שלום לכם... שאלה...

Rטישוק

New member
שלום לכם... שאלה...

אני מאוד מתעניין ברפואה טבעית לסוכרת. הבנתי שהרמב"ם ממליץ על צמחים מסויימים לטיפול בסכרת. מישהו מכם יודע על איזה צמחים מדובר? האם אתה יכולים להפנות אותי לכתבי הרמב"ם המתאימים? אשמח לכל פיסת מידע שתוכלו לנדב. בתודה מראש...

0 אור 0

New member
יש בחנויות הספרים ספרי בריאות וצמחים של הרמבם

אחד מהם נקרא מרפא הבושם אם אני לא טועה, גם ניסים קריספיל ורבים אחרים שעוסקים בצמחים מההיבט העממי יצטטו לך את המלצותיו של הרמבם יחד עם מקורות מסורתיים אחרים

nadaval56

New member
מרפא הבושם? ניסים קריספיל?

הרמב"ם כתב ספרי רפואה. זה לא איזה קטע שכל מי שרוצה יכול להגיד שיש לו מסורת מהרמב"ם לגבי שימוש בצמח כזה או אחר. זה כתוב בספרים שלו! את ספרי הרפואה של הרמב"ם ניתן למצוא בחנויות הספרים ובהוצאת "מוסד הרב קוק", שם הוציאו את הספרים. הספרים השונים מכילים מידע עצום לגבי מחלות שונות ובעיות רפואיות שונות ובעיקר ניתן לדלות מהן את הגישה ההוליסטית של הרמב"ם ששמה בכיס הקטן הרבה מאד מטפלים הוליסטיים כיום. בין הספרים ניתן למצוא כאלו שעוסקים במחלה אחת כמו למשל: ספר הקצרת, או ספר שפותר בעיות של כוח גברא וספרים נוספים כמו פרקי משה והנהגת הבריאות - שם אני מניח ימצאו הנתונים לגבי הסכרת, אם קיימים כאלו.

0 אור 0

New member
מרפא הבושם זה לא הוצאה מחודשת של משהו מקורי?

אני ראיתי רק את הכריכה והתרשמתי שזה ספר מקורי של הרמבם שהוצא לאור ושמו אותו במדפי צמחי המרפא, אבל כמו שאומרים "טרם הספיקותי לעיין בו" אם הטעיתי, אני מתנצלת

nadaval56

New member
הוא באמת נראה עתיק ואותנטי...

הוא גם מביא מדברי הרמב"ם בספריו השונים. הספר חובר על ידי הרב משה שאולי כהן ויצא לאור בשנת 1987

0 אור 0

New member
OK

אז למדתי עוד משהו תודה ולגבי מה שכתבת קודם, אני עוד מהדור שלמדו בבית הספר (החילוני) לעומק מה שנקרא "מחשבת ישראל" . למדנו משנה, תלמוד וגם בכתבי הרמב"ם נגענו, ואני באמת חושבת שההשפעות ההוליסטיות והבריאותיות הראשונות שלי הן מצד אחד מהיוגה ומצד שני מהרמב"ם. רק שנים רבות מאוחר יותר התחלתי להיחשף שוב לאותן אמיתות דרך הרפואה המשלימה, ולגלות כמה המקורות היו נכונים וחכמים

yigalby

New member
ספר מרפא הבושם ,וספרי ברמב"ם

קודם כל הרב שאולי ז"ל שכתב את מרפא הבושם היה אדם מיוחד במינו שתרם רבות לקהילה במעשיו. הספר שלו הוא אחד המומלצים ביותר למי שעוסק בתחום הרפואה. אני מעיין בו ומשתמש בו רבות,כל משפט לדעתי הוא במקום ואמת הוא. למשל חבר שלי נרפא מאסטמה ע"י תה זעתר (חבר ערבי המליץ לו) חיפשתי בכל הספרים עד שראיתי שהרב שאולי ממליץ על הזעתר לכך (כל קורביו של הזעתר טובים לבעיות מע הנשימה - קורנית אוריגנו ). צריך לקרוא בעיון מה הוא כותב על הפיגם השום וכמובן המלצותיו לגבי אורח חיים בריא. רוב מה שכתב לקוחים מהרמב"O ומנסיונו האישי הרב. לגבי הרמב"ם וסכרת הוא נחשב לראשון שהגדיר את המחלה ,הוא מציין שגלינוס - מאה ה-2 לספירה הכיר שתי מקרים של חולי סכרת והרמב"ם מציין עשרים ומשהו מקרים שראה (קראתי זאת אתמול בפרקי משה ברפואה ,אחפש לך מיקום מדיוק).אבל לא ממש מדבר על צורת הריפוי למיטב זכרוני

yigalby

New member
לגבי סכרת אצל הרמב"ם

מוזכרת פעמיים בפרקי משה עמ 310 ו 298 " רבים יקראוה הצמא החזק...ובעל העלה הזאת יצמא צמא גדול ,וישתה שתיה רבה,וישתין מה ששתה מהרה. מצטט את גאלינוס..התרת השתן והוא דיאביטיס הנקרא הצמא הגדול ואני לא ראיתיה עדיין אלא פעמיים. אמר משה,לא באה לידי מעולם ולא הגיד לי עליה זקן מהזקנים בארצנו.ואמנם במצרים הנה ראיתי בתוך כ' שנים קרוב לכ' אנשים ושלש נשים.

Rטישוק

New member
וואו - תודה רבה לכולכם !

המון אינפורמציה... אני אחפש את הספרים שהמלצתם עליהם. תודה רבה !

הרמב"ם

הצמחים שהרמב"ם מביא הם:עלי זית,, חילבה,,קימון..אילת המסתיק..רוזמרין..קליפות הרימון..דבש לימונים ...+

למעלה