שלום לכם

שלום לכם../images/Emo13.gif

בוקר טוב. אני לא כותבת את ההודעה הזו כדי להרגיז או ליצור איזשהו שרשור של מריבה, אבל רק שאלה קטנה לי אליכם. איך אתם חושבים שפציפיזם יעזור? אני מתכוונת: על כל פציפיסט אחד יש המון חיילים, ומלחמות תמיד יהיו, אז יכול להיות שבעצם העובדה שתשרתו בצבא תעזור לישראל לאבד כמה שפחות אזרחים/חיילים. אז אוקיי... תשב לכם אבן על הלב אם תחזיקו נשק או תהיו חלק ממסגרת נוראית שכזו, אבל לא תשב לכם אבן על הלב כשתבינו שיש אנשים שתורמים את חייהם כדי שאנחנו לא נמות, ואתם נמנעים מלהציל חיים של אנשים? שוב, אל תקחו את התגובה הזו בכעס, אני מבקשת.

קלוסר, גטינג קלוסר

במובן מסוים אין מה לומר בתגובה למה שכתבת, כי אם ככה את רואה את הדברים אך הגיוני שאלו המסקנות שלך. אני לא רואה כך את הדברים. אני חולק עליך לגבי תפקידו של הצבא הישראלי, על מה הוא עושה לכולנו. וכן, גם אם את לא מבינה, הייתי מקווה שאת יכולה לכבד אדם שבא ואומרת שהעניין בוער בה כך שהיא לא מוכן לשרת את הצבא. ולהכיר בזה שיש פה תפיסות בקונפליקט, לא סתם שונות, שמה שנראה לך כמו הפקרות לי נראה כמו לקיחת אחריות ומה שלי נראה כמו הפקרות לך נראה כמו לקיחת אחריות.

C a r o l a

New member
אנסה להסביר

תשאלי את עצמך שאלה: אם כל שאר בני האדם היו פציפיסטים, האם גם את היית פציפיסטית? אני מניחה שכן, ואני מניחה שכל אדם בעולם אומר שאם כל השאר היו נגד מלחמות אז גם הם היו כי אין להם עניין להתחיל במלחמה. אבל מה? אף אחד לא רוצה להיות זה שלא תוקף בחזרה, כולם רוצים שהצד השני יפסיק ואז גם הם יפסיקו. זה די דומה למריבה בין שני ילדים שכל אחד אומר שהשני יפסיק קודם. אבל בשביל שהמלחמות יפסקו, צריך מישהו שיתחיל, מישהו שיגיד שהוא לא נלחם ולא מגיב נגד, אז זה מה שאנחנו הפציפיסטים עושים, לא נלחמים כדי שגם האוייבים שלנו יפסיקו להלחם.

למעלה