שלום לכם חברים

meiravr1

New member
שלום לכם חברים

אז אני צעירה. לא כ"כ בגיל אבל פה בעסק. ורציתי לשאול איך מתמודדים עם רגשות האשמה כלפי הילדים? איך מפסיקים להתאבל על משפחתיות שאיננה? בעיקר כשזו את שבחרת לקום וללכת, למצוא את האושר שלך במקום אחר...

שירלי6

New member
אבל מפסיק מעצמו.

ואני בדיעה שלא צריך "להפסיק להתאבל". האבל יגווע מעצמו. אבל הוא חלק חשוב וטבעי בתהליך הריפוי. הרשי לעצמך להתאבל עד שלא תרגישי צורך להתאבל יותר. לגבי הילדים, אני חושבת שכל החיים נחוש מעט אשמה כלפיהם. אצלי, הידיעה שעשיתי צעד מאד נכון ובונה לחיים שלי, הידיעה שאני חיה את חיי כפי שאני בוחרת הידיעה שאני מאושרת ועל כן מקרינה אושר לילדים על זאת מאד עזר לי להתמודד עם תחושת האשם. בהצלחה

meiravr1

New member
תודה

שירלי ראשית תודה ואני אמתין בסבלנות עד שתצא השמש... (יש לך בערך הערכת זמן?:))

שירלי6

New member
:) אומרים שבאביב, הכל יפה יותר:)

ובכלל, את יכולה להכניס קצת שמש לחיים שלך, אפילו באמצע פברואר: להכיר חברים חדשים דייט או שניים סוערים במיוחד :) שינוי/שידרוג של המראה החיצוני (נעליים מהממות אף פעם לא מזיקות) לעשות לפחות דבר אחד שלא עשית עד עכשיו, להקדיש זמן נטו לילדים להנות מהשבתות נטולות הילדים/אמצע השבוע להתמקד בדברים החיוביים שהגירושים הביאו לחיינו.

אייבורי

New member
אומרים שהורות נולדת עם רגשות אשם

אבל עם הזמן לומדים כי את נותנת לילדים דוגמא אישית לאושר את נותנת להם אמא מאושרת יותר את נותנת להם חוויות שבמצב דכדוכי קל בנישואים קלים לא היית נותנת בסופו של דבר הם יכולים לקבל הרבה יותר. כן אמנם זה לא החלום של משפחת בריידי, אבל בהחלט לא שבר נוראי.

למעלה