופים היא לא נכונה, כי תקשור זה משהו בפני עצמו. פעולת התקשור נעשית עם מלאכים, המדריכים העליונים שלך או איך שלא תקראי לזה ואת מקבלת מסרים בצורתו שונות, אם על ידי סמלים, קולות, מילים שומפיעות או כל צורה בלתי מזיקה אחרת. תקשור לא מנבא או משנה את העתיד בדרך כלשהי, הוא רק עוזר להבין את ההווה ולשחרר אותך מחסימות. זה לפחות התקשור שאני עושה. אם כבר, יש משהו אחר בתחום הזה שאני צריכה באמת לבקש עליו מחילה, שאשמור אותו לעצמי בשלב זה. האמת, שזה אחד הדברים שמפריעים לי להאמין בלב שלם- הקיצוניות שבעניין. זה שאין אפור, יש שחור או לבן וקבלי את זה ככה. אני לא יכולה להאמין בלב שלם במשהו ששולל ממני את זכות הבחירה למי שאני ומה שאני, ואומר לי להתנהג בדרך מאוד מסויימת, שאסור לסטות ממנה במילימטר. לא יכולה ולא רוצה להשתנות בשביל משהו או מישהו. גם בחיים בכלל, אגב. לא יכולה להיות חלק בקהילה שמצד אחד תקבל אותי כמו שאני, ומצד שני תתפלל לכך שאשתנה. האמונה שלי היא שישוע הוא הבן של אלוהים, לא אלוהים עצמו. הוא כמו אלוהים, אבל עדיין אלוהים יותר גדול ממנו. ובאלוהים עצמו, בגלל הקיצוניות הזו ועוד דברים שמבלבלים אותי, קצת קשה לי להאמין. הבשורה על פי מתי הכי מדבר אלי מהספר. הקיצוניות שבאחרים קצת מרתיעה אותי. אשמח לעוד תגובות, תודה.

ד ר א ל

New member
שלום רב, כתבת די הרבה, ראיתי מהפלפון, אנסה

לענות לכמה מהדברים לפי ראות עיני. רק להשכלה כללית, איני נוצרי. אני יהודי חילוני שמאמין שאלהים התאנש, לבש בשר ובא להושיענו. ואני גם לא שייך לאף קבוצה של יהודים משיחיים. כתבת שעסקת בתקשור ומגיה לבנה. אשתי הלכה ללמוד מאיזה מתקשרת, התייעצתי עם מורה רוחי של אמת (ישראלי) והוא אמר לי שאין אמת בתקשור, ובמקרה הגרוע (או הטוב, לא זוכר במדויק) מדובר על קשר עם שדים ורוחות לא טהורות. אשתי לא ממש התרגשה מדבריו, אבל למזלי משהו שם הפחיד אותה מאד והיא ירדה מזה. מנהלת הפורום הגיבה לך בצדק, שישוע מנצרת משיח הוא לכלל האנושות. יש משהו בדבריך שאנשים מגיעים לאמונה לפעמים בעקבות משבר גדול. לדעתי הסיבה למה מגיעים לאמונה לא ממש חשובה. וקיימים גם אנשים שהגיעו לאמונה לא בעקבות משבר, לא גדול ולא קטן. יפה שאת מאמינה שאדם מאמין בהחלט מסוגל לקחת הר ולשים אותו על הר שני רק על ידי תפילה אחת. או לקחת עץ ולהשריש אותו בים ויחיה, כך גם אני חושב, אדם מאמין - כל יכול הוא, (כמו יהושוע בן נון התנ"כי שציווה על הכוכבים והם עמדו על עומדם למשל 24 שעות). לא מדובר על "להשתנות בשביל בורא" העניין הוא שמשתנים בשביל עצמנו.. ככל שהעיוות יותר גדול, זקוקים להשתנות יותר גדולה. אך לפעמים יש כאלה שלא זקוקים לשינוי רב, אבל אותם אנשים הם מעטים). לגבי פרו ורבו, לפי דעתי שוגים בפירוש הכתוב. אני לא חושב להביא ילדים לעולם. וכנראה שזה מה שיקרה. בחסד אלהים. לגבי העדפות מיניות, כן.. דבר זה חזק מאד הוא ולא בכוחו של כל אדם להאבק בו, קראתי בספר של מורה רוח של אמת, למשל שאדם שנטייתו היא להימשך מינית לבני מינו, ורוצה להתקדם בעולם הרוח? ינסה לעשות כל מאמץ להדביר נטייה זו, ואם לא מסוגל, עדיף שיהיה נזיר, אבל לא כל אחד מעונין להתקדם בעולם הרוח לאלהים. לגבי זה שאמרת שהתנ"ך לא נכתב על ידי בני אדם, זה מוזר, אז מי כתב אותו? עד כמה שאני מבין לאלהים "אין ידיים". לעניות דעתי, בני אדם כתבו אותו - בהשראת רוח הקודש. כלומר, כתבו באופן אובייקטיבי למדי. ללא השפעת "האני" שהוא משהו מעוות (הע' בקמץ). לגבי משפט הסיכום שלך, שכתבת שאת מאמינה בבן וקצת מתקשה להאמין באב, זה דבר תמוה, הבן והאב דבר אחד הם. בהבדל קטן ונטול חשיבות. אבל זה לא מפליא בכלל. מעטים ביותר הם האנשים שכן מאמינים בבן (או באב). את מכירה הרבה אנשים שהם מושלמים? שלמשל יצוו על הירח לעמוד והוא יעמוד? או שהר האוורסט ישמע לפקודתם ויעבור לאוקיינוס השקט ויבלע בתהום? אבל כמובן, אותם אנשים שכן מאמינים (בכל זאת הם קיימים) משום מה לא מבקשים בקשות כאלה, הם לא משנים דבר מהתנהלות העולם שמתגלגל בהתאם לתוכנית אלהית. בתגובה שהגבת למה שכתבה מנהלת הפורום, כתבת על תקשור- ולזה כבר הגבתי. הרחבת ואמרת שאת לא מעוניינת להשתנות. אומר רק כך - אם את מאושרת ממש. אושר שלם שאין עימו אכזבה בכל רגע ורגע.. את מסופקת לחלוטין מהחיים ועל שפתיך יש רק תפילת תודה לאלהים על השפע שחנן אותך בו.. אז בהחלט.. אין לך שום צורך בשום שינוי כלשהוא.

תודה על ההשקעה

באשר לתקשור- אני מזמינה אותך ואותכם בכלל להכנס לפורום תקשור כאן בתפוז, לא זוכרת את מספרו. פעם קראתי שם הרבה, היום פחות אז אין לי מושג מה הולך שם. מהנסיון שלי תקשור, כשעושים אותו בכוונות טהורות הוא רק מועיל. מאגיה וכישוף- כפי שכתבתי אני באמת לא מתכוונת להתקרב לזה. גם לא למאגיה לבנה, שהיא שונה משמעותית מהשחורה. ישוע הוא אכן לכל האנושות, אך במקור הגיע בשביל היהודים, כפי שאפשר להבין מהפסוק שהבאתי, וזה מה שבלבל אותי. נכון, אני מבינה את זה שהשינוי הוא בשבילנו, הבורא לא ממש "צריך" שנשתנה, לדעתי. לגבי נטיות מניות- אני מאמינה שאלוהים ברא אותי ככה מסיבה מסויימת. ואם לא ברא, לפחות הוביל אותי לכיוון הזה כדי שאלמד את השיעורים שאני צריכה ללמוד. כנראה שכשייסתימו השיעורים, אם יסתיימו, אשתנה. או שלא. כתיבת התנ"ך- התכוונתי שלא האדם המציא אותו, אלא שזה באמת דבר אלוהים, לא שאלוהים פיזית כתב אותו. כמו שכתבתי- מאמינה שישוע הוא בנו של אלוהים, לא אלוהים עצמו, אך קרוב מאוד אליו ויכול לעשות הרבה דברים שאלוהים יכול. ולא אני לא לגמרי מסופקת, אם כי כן מאושרת. על הדברים שדרוש שינוי בהם אני עובדת. על הדברים שאני מרוצה מהם- שומרת כפי שהם. המסקנה שאפשר להסיק מדבריכם הוא שלא צריך לשמור את כל המצוות של התנ"ך בשביל להאמין, אבל בהחלט להשתדל. ואת זה אני עושה. כמו כן לא צריך להיות בני דת מסויימת, ולכן אני יכולה להאמין גם אם איני רואה את עצמי יהודיה. שבת שלום.

ד ר א ל

New member
שבת שלום טרמפיסטית

אם תעלעלי קצת בדפי הצ'ט, תוכלי לשים לב שדיעותי הם די שונות מדיעות הדתיים (מהדתות השונות). בקשר לשמירת כל המצוות של התנ"ך, יש משהו שחשבתי עליו שקשור בדיוק לזה, בשרשור שפתחתי פה ולא ממש התפתח. בחלק מהדברים דעתנו שונות וזה נפלא בעיני.. בחסד אלהים, רק הצגתי לך את מחשבותי. שיהיה כל טוב. עם אלהים

למעלה