שלום לכם, שאלה לי

d u c k y

New member
שלום לכם, שאלה לי

למה התפילות "החזקות" כמו קדיש, כל נדרי, פדיון הבן וכו'..., כתובות בשפה הראקמית ולא בשפה העברית? תודה מראש

manew

New member
שמעתי

מאדם שעוסק בקבלה שהתפילות בארמית מגיעות יותר קרוב לכיסא הכבוד יש לזה הסבר כלשהו בקבלה שמושתת על זה שהארמית היא שפה פחותה מהעיברית אבל אני לא זוכר את ההסבר חיים

דווקא בגלל שהן "חזקות"

והמלאכים רוצים לקטרג, תקנו אותן בשפה שהמלאכים אינם מבינים (ראב"ד)

uuuaaa

New member
נראה לי

(ויתקנו אותי הרבנים אם אני טועה) כשאדם מתפלל ביחידות עליו התפילה שלו עוברת דרך המלאכים, אשר מביאים אותה לפני ה'. והם אינם מבינים ארמית, כמו שאומרת הגמרא במסכת שבת. אך בתפילה בציבור התפילה מגיעה ישירות לה', ללא תיווך, וניתן להתפלל גם בארמית. ואמנם אני חושב שכל התפילות בארמית נאמרות רק בציבור (גם בריך שמיה למשל בפתיחת הארון). ושמעתי בשם הבעל-שם-טוב, שאת הקדיש אומרים בארמית מכיוון שזהו שבח כל-כך גדול, ואנו לא רוצים שהמלאכים יקנאו בנו על כך. אולי אותה סיבה נכונה גם ליתר התפילות בארמית.

d u c k y

New member
אוקיי

רציתי רק להודות לכל העונים...הנושא מעניין אותי ואני אנסה לנבור קצת יותר לעומק שוב תודה

תפילות בארמית

לעניות דעתי תפילות אלו נשארו כתובות בארמית על מנת כדי לתת הרגשה שהן מיוחדות . בברכת אור ואהבה שבת שלום

FreeFromGulit

New member
תשובה +שאלה

אאל"ט הארמית באה מלשון רמאית, אומרים שהארמית בעצם לא מאפשרת לשטן להגיע אליה... שאלה נוספת, איפה אני יכול למצוא מילון מונחים באינטרנט מארמית? תודה לכל עונה...

למעלה