שלום לכם חבר'ה

shirlush62

New member
שלום לכם חבר'ה

שלום לכם חברים!
יש לי כמה שאלות אליכם,
התחלתי ללמוד השנה שנה א' מנהל עסקים במכללה פרטית - המרכז האקדמי למשפט ולעסקים ברמת גן
אני שוקלת לסיים את השנה הראשונה ולעבור ללמוד בחו"ל דרך האוניברסיטה הפתוחה שמאפשרת לימודים דרך האינטרנט ולגשת למבחנים בשגרירויות ישראל
יש מישהו ששמע על זה? מישהו שעשה או מכיר מישהו שעשה את זה? אמרו לי שהשנה הראשונה של מנהל עסקים (שאני עושה אותה כרגע) היא הכי קשה אז אני רוצה להיפטר מהקורסים המסובכים יותר
תודה לכםם

Philip Jr

New member
לא כל כך ברור מה התוכניות שלך

אני מבין שאת עוברת לחו"ל?

פנית לאו"פ ובדקת אם יכירו בקורסים שאת כבר עשית או עושה? בדקת שיש נציגות ישראלית קרובה למקום מגורייך העתידי? שהתואר שאת מעוניינת בו קיים גם בחו"ל? או שהכל עדיין בתאוריה?

ובכל מקרה אני בספק שתמצאי כאן מישהו שלומד בתוכנית הזו, מרבית האנשים בפורום לומדים ב-חו"ל, לא מ-חו"ל, שזה קצת שונה..

מנהל עסקים בחו"ל

הי,
אני מבינה שהבנתי נכון את שאלתך :)
אם את מתכוונת להמשיך בחו"ל, לא בטוח ששנה ראשונה נחשבת ותוכלי לקבל פטורים זה לפי הניסיון שלנו עם אוניברסיטאות באיטליה.

בקשר ללימודים דרך האוניברסיטה הפתוחה אולי כדאי לברר איתם את הנושא.

בכל מקרה אם תרצי לברר בקשר ללימודי מנהל עסקים בחו"ל אשמח לסייע לך בכל שאלה.

בהצלחה, יעל מקמפוס לימודים

oscarnotwild

New member
אני חושב שהיא התכוונה למשהו אחר

עד כמה שאני מבין השואלת מדברת על לעבור לגור בחו"ל ולהמשיך ללמוד דרך האוניברסיטה הפתוחה הישראלית.

אני מכיר מישהו שעשה את מה שאת מתארת - עבר מטעם העבודה לאירופה, והמשיך ללמוד בפתוחה. הבחינות היו באמת בקונסוליה הישראלית המקומית או משהו כזה.
יש פורום או"פ בתפוז, יכול להיות ששם יוכלו לעזור

בהצלחה בכל מקרה

בהצלחה!

אם זה באמת לימודים דרך האו"פ צריך לברר מולם
בכל מקרה המון בהצלחה בכל דרך שתבחרי!

shirlush62

New member
היי שוב

כנראה שלא הייתי מספיק ברורה...
אז ככה אני ביררתי עם האוניברסיטה הפתוחה וכן יש שגרירות ישראל שאפשר לגשת שם למבחנים וכמו כן הם כן יתנו לי פטורים על הקורסים שכבר עשיתי
רציתי רק לברר אם זה קל/קשה ללמוד בחול דרך האינטרנט ? אני רוצה לחזור לחול בעקבות אהבה
תודה רבה לכם חבר'הההההה

הי :)

אז בנוגע ללימודים דרך האינטרנט לי אין מספיק מידע לתת לך היות ואנחנו עובדים עם לימודים בחו"ל באוניברסיטאות ולא לימודים מקוונים...

אבל חזרה לחו"ל בעקבות אהבה זה מאוד מרגש! אז המון בהצלחה עם שניהם, ואם תרצי משהו נוסף בתחום הלימודים בחו"ל לא דרך האינטרנט נשמח לסייע.

GaluP

New member
לגבי הלימודים בפתוחה

זה נורא תלוי בן אדם. הלימודים באופן כללי מבוססים על לימוד עצמי. את מקבלת בכל תחילת סמסטר ספרים ולוח של פחות או יותר מה את צריכה ללמוד כל שבוע. בערך פעם בשבוע-שבועיים צריך להגיש מטלות.
יש גם כמובן מפגשי הנחיה (להרבה קורסים גם באינטרנט), אבל בעיקרון המטרה שלהם זה יותר לחדד את החומר ופחות ללמד אותו. כלומר מצפים ממך בדרך כלל להגיע למפגש אחרי שקראת את הפרקים בהם הוא עוסק.
אם את יודעת שאת מסוגלת ללמוד לבד, ופחות להתבסס על מישהו שילמד אותך את החומר (אוטודידקציה מה שנקרא) אז זה תפור עלייך.
אם לא, זה יהיה קצת יותר קשה, אבל אפשרי.
לימודים באו״פ מצריכים הרבה משמעת עצמית.
בדרך כלל ההמלצה היא להתחיל עם קורס אחד בסמסטר, לראות אם שיטת הלימוד מתאימה לך, ובמידה וכן להעלות את קצב הקורסים.
אני אישית לקחתי כמה קורסים באו״פ, ואת רובם למדתי לבד בלי לצפות/להגיע לשיעורי ההנחיה.
ההבדל היחידי בין תלמיד שנמצא בחו״ל לתלמיד שנמצא בארץ זה כמו שאמרת מקום הבחינה.
אגב, קחי בחשבון שיש קורסים שבהם חלק מהמפגשים הם עם נוכחות חובה (למשל מעבדות בקורסים בביולוגיה, כימיה וכו׳..)
מקווה שהצלחתי לעזור, אם יש לך שאלות יותר ספציפיות אני אשמח לענות :)
לדעתי גם כדאי לך כמו שהמליצו מעליי להכנס לפורום האוניברסיטה הפתוחה, יש שם המון מידע.

למעלה