שלום לכם (לכן?)

Sunny26

New member
שלום לכם (לכן?)

קוראת סמויה כבר הרבה זמן. אני מאוד אוהבת לבשל ולאפות, ולנסות מתכונים ומטבחים שונים. הפורום הזה הוא פשוט אוצר בלום של ידע וניסיון. אני מאוד נהנת לקרא מתכונים ושילובים שלא חשבתי עליהם קודם, ועל כך אני (ובעלי... והילד...) מודים לכם! הסיבה שבגללה אני יוצאת מהצללים היום היא שאני מחפשת מתכון לברוקולי מוקפץ, בסגנון סיני, עם רוטב סמיך יחסית. היה מבצע בסופר ויש לי המון ברוקולי בבית, אז כל רעיון לשימוש יבורך! תודה מראש

clcl

New member
מתכון: ברוקולי מוקפץ בסויה ושום

מתכון: ברוקולי מוקפץ בסויה ושום החומרים: ½ ק"ג ברוקולי, טרי או קפוא. מפורק לפרחים 3 כפות רוטב סויה בסגנון סיני 1 שן שום, כתושה אופן ההכנה 1. מבשלים את הברוקולי: הכי נוח לעשות את זה במיקרוגל, כ-8 דקות בכלי מתאים, תלוי במכשיר. אם משתמשים בברוקולי קפוא, מבשלים אותו לפי ההוראות שעל האריזה. אם אין מיקרוגל מבשלים בסיר עם הרבה מים חמים, עד שהברוקולי מתרכך. 2. בזמן שהברוקולי מתבשל מערבבים בקערה קטנה שן שום ורוטב סויה, אפשר להוסיף גם חצי כפית סוכר. 3. ברגע שהברוקולי מוכן (ועדיין לוהט) יוצקים מעליו את הרוטב, מערבבים היטב ומגישים. הערות: מקור המתכון: אוסם

clcl

New member
מתכון: ברוקולי מוקפץ עם נודלס ואגוזי קשיו

מתכון: ברוקולי מוקפץ עם נודלס ואגוזי קשיו 6 מנות חומרים: 1/2 חבילה ( של 800 גרם) תפרחות ברוקולי מוקפאות "סנפרוסט" 150 גרם אטריות "נודלס" שטוחות 1 פלפל צהוב חתוך לקוביות 1/2 כוס אגוזי קשיו קצוצים גס (או בוטנים קלויים, או שקדים קלויים) חומרי הרוטב: 4 כפות רוטב סויה 1/2 כף שמן שומשום 1/2 כפית זנגביל טחון מלח ופלפל שחור לפי הטעם 2 כפות שמן תירס אופן ההכנה: מרתיחים 3 ליטרים של מים, ממליחים אותם ומבשלים בהם את תפרחות הברוקולי במשך 5 דקות. מוציאים בכף מחוררת. אפשר לחלופין להפשיר את הברוקולי 5 דקות במיקרוגל בעוצמה גבוהה. שמים במים הרותחים שבסיר את אטריות ה''נודלס'' ומבשלים על פי הוראות היצרן. מסננים ובוזקים מעט מלח. שמים את כל חומרי הרוטב בצנצנת בעלת מכסה ומנערים. מחממים את השמן בווק ומוסיפים את כל החומרים מקפיצים כ-7 דקות. לגיוון: אוהבי החריפות יכולים להוסיף לווק גם פלפל אדום או פלפלוני צ'ילי טחונים. הערות: ארוחה שלמה, צמחונית, מן הווק. אטריות הביצים דורשות בישול קצר ואפשר לבשלן בסיר שבו בושל הברוקולי. מקור המתכון: סנפרוסט

Sunny26

New member
זה נראה נהדר!

ואנסה בערב. ועדיין, אולי יש למישהוא מתכון עם רוטב סמיך? לטייק אוט שלנו יש רוטב שדומה במרקם לחמוץ מתוק, אבל הוא קצת חריף. אני לא זוכרת את שם המנה, ומקווה שתוכלו לעזור לי... ושוב - תודה

clcl

New member
הצעה לרוטב לברוקולי סמיך

25 גרם חמאה 2 כפות קמח 180 מ"ל שמנת להקצפה מלח ופלפל להכין רביכה - להמיס את החמאה ולהוסיף את הקמח בתנועות ערבוב נמרצות, להוסיף את השמנת המתוקה ואת המלח והפלפל להביא לרתיחה והנה יש לך רוטב סמיך. הרעיון מסתמך על מתכון לפשטידת ברוקולי של קובי בר

איליי1

New member
אצלנו אוהבים ברוקולי מאודה או מבושל במים כמו

כרובית ומעליו שופכים פשוט רוטבים שונים (פיטריות, שמנת, ואפילו סתם חמאה ומלח...). אפשר להכניס לתנור לכמה דקות לקבל מעט קריספיות.

למעלה