שלום לכם,שאלה

• פותח הנושא sisy
  • פורסם בתאריך

sisy

New member
שלום לכם,שאלה

לצערינו התבשרנו אתמול סופית שהאחיין שלי סובל מתסמונת הטוראט. הוא קיבל תרופה לחודש ואח"כ יש לו ביקורת. הייתי איתו אתמול בגינה והטיקים והמצמוצים היו בלי הפסקה, כשאחותי דיברה עם רופא הילדים שלו , הוא אמר שכרגע הילד לא צריך טיפול פסיכולוגי, צריך לחכות חודש ולראות איך התרופה משפיעה, האם זה אכן כך? בעוד חודש הוא נכנס לגן ונראה לי שהוא יסבול שם מתגובותיהם של הילדים.

היי סיסי >>>

לא ציינת באיזו תרופה מדובר, אבל לרוב התרופות שקשורות בטוראט אין השפעה מיידית (זה לא אקמול) ויש להמתין לפחות כ-3 שבועות כדי לראות תוצאות אם בכלל. גם אח"כ יש להעלות מינונים (כמובן בהתייעצות עם הרופא).לגבי טיפול פסיכולוגי, זה בוודאי מול הערכת רופא או ע"פ הערכה ההורים. עם כניסתו לגן רצוי ביותר ליידע את הצוות החינוכי ולאחר זמן אם יהיה צורך אז אפשר גם להסביר לילדים בשפה שיוכלו להבין. שיהיה בהצלחה עם ההתמודדות שלכם ושל הסביבה.......

sisy

New member
תודה, הוא מקבל

קולוריניט ( משהו כזה) היום הוא מתחיל חצי כדור בבקר וחצי כדור בערב. ויש לו ביקורת בעוד חודש.

שביק

New member
לסיסי שלום, קשה לענות תשובה מלאה

וממצה לשאלתך. בכל מקרה, כדאי שתהיי מודעת לכך, שהדינמיקה הטבעית של הטוראט היא עליות וירידות. כלומר ישנן תקופות יותר שקטות וישנן תקופות פחות שקטות. דבר נוסף שכדאי לקחת בחשבון- הקיץ. בעונת הקיף ישנה בדרך כלל החמרה בטיקים בלי קשר ישיר לתרופות, טיפולים כאלה ואחרים. התאזרו בסבלנות (זה תמיד חשוב) וראו איך הדברים מסתדרים. בכל מקרה אין תרופת פלא. בהצלחה

sisy

New member
קראתי אתמול

את הכתבה, ואני מבינה שצריך ללכת לטיפול פסיכולוגי בכדי ללמד אותו "להשתלט" על הטיקים , יכול להיות שלא הבנתי נכון, אבל הוא ילד קטן שילך לגן חובה ואני רואה את העתיד.., האם הרופא באיכילוב הוא טוב מספיק בשביל להתייעץ איתו?

שביק

New member
סיסי יקרה, מכיון שמדובר בילד

קטן, אולי כדאי ליצור קשר עם מרפאה לטוראט בשניידר? מה דעתך? יש שם מרפאה כוללנית. מה שכתוב בעיתון מתיחס לכלל. וברור שלא כל מה שכתוב בעיתון הוא בגדר המלצה גורפת. בהצלחה

סיסי

אמרתי
במשך דרכם בגן ובטיפול כמו שאמרתי לך אתמול תפני לשניידר שם תקבלי תשובות

sisy

New member
על המרפאה בוולפסון שמעת?

האם היא טובה, יש שם את ד"ר טלי שגב וד"ר דני מזרחי ושם הוא היה, שמעת חוות דעת עליהם?

סיסי לא שמעתי על המרפאה

בוולפסון אני במרפאה בשיינדר יש שם מכון לטוראטאני נימצאת אצל הפסכולגית שרון צימרן ואצל פ,סר אפטר .

סיסי

לא יודעת רק התחלנו לפני זה הינו בשערי צדק מטופלים שם אבל זה רחוק מדי אבל הוא מטופל ועכשיו הוא יציב

sisy

New member
מה עושים

בטיפול? והאם זה גם להורים , כי לי נראה שאחותי בהכחשה בנושא זה

סיסי

כמו שאמרתי אני עדיין לא יודעת אאנחנו חדשים שם ואסור לתהכשה לילד צריך לאהוב אותו ולתת חזוקים ואהבה אני יודעת שזה קשה אבל צריך לתת לו חזוקיםולא להתכחש שיראה שאוהבים אותו

sisy

New member
ההתכחשות

היא לא לילד , היא לתסמונת , לקבל את זה שהילד יש לו את זה, לילד בטח שלא מתכחשים.

ההתכחשות לטוראט צריך לקבל את

זה אין מה לעשות אי אפאשר לברוח צריך לקבל ברוח יפה ולהשלים עם זה לכולנו זה קשה בשיבל זה את כאן ואנחנו עוזרים אחד לשני ומועדדים

שביק

New member
לסיסי, המרפאה בוולפסון בהחלט

טובה. עם ד"ר טלי שגיא ושאר הצוות.

sisy

New member
תודה רבה, האם הספר

של ד"ר אברמוביץ יכול להבהיר את התמונה ולעזור במשהו?

למעלה