שלום לכם חברים!

grinberg

New member
שלום לכם חברים!

אני צריך ייעוץ, קצת רקע אישי: אני גרוש בן 24 + 2 ילדים אחד בגיל 3.5 ואחד בגיל 2.5, אני חוזר בשאלה ואשתי עם הילדים נשארו חרדים. בהסכם גירושין הוסכם שאני יראה את הילדים פעם בשבועיים למשך שעתיים, ואכן מלפני חצי שנה עד עכשיו אני רואה אותם פעם בשבועיים. מאד קשה לי לראות אותם רק פעם בשבועיים, הם הילדים שלי, אני מאד קשור אליהם (בעיקר לגדול) ומשך השבועיים יוצא לי כמה פעמים שאני ממש בוכה מזה, אפילו פעם בשבוע אני לא יודע אם זה מספיק, אני לא יודע מה לעשות, היא לא רוצה שאני יראה אותם יותר מפעם בשבועיים כי אני חילוני והיא לא רוצה שהם יתקלקלו ממני, אבל אני בכלל לא בכיוון של לקלקל אני פשוט רוצה להיות איתם יותר. מצידה היא מוכנה שלא אראה אותם בכלל והיא תותר לי על המזונות, אבל כמובן שלזה לא הסכמתי. מה שהסכמתי בגט לראות אותם רק פעם בשבועיים בגלל שחשבתי שזה יספיק לי וגם מתוך לחץ שהיה שם, אבל עכשיו אני רוצה לשנות את זה. מה אתם אומרים להתעקש על זה, או להתיחס לטענת אשתי שזה יזיק לילדים שיש להם אבא חילוני???

Pure Golden

New member
תגובה.

שלום לך, לדעתי עליך לעמוד על זכותך לראות את הילדים, בתדירות גבוהה יותר. יש לכך חשיבות גדולה גם מבחינת הצורך של הילדים. כפי שלך יש צורך ורצון לראותם בגלל הקשר והאהבה, שהרי לא נגמרת פתאום רק בגלל שמתגרשים, כך אין לי כל ספק שלילדים יש רצון וגם צורך לראות אותך. זה נורא לדעתי לילד שלא רק שפתאום הוריו לא חיים יחד, אלא גם נאלץ לא לראות את אביו. ולא לא משנה שאתה חוזר בשאלה. אבא הוא אבא. אהבה זו אהבה. חוץ מזה אסור לך להתעלם מרגשותיך כלפי ילדיך, מהאהבה שאתה חש כלפיהם. זה מספיק קשה גירושין, חזרה בשאלה, ואין סיבה לדעתי שתהיה מנודה, ושתראה את ילדיך בתדירות נמוכה כ"כ. אני חושבת שזה דבר קשה מאוד להורה להיות מנותק מילדיו שהוא אוהב. מעבר לכך שאני בטוחה שהחוק הרבני מתיר לך לראותם יותר. ואם החוק מתיר זאת, איזה אדם יכול לטעון טענה כנגד החוק ?? לסיכום לדעתי עליך לעמוד על זכותך בכל תוקף ולהתעקש על כך שאתה רוצה וחשוב מכך - זכאי על פי החוק !! לראות את ילדיך בתדירות גבוהה יותר תנסה להסביר לגרושתך את רגשותיך כלפי הילדים, את האהבה שאתה חש כלפיהם, וכמה זה קשה לך לא לראותם. וכן תבהיר לה שאין לך אינטרס "לקלקלם", אלא לראותם, לבלות איתם. חשוב גם שתסביר לגרושתך שגם לילדים יש צורך לראות את אביהם !!! (במידה והיא לא מודעת לכך) תנסה לשאול אותה איך היא היתה חשה לו נאלצה לראות את ילדיה האהובים פעם בשבועיים ?? אולי זה יעזור לה להבין אותך. חשוב מאוד לדבר איתה בהבנה, לנסות להסביר בהגיון את הטיעונים שלך, ויחד עם זאת לעמוד ולהתעקש על דעתך. מאחלת לך בהצלחה רבה ובכלל רק טוב

grinberg

New member
תודה על התגובה

קודם לגבי החוק אני לא יודע מה החוק אומר, אבל בהסכם כתוב שאני יכול לראות אותם רק פעם בשבועיים, אשתי (שזה סיפור נפרד איתה) בכלל לא מוכנה לדבר איתי, ואני נאלץ לדבר עם משפחתה, ניסיתי לבקש מהם לראות את הילדים יותר, ועדיין לא היה תשובה חיובית, כנראה שאצטרך לקחת עו"ד.

marcelo majlin

New member
תגובה

שלום לך אני חושב אתה מעלה טענה צודקת שאתה רוצה לראות את הילדים שלך יותר ואני חושב שמגיע לך חצי חצי כגמו שאשתך דתיה ואתה חילוני זה לא נותן לה זכות יתר בשום דבר צריך לאפשר לילדים שיחליטו בגיל מבוגר מה הם רוצים להיות כמובן שזה מנוגד להשקפה של החוגים הדתיים אך פה מדובר לאהבת אב שהיא לא פחות חשובה מאהבת אם על כן מאוד ממליץ לך לעמוד על שלך וחשוב כדי לא לגרום נזק לילדים ששני ההורים יכבדו אחד את השני אפילו שהם גרושים. בהצלחה

גרא.

New member
אין שום קשר בין הצורך שלך ושל ילדיך

להפגש ולהיות יחד.הבעייה היא הסכמתך בגט לתנאי שתראה אותם אחת לשבועיים. להבנתי,אתה יכול להגיש לבית המשפט בעזרתה של העובדת הסוציאלית עבדה עם שניכם בתהליך הגירושין,ואני מניח שהיא גם בדקה את המסוגלות ההורית שת כל אחד,ובהסכמתם המליצה כפי שהמליצה.לדעתי,שוב,אתה רשאי להגיש בקשה כזאת,וודאי מהנימוקים שהעלת,ויכול אם תרצה גם להגיש חוות דעת דעת פסיכולוגית שתצדיק את הצורך בפגישות יותר תכופות..אין קשר לדת,ולעובדה שאתה חזרת בשאלה,לכל הנושא הזה,אלא אם כן מישהוא בממסד המשפטי,וודאי באם הוא דתי,משך קצת בחוטים..ולבסוף,עצה לא רשמית..אם אכן הדת היא המכשול,, נסה לשחק אותה..אם אתה מבין אותי..רבים עושים את זה,כדי לזכות בעוד כמה רגשים או שעות עם צאצאיהם,וגם אתה יכול.

למעלה