שלום לכם רבותיי

elevation99

New member
שלום לכם רבותיי

שמתי לב שכולם כאן מדברים כמעט אך ורק על אלק´/מדעי המחשב וכל הפקולטות "היוקרתיות" . אני עתודאי להנדסת מכונות , וזאת מבחירה שלי יש להדגיש!!! (יכולתי להתקבל גם לחשמל אילו רציתי בכך,בניגוד לרוב עתודאי מכונות/חומרים שהם בד"כ דחויי חשמל ומחשבים) הייתי רוצה לשאול את האנשים שמבינים כאן (ושמתי לב שיש הרבה) האם כל ההודעות שלכם נכונות רק למקצועות היוקרתיים או לכלל המקצועות. (לדוגמה ,נניח שבצבא אין כמעט מחקר בנושאי אלקטרוניקה, האם המצב דומה גם בתחום המכונות/מכטרוניקה?) האם גםבתחום מכונות ישנם בעיות שיבוץ? אני מניח שאתם מבינים פחות בתחום זה אבל בכל זאת ,אם למישהו כאן יש ידע ספציפי בקשר למכונות,שיבוצים ,תפקידים וכו´ אתם מוזמנים לשפוך.. חוצמזה, לפי קריאת ההודעות בפורום אפשר לחשוב שבצבא קיימים שני סוגי עתודאים: חשמל ומדעי המחשב.משום מה בשאר תחומי המדעים המדויקים אין כמעט שום הודעות ודיונים.אשמח מאוד אם המצב ישתנה ויתחילו להיות כאן דיונים גם על מקצועות אחרים. ישנה כזו סטיגמה בקרב העתודאים(לאו דווקא כאן בפורום) שעתודאי מכונות/חומרים/כימיה הם עתודאים סוג ב´. אז נכון, נתוני הפתיחה של אלק´ גבוהים בד"כ מאלו של מכונות,אבל בסוף ברור שעתודאי מכונות מצטיין בשנה ג´ (ויש כאן הרבה כאלו) עדיף על עתודאי אלק´/מחשבים שמדשדש בשיפולי ה-60 (וגם כאלו יש רבים). יום עצמאות שמח לכולכם!

מאיפה הוצאת את זה?

אני עתודאי באווירונאוטיקה ואני יכול להגיד לך שאצלנו כולם אחד אחד בחרו את זה כי הם רצו.... ויכולים להגיד מה שרוצים (לא שאמרו לי בינתיים) אבל זה יוקרתי בדיוק כמו כל פקולטה אחרת... אם זה מעניין אותך זה מה שחשוב וזין על כולם. בכלל לא עשיתי שיקול כזה ואני לא חושב שהוא נכון. אני אמנם לא מכיר הרבה עתודאי מכונות ואווירונאוטיקה, אבל אני מכיר 2 מכל סוג... ואני שמח לבשר לך שהם היו מאוד מרוצים מהשירות ונשארו עד לסוף הקבע... והרוויחו טונות ומרוויחים טונות (שניים מתוכם בדרום אפריקה כרגע אם זה אומר לך משהו והשלישי בארה"ב על חשבון הצבא כבר כמה שנים טובות....). הם פשוט טובים... אם אתה טוב כנראה שיש לך לאן ללכת. כל הפסימיות פה וכל הבלה בלה בלה... אפשר לחשוב שזה שונה בגרוש אם היית עושה את המסלול הרגיל של צבא אוניברסיטה... גם אז היית נתקע בג´ובים מסריחים כמה שנים טובות והכל... כל אחד שמתלונן פה חושב שאם הוא היה באזרחות הוא היה מלך, אם הם היו רואים דקה אחת מה עושים היום אנשים שמסיימים תואר במקצועות היוקרתיים באזרחות (עובדים כפועלי ייצור וכו´) הם לא היו מתלוננים כל כך... תמיד קל להתלונן על תשכח, במקום לחשוב באמת מה מצבך

למעלה