שלום לכם שוב

Mrs Blue

New member
שלום לכם שוב../images/Emo39.gif

מצאתי פה אוזן קשבת לפני מספר חודשים ומאז אני "עוקבת" אחרי הפורום.
אולי תוכלו לעזור לי שוב? בן הזוג שלי ואני דיברנו בתחילת הקשר (לפני יותר משנה) על כך שאם יהיו ביננו בעיות שלא נצליח לפתור לבד,נפנה לייעוץ (אני מאוד בעד לבקש עזרה). הוא הסכים איתי אז,ללא כל לחץ מצידי. אולי ניסה לרצות אותי
לפני כמה ימים העלתי את הנושא כיוון שאני מרגישה שאנחנו בתקופה רעה שמסרבת להסתיים
והוא מסרב. טוען שיהיה לו קשה להפתח בפני איש מקצוע... אז מה עושים כשבן הזוג מסרב ללכת לייעוץ?ניסיתי ללכת לבד, אך הצד שלו מאוד חסר, גם לי וגם למטפל...

blue4u2

New member
להכריח אדם לגשת לטיפול.....

זה לא אפשרי וקשה מאוד
ומאוד ידוע שאנשים חוששים מטיפול כי טיפול דורש השקעה ובעיקר שינוי של המצב. הרבה עזרה אין לי מעבר לתמיכה בך והבנה של מצבך הלא פשוט. להערכתי את צריכה למצוא את הזמן הנכון והמילים הנכונות על מנת לדבר עם בן זוגך בנעימים וברוגע (לא מתוך כעס ולחץ), ולהסביר לו את שעל ליבך - לתת לו התחושה כמה חשוב לך שיהיה מעורב בטיפול על מנת שדברים ישתנו לטובה. נסי לשכנע אותו לפחות לתת לזה צ'אנס ראשוני ואם זה לא ייראה לו אחרי תקופה - להפסיק אבל לפחות לנסות.... תסבירי לו שלא רק לו קשה להיפתח בפני אדם זר לחלוטין, זו תחושה טבעית לכל אדם אבל אולי זה רק ייתן לו כלים חדשים ויפתח את ראשו להתמודדויות טובות יותר בחיים. אין ספק שזה לא פשוט אבל אולי שווה לך לא לוותר ולנסות להמשיך הטיפול לבד עם כל הקושי?!?!?... בכל אופן מאחלת לך המון
ושולחת לך
ו
ומקווה שהכל יסתדר ויבוא על מקומו בשלום

mrs blue../images/Emo24.gif

ראשית תודה שאת עוקבת אחרי הפורום ! אשמח גם אם תקחי חלק פעיל...זה טוב לעיכול
. לעיניין הטיפול הזוגי, ידוע שלגברים יותר קשה לגשת לבעל מקצוע. יש שתי דרכים להביא בן/בת זוג לתהליך: האחד זה פיצוץ...לדעתי לא עובד. השני להגיד לו/ה שהמטפל ביקש שיבוא פעם אחת כדי להסיר לו איך הוא/ היא רואים את הקושי של בן/ת זוגם. זה מוריד ת'לחץ מהחשש להפתח וכו'. אחרי הגעה פעם אחת זה תפקידו של המטפל לגייס את בן/ת הזוג לתהילך. זה לא תמיד מצליח ועובד. אם כן סבבה אםלא....זה מה יש. חגשמח! עידן מיליצ'ר

Mrs Blue

New member
תודה על התגובות../images/Emo13.gif

לצערי,ניסיתי את עניין ה"תבוא פעם אחת". אפילו אמרתי שיבוא רק כדי להכיר את המטפל, כדי שיהיה חלק מהחוויה שלי (כיוון שזה חלק לא קטן מהחיים שלי). לא עוזר. גם בעת פיצוץ הצעתי את זה-נאדה. אולי זו סיבה להיפרד?

blue4u2

New member
אני לא בטוחה שזו סיבה להיפרד....../images/Emo10.gif

נשאלת השאלה מה קורה בקשר ביניכם? מה הבעיות שקיימות? האם הן בכל זאת ניתנות לפשרה וגישור גם בלי הטיפול הזוגי (שהרי כולנו יודעים שקשר זוגי בנוי מפשרות, וויתורים של שני בני הזוג...). נשאלת השאלה מה יש בקשר הזה שלכם? מה קורה עם האהבה שלכם? האם יש כזו? כמה זמן אתם יחד? מה הפרידה או התכנון להיפרד יעשה לכל אחד מכם? וכו' וכו' וכו'.... יש כמובן עוד 1001 שאלות שצריכות להישאל לפני שמחליטים להיפרד ו...אני מאמינה שהתשובות הן אצלך/אצלכם. ממש ממש ממש ממש לא פשוט
מקווה שיהיה לך טוב

Mrs Blue

New member
תודה על היחס...../images/Emo39.gif

את שואלת את שאלת השאלות... אני מרגישה שלשנינו מטענים מהעבר והם הורסים את הקשר ביננו. הוא למד שהוא צריך להגן על עצמו ושתמיד חושבים שהוא לא בסדר והוא שוב ושוב חוזר לנקודות האלה. אני...חבל"ז,אני עדיין מטפלת בעצמי (עם פסיכולוג) כדי להשתחרר מהדפוסים הישנים. אני מרגישה שזה גדול עלינו לטפל בזה לבד. אותן טענות עולות שוב ושוב,אין שום התקדמות. הוא נפלא ואני אוהבת אותו מאוד. גם הוא לא רוצה להיפרד, לפי מה שהוא אומר. אבל כמה אפשר לחזור שוב אל אותו ויכוח? אנחנו ביחד שנה וחצי...של נפילות ונפילות וגם מעט עליות. אני מתחילה לאבד תקווה...

qt1

New member
Mrs Blue ../images/Emo24.gif

במצב של תקיעות כזו , אולי כדאי לקחת פסק זמן? אני לא יודעת אם אתם גרים ביחד , לא ראיתי שכתבת שאתם כן או לא בהודעות שלך , אני יודעת שישנם אנשי מקצוע שמתנגדים לפרידות אבל אני מרשה לעצמי לשאול מפני שאינני אשת מקצוע אלא אחת שחושבת שכשלא טוב כדאי להמשיך הלאה ואם את חוששת משינוי , אז לפחות לקחת פסק זמן כדי להחליט דברים עם עצמך ועם הפסיכולוג שאת הולכת אליו וזה דבר נהדר לכשעצמו
לא קל לשנות דפוסי התנהגות באף גיל וזה שאת מודעת ומנסה לשנות , זה פשוט נהדר. אל תוותרי , תשאלי אותו שוב אם הוא מוכן ואם הוא לא מוכן , אולי באמת שווה לך לקחת את עצמך מהקשר לאיזו חופשונת של עבודה עם עצמך + הפסיכולוג? זה מה שאני הייתי עושה , וזה מה שיש לי להציע , מקווה שעזרתי ואם לא - סליחה.

Mrs Blue

New member
כשהנושא עולה בטיפול,

יש לי תחושה שהמטפל מנסה להכין אותי לפרידה...לפני כמה שבועות נוצר מצב בו בן הזוג שלי אמר שהוא צריך "הפסקה" ואני רעיונית נגד זה...אם אי אפשר לפתור ביחד,אז מה?כל תקופה נעשה הפסקה במקום לתקשר?(כי יוצא שזה במקום לתקשר
). אני נשברתי לרסיסים כשהוא אמר את זה. זה נמשך 3 ימים שבהם דיברנו לא מעט ואני בכיתי נורא...וגם הוא. והחלטתנו להיות ביחד ולנסות לתקן...את מבינה למה קשה לי לקחת חופשה מהקשר?זה לא מסתדר לי רעיונית ורגשית... ואני יודעת שהמטפל שלי רוצה בטוב עבורי, אך כשהיה עניין ההפסקה והוא התחיל להכין אותי לפרידה זה היה נורא...

qt1

New member
אני מבינה למה קשה ../images/Emo24.gif../images/Emo14.gif

לקחת חופשה מהקשר, אני גם מבינה למה קשה להיפרד באופן כללי... אני מקווה שביחד עם הפסיכולוג תצליחי למצוא את הכוחות לעשות את הדבר הנכון ולא , אני לא יודעת מהו... לצערי
בהצלחה.

למעלה