שלום לכם, שאלה

שלום לכם, שאלה

אני מנסה לעזור לחברה להבין בצורה לא רשמית במה היא לוקה.. והציעו בפורום אחר לשאול כאן אם התרחיש נשמע מוכר. חברתי נוהגת לשמור כל מיני פיסות נייר.. חשבוניות, פתקיות מבגדים חדשים, כרטיסי סרטים וכו'. היא טוענת שזה מקנה לה מעיין תחושה בטוחה שהיא לא יודעת להגדיר ושהיא היסטרית לגבי איבוד שלהם או של הסדר שלהם.. הייתם מגדירים זאת כסוג של OCD? כנגזרת שלו? אשמח מאוד לחוות דעתכם! ג'ויס.

hording

נטייה לאסוף דברים מיותרים בצורה כפייתית נקראת "הורדינג" (אני לא בטוח איך מאייתים את זה באנגלית, הניחוש שלי מופיע בכותרת ההוגעה). זה בא לעתים קרובות עם או סי די, אולי אפילו ינתן להגדיר את זה כסוג של או סי די. אנשים פוחדים לאסוף קופסאות ריקות, כרטיסי אוטובוס, כרטיסי קולנוע, כאלה דברים. זה נובע, לדעתי, בעיקר מתוך פחד (לא בהכרח מודע) לזרוק את הדברים האלה. כשהייתי חיייל והייתי מקבל פתק שהייה מחוץ למחנה, פחדתי לזרוק אותו ושמרתי גם כשכבר לא היה לו תוקף והיה לי פתק חדש עם תוקף. היו לי בארנק עשרות פתקים כאלה, שהצטברו במשך המון זמן. בכל מקרה, את צריכה לדבר עם מישהו מקצועי, ולהגיד לו שיש כאן כנראה מקרה של הורדינג. סוס פרא המקורי

איזה קטע

למדתי משהו חדש - יש לי "הורדינג", אבל האמת היא שאני מאוד השתפרתי עם זה בשנתיים האחרונות וזרקתי מלא מלא ניירת מיותרת סוס - גם אני שמרתי את הפאסים ! את כולם !
))) טל

הילההיל

New member
נכון...

גם אני למדתי משהו חדש, גם לי עד היום יש את זה, יש לי מגירה מלאה בניירות פתקים ומלא דברים כאלה מלפני שנים שכל פעם שמסדרים ומנקים אני ממש מפחדת לזרוק אותם, פשוט תמיד חשבתי שזה חלק מה-ocd, טוב לדעת (או שבעצם לא ממש טוב...), תודה על האינפורמציה
, הילה

tsavtsav

New member
HOARDING = אגרנות כפייתית

זה בהחלט טיפוס של OCD, וממש לא בהכרח קשור ל-OCPD. אגרנים כפייתיים לא זורקים כמעט שום דבר, והכוונה לא רק לדברים הקלים (כלומר, שיש היגיון מסוים לשמור אותם), אלא גם לדברים קשים וחסרי כל היגיון: אבק ולכלוך שהצטברו מניקיון הבית, קליפות של ירקות ושאריות אוכל (אם מישהו זוכר מהסרט "נערה בהפרעה" את הבחורה שאבא שלה הביא לה למוסד עוף כל יום, היא היתה אוגרת את הצלחות החד-פעמיות עם השלדים של העופות מתחת למיטה שלה), עטיפות של חטיפים וכו'... דברים נוראיים. יש אגרנים שגם אוספים דברים מהרחוב, כמו עלים שנשרו מעצים, עיתונים ישנים וכו'. לפעמים הם מתארים את רצונם לתעד ולשמור על המצב הקיים בעולם, אולי מתוך חרדה שהכל עלול להיעלם. זה הרבה פעמים קשור לחרדה הקיומית מאובדן ומהתחושה שהכל חולף בעולם הזה ואין שום דבר לסמוך עליו. החרדה הזאת כמובן נפוצה כשלעצמה, אבל הטקס של לשמור חפצים שוליים ומיותרים כפתרון לחרדה, שכאילו אם נשמור הכל אז זה ייתן לנו סוג של ביטוח שהעולם ימשיך להסתובב - הטקס הזה הוא האו.סי.די. אגרנות קלה היא תכונה אנושית נפוצה ורגילה לגמרי. המון אנשים שומרים חפצים שלהם - אלבומי תמונות, אוספים, ניירת ישנה.. כך שאבחון אגרנות כפייתית תלוי בחומרה של האגירה. עזרתי?

תודה רבה לכם...

אני ארגיש מ-מ-ש מטומטמת על כמה השורות הבאות אבל אני אעשה את זה בכל מקרה.. מחשש לחשיפת יתר של עצמי בחרתי להשתמש בנוסחת ה"חברה שיש לי סובלת מ.." כאשר התכוונתי בעצם לדון בבעיה שקיימת אצלי... (הרצתי לי בראש מעין תרחיש בו התגובות שלכם אומרות לי שזה נשמע כמו איזה סוג חדש של הפרעה ושמעולם לא שמעתם על כזה דבר או משהו כזה..) מקווה שאתם מבינים.. תודה רבה על ההסברים והשיתוף.. עזרתם ג'ויס.

שי בר אל

New member
זה בהחלט אגרנות כפייתית. אפשר לטפל בזה אצל פסיכולוג בשיטת CBT. אם זה מגיע ממש למצב חמור שכבר אי אפשר לחיות בדירה בגלל רמת האגנות, יש חברות פינוי שעוזרות לפנות ולנקות את הדירה למהלך הטיפול.

למעלה