שלום לכם אנשים...

joni4u

New member
שלום לכם אנשים...

אז ככה לפני שנתיים בערך עשיתי תאונת אופנוע. ריסקתי את הקרסול ברגל ימין ואת הברך ברגל שמאל. הקרסול חזרה לעצמה אם הזמן ואת הפיקה בברך שמאל שחזרו עם כל מיני חוטי ברזל וברגים(פלטינות) בקיצור עברה תקופה של כיסא גלגלים שיקום ארוך ובסוף לשמחתי חזרתי להארלי שלי ועכשיו אני עושה הכול כרגיל חוץ מכמה דברים... אז ככה השאלה שלי מקוון שהרגלים שלי היו במכשירים ובגבס תקופה ארוכה והשרירים שלי ברגלים פשוט כאילו לא קיימים. אני בקושי ישן בלילה בגלל כאבים ואני לא מדבר על כאבים של פלטינות,חום,קור וכו´. פשוט אני מרגיש שהשרירים שלי קצרים,קשים כמו מיתרים מתוחים וכואבים. אני יודע שאני חייב לעשות משהו אבל לא ממש יודע מאיפה להתחיל בשביל לא לפגוע במה שכבר פגוע גם ככה. בנוסף אני ממש אבל ממש לא בכושר אני מתעייף מלראות כדורגל בטלוויזיה שלא נדבר על כדורסל. לאחרונה התחלתי להתאמן ביו-יו אבל גם זה לא קל. אבל ברצינות מה אתם אומרים? מאיפה להתחיל בשביל גם לחזור לכושר וגם להתחיל לבנות את הגוף שלי מחדש?! תודה מראש, ג´וני

Einatm

New member
מה? כבר אין מחשבה לפני שאלה?

תשמע, עברת חוויה באמת מאוד כואבת, כזו שמשפיעה ותשפיע על חייך, אבל שאלת את השאלה ברצינות? אתה באמת לא יודע מה לעשות? מוזר לי!!! אחרי סוג כזה של תאונות ופציעות, חלק מהתהליך ההתאוששות הוא פיזיוטרפיה. אתה רוצה להגיד שלא עברת פיזיוטרפיה??? מעבר לעובדה שרק עם פיזיוטרפיה ושיקום אפשר להתחיל לחזור לנקודת ההתחלה, פיזיוטרפיה מאפשרת אימוני כושר בהשגחה, בקבוצות, נותנת דרכים להתמודד עם תופעה של שרירים קצרים, שרירים חלשים, כאבי שרירים (על מכשיר ה-טנס שמעת?).. אחרי תאונה כל כך קשה וניתוח שכזה, אתה צריך אבחנה והמלצה לחזרה לפעילות של פיזיוטרפיסט ולא של פורום, עם כל הכבוד והערכה שיש לי לפורום הזה!!!

joni4u

New member
מה באמת?!?!

נו בחייך ....עברתי פיזוטרפיה כמעט שנה וחצי עד לא מזמן זה לא כל כך עזר מפני שזה יותר עבד על הקטע של הליכה ודריכה נכונה על הרגלים.גם על השרירים אבל בזמנו זה לא היה בראשי כל כך כי סבלתי מכאבים בזמן שעשיתי את התרגלים ככה שלא השקעתי והיום יכול להיות שבגלל זה אני סובל יותר.אני מטופל ע"י הרופאים הטובים ביותר ואין לי ספק שאשאל גם את הפרופסור שמטפל בי מה הוא ממליץ,אבל כאן זה פורום חדר כושר ואני רוצה להתחיל להתאמן ולפי הבנתי זה פורום שמנוהל ע"י מדריך/מומחה/מבינים בתחום. באותה מידה אני יכול לקפוץ רגע למכון הכושר השכונתי ולשאול שם ואני יודע גם שיבקשו ממני להמציא להם אישורים רפואים אבל שאלתי כאן בשביל לקבל קצת יותר מושג על אנשים שרוצים לחזור להתאמן. קפיש ענת? בכול מקרה רוצה להיות מגיהה לעיתון שלנו?

Einatm

New member
כן באמת

פיזיוטרפיה עושה הרבה יותר מאשר ללמד ללכת ויודע מה... אתה חדש כאן, אז ניתן לך להנות מהספק, כל שאלה על פציעה פיזית מופנית כאן קודם כל לברור אצל רופא ורק אח"כ ניתנות המלצות, אז בסדר, נחכה שרמי יגיד לך מה לעשות. לשאלתך, לא, אני לא רוצה להיות מגיהה בעיתון שלכם, אני מסוגלת לקצת יותר מזה, ומאוד מרוצה בעבודה שלי, תודה. מה גם ששמי עינת, ואני נוטה לעבוד עם אנשים שמקפידים על הפרטים, ולא עם כאלה שנהנים מהפוזה של עבודה עם דוגמנים ודוגמניות, עבודה שלא ממש דורשת... בכל מקרה, הצלחה בחזרה לאימונים ובמציאת בעל מקצוע, החכמה הרי כולנו יודעים היא למצוא עובדים טובים!!

joni4u

New member
אל תאמיני לכל מה שכתוב בעיתון...

אך היגעת לדוגמניות ומה הן קשורות לכל העיניין ובפרט לעיתון? שאלתי אותך אם את רוצה להיות מגיהה בגלל ההודעה הצינית שלך אחרי ההודעה שפרסמתי בפורום השכן. אני שמח שטוב לך במקום עבודתך ומאמין שאת טובה כמו שאת אומרת.בכול מקרה בשבילי הפורומים הם מקום טוב להעביר מידע ולשאוב מידע מנסיון של אחרים ובאותה מידה אני לוקח כל דבר כמו גם את המידע שאני מקבל כאן ובכלל בצורה הנכונה. כמו שלא זילזלתי בך אבקש לתת את הריספקט הנכון לעבודה שלי למרות שאת אפילו לא יודעת מי אני ומה אני. יכול להיות שפגשת את שמי בצהובונים של ת"א אבל זה עדיין לא נותן לך את הזכות לזלזל בעבודתי. דוגמנים דוגמניות זה לא העיניין כאן!!! אז אשמח אם מישהו יענה לשאלתי הראשונה ולא ישפוט אותי או יטיף לי מוסר.

עטרה ב ט

New member
הי ג´וני, הנה המלצה להתחלה

בשביל שיקום ברכיים (ברמה התנועתית, בהנחה שעברת את כל הטיפולים הרפואיים החיוניים כבר) יש שתי שיטות שעושות את זה. שיטה אחת עובדת יותר איטי וחלש, יש לה הצלחות גבוהות אבל היא לא באה למטרת חיזוק אלא למטרת יציבה נכונה ושימוש נכון בברך, אחרי שתתאמן בה כמה זמן תוכל להתחיל להפעיל את הברך והרגל חזק יותר, זאת פלדנקרייז. אם אתה בתל אביב יש די הרבה אפשרויות, נדמה לי שברח´ ברנדייס יש מרכז סימפטי לפלדנקרייז ממש צמוד לפנקס. שיטה שניה גם משקמת פציעות אבל גם עובדת על חיזוק ומתיחה של שרירים, כלומר כמו פלדנקרייז אבל גם מחזקת מאוד, כלומר חלק מתהליך החיזוק כבר נעשה בתוך השיטה זאת פילאטיס. פילאטיס יש מכונים בכל העיר, אני לא ממש מכירה אותם, אבל תבחר לעצמך מורה מנוסה וטוב. יש משהו בסוזן דלל אבל יש בעוד מקומות בעיר. גם פה אתה עושה חיזוק ושיקום אבל כושר וכאלה זה בהמשך. הכי חשוב שתתחיל בהדרגה דוקא בשיטות הרכות יותר ואחר כך תעלה. אני לא מבינה הרבה בכושר אבל כן בשיקום פציעות, נדמה לי שבכל מקרה נורא חשוב לעשות דברים בהדרגה ולהיות קשוב לכמות המאמץ שאפשר לעשות כדי שהעסק ישתקם ויבריא ולא יחזור אחורה. בהצלחה !

למעלה