שלום לכם, חדשה כאן

meytalb81

New member
שלום לכם, חדשה כאן

שמי מיטל, בת 36. אמא ל-3 בנים בני שנתיים, 8 ו-14 ואוטוטו גרושה.
ההחלטה התקבלה ע"י שנינו, נתחיל בהליכים במהלך שבוע הבא (נלך על גשת"פ).
נשואים 16 שנים, וההחלטה כל כך קשה. הוא אדם טוב ומקסים, אבל מתמודד עם בעיות נפשיות ודכאונות, הוא משתדל לתפקד כאבא וכבעל ופשוט לא מצליח. האחריות גדולה עליו מדיי והוא פשוט שומט הכל ולא מתפקד כלל ולי אין כוחות יותר.
(מאז ומתמיד הייתי הדומיננטית, ועיקר נטל הבית והילדים היה רק עליי כאשר שנינו עובדים במשרה מלאה +).
אז החלטנו שרע לשנינו, שהאוירה בבית לא טובה, אבל זה עדיין מאוד קשה.
התחלתי לקרוא פה, והוצפתי אז הפסקתי. מניחה שכולנו מתמודדים עם אותן התחושות והחששות ואותם הפחדים בדרגות שונות.
אז עצובה, חרדה, מרגישה מפוחדת ושבורה, ולא מפסיקה לתהות אם עדיף את הרע המוכר או את הלא נודע..

אביב890

New member
השאלה היא, כמה

רע לך במוכר ?
התשובה נמצאת אך ורק אצלך.

כשאני עמדתי מול השאלה, הבנתי שאני חי 100% ברע המוכר
ובעתיד הלא נודע הסיכויים שלי הם 50-50, אז הימרתי על 50-50.
במקרה שלי יצא במקרה שהימרתי נכון אבל זה ממש לא תמיד כך.
ואל תראי הדברי האחרונים כהמלצה כל שהיא, אלא כנקודה למחשבה בלבד.

בכל מקרה קחי בחשבון, בין שתחליטי להשאר במצבך ובין שתחליטי להתגרש, בשני המקרים המסע קשה מאוד מאוד ולפעמים קשה מנשוא לפחות בשנים הראשונות ובוודאי עם ילדים בגילאים האלה...

בהצלחה...

meytalb81

New member
תודה לך. לא מפסיקה לחשוב על הדברים.

כרגע 100% רע.
אבל ככל שאני חושבת על זה - מבחינת גירושין- יהיה לי רע יותר- כלכלית ומבחינת הקושי עם הילדים.
אני חייבת סיוע עם הילדים (שבגלל הבעיות של אביהם סובלים מבעיות רגשיות והתנהגותיות וכל הנטל הוא רק עליי) אז כשהוא בבית זו אומנם עזרה מזערית אבל עזרה- שכגרושה אצטרך לשלם עליה ממזונות זעומים...
וכספית- אין סיכוי שכ-3,500 ש"ח בחודש מזונות יספיקו. כרגע מצבו במגמת שיפור וגם יכולת ההשתכרות שלו בעליה- וזה כסף שנכנס להוצאות המשפחתיות והוא יכול להגיע ל-5,000 ומעלה.
מרגישה על פני תהום שלא משנה במה אבחר יהיה לי רע וקשה מאוד לכמת איפה יותר רע.
תודה.

אביב890

New member
זה בהחלט נכון ומבחינה כלכלית תמיד יש

נפילות כלכליות בגרושין בשני הצדדים שיש בהחלט לקחת אותן בחשבון ואת תצטרכי להתמודד איתן.
זה קשה ומתסכל אבל את צריכה להחליט עם מה את מוכנה להתמודד או לחילופין עם מה את לא מוכנה להתמודד...

שבוע טוב.

La Milagrosa

New member
תתעודדי. אין ספק שאת עושה את הדבר הנכון.

לחיות עם אדם שסובל מבעיות נפשיות זה לא חיים, ולמשוך לבד (או כמעט לבד) את העגלה הכבדה של ניהול משפחה וגידול ילדים זה סיוט.
חבל שלא התגרשתם לפני שהבאתם ילדים אבל מוטב מאוחר מאשר לעולם לא.
מאחלת לך בהצלחה ושיהיה לך רק טוב.

מתגנב

New member
אין בכלל ספק שאת עושה את הדבר הנכון

וזה לא בגלל איזושהי וודאות שהעתיד שלך אחרי הגירושים יהיה טוב יותר.
אין וודאות לגבי שום עתיד. לא בתוך המסגרת ולא מחוצה לה.
&nbsp
כרגע את במצב גרוע וחובתך, לעצמך ולילדייך, להתאמץ להגיע לחיים אחרים, טובים יותר.
&nbsp
יכול להיות שזה דווקא ידרדר אותך, אבל האפשרות הזו קיימת גם כשעוברים לעבודה אחרת, כשמולידים עוד ילד ולמעשה בכל נתיב החלטה. אילו הייתה לך אינדיקציה ברורה שהגירושים רק ידרדרו אותך, היה מקום לשקול להשאר ברע המוכר. כרגע מה שמטריד אותך זה פחד כללי מהלא נודע - וזו לא סיבה טובה להמנע ממעשה.
&nbsp

למעלה